Peru: hét land van de Inca's, alpaca's en het avontuur!

Bijzondere rondreis door veelzijdig Peru

Beginnen bij het begin Een individuele rondreis Peru begin je vaak met één of meerdere dagen in de hoofdstad, zo ook in het prachtige Peru. Het zeer levendige Lima staat garant voor bijzondere pleinen, historische gebouwen en natuurlijk de kleurrijke klederdracht en souvenirs. Deze elementen maken het verblijf in de hoofdstad al direct aangenaam. Dan hebben we het nog niet …

Lees verder  

Salkantay: meer dan alleen Machu Picchu

Wandelen naar één van de zeven wereldwonderen is een ongelofelijke uitdaging. De originele Inca routes waren nooit veel wijder dan een geitenpad: breed genoeg voor mannen, alpaca’s en llama’s. Om naar Machu Picchu te reizen op een budget is de originele Inca route geen optie. Voor een budgettrip kies je voor de vijfdaagse Salkantay Trail en dit is waarom een backpacker móet gaan.

Lees verder  

Cusco: de stad met twee gezichten

Welkom op Plaza de Armas in Cusco. Het hoofdplein van de stad met twee katholieke kerken en verder volledig omringd door Spaanse koloniale gebouwen. Dit is het masker van de hoofdstad van het Inca imperium en welkom op je nieuwe avontuur. Vandaag de dag zijn er nog steeds veel gaten en vraagtekens over het Inca imperium, maar Cusco helpt je in ieder geval om een paar onderdelen te begrijpen.

Lees verder  

Historisch Peru: een buitenlander in Trujillo

Wanneer je vertelt dat je naar Peru gaat, denkt iedereen dat je sowieso naar Machu Picchu gaat. Maar het grootste en legendarische pre-Colombiaans-Amerikaanse rijk is niet de enige samenleving die ooit heeft geleefd. Er zijn er in totaal 33. De archeologische plekken van twee van deze, Chan Chan en Moche, zijn te vinden in het noorden van Peru, in Trujillo. Een “doorsnee” Peruaanse stad, 550 kilometer boven Lima, maar met een grote historie.

Lees verder  

Huaraz: de Zwitserse Alpen van Zuid-Amerika

Laat Europa eens achter je en ga voor een avontuur op hoogte in Peru. Huaraz is een rustig bergstadje op een duizelingwekkende beginhoogte van 3.000 meter. En ik kan je uit ervaring vertellen dat het “adembenemend” is. Het stadje is omringd door bergen hoger dan 6.000 meter, prachtige laguna’s en een gletsjer genaamd Pastoruri. De regio wordt de Zwitserse Alpen van Zuid-Amerika genoemd en maakt haar reputatie meer dan waar.

Lees verder  

Het noorden van Peru

Minder toeristisch, minstens zo mooi Het noorden van Peru is misschien niet zo bekend als het zuiden, maar minstens zo mooi. En… minder toeristisch! Ik deel mijn vijf favoriete plaatsen in het noorden van Peru met je. Huaraz Zo’n 8 uur ten noorden van Lima vind je de outdoorplaats Huaraz. Huaraz als stad is niet zo heel bijzonder, maar de …

Lees verder  

Salkantay Trek: de weg naar Machu Picchu

De Salkantay Trek naar Machu Picchu is één van de mooiste hikes van de wereld! Een goed alternatief van de Inca Trail en brengt je langs de meest indrukwekkende locaties. Van Cusco, naar Lake Humantay en Aguas Calientes. Ik leg je dan ook graag uit waarom je voor deze trek moet kiezen!

Lees verder  

De smaak van Lima

Zelfs in een wereldstad zoals Lima, voelde ik des te meer dat ik de vreemdeling was. Lag het aan de koloniale bouwstijl? De kleurrijke Peruanen? Of aan het landschap dat zoveel tropischer was dan het onze? Nee. Het lag aan de smaken. Ik kook heel graag en heb een goed genoeg smaakpalet om met vertrouwen van een recept af te …

Lees verder  

De uitdagende hoogtes van Arequipa in Peru

Arequipa is een regio ten zuiden van Lima, de hoofdstad van Peru. Het sluit ook deels aan bij de regio Ica, wat in dit artikel uitgebreid wordt besproken. Ik vloog vanuit Lima in anderhalf uur naar Arequipa, de hoofdstad van de gelijknamige regio, en landde op ongeveer 2300 meter boven de zeespiegel. Die hoogte zou mij later nog parten spelen. …

Lees verder  

Onverwacht verrassend Ica

Ik weet al dat één artikel niet voldoende is om alles wat ik meemaakte, te vertellen. En dus ga ik dat in drie delen doen. Ik zal mijn reis opdelen in drie regio’s: Ica, Arequipa en Lima. Dit lijkt mij de enige manier om aan alles wat ik zag, recht te doen. Peru ligt langs de westkust van Zuid-Amerika. Het …

Lees verder  

De verschillende Inca Trails

Ga je naar Peru, dan wil je Machu Picchu zien. Deze prachtige Inca stad kun je via verschillende routes bereiken. De bekendste trektocht van Peru is zonder twijfel de 45 kilometer lange Inca Trail. Maar de Inca Trail is populair en daardoor soms moeilijk te boeken. Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Machu Picchu leiden. Bijvoorbeeld de Salkantay Trail en de Lares Trail: beide zijn beeldschoon, minder druk en de natuur is ongerept. Reden genoeg om kennis te maken met wat alternatieve wandeltochten.

Lees verder  

Peru: proef jij de lokale specialiteiten?

Culi Cavia Dan is er natuurlijk de met zorg kaalgeplukte en gebakken cavia (of ‘cuy’). Een delicatesse, zelfs voor Peruaanse begrippen een dure traktatie. Niet aan iedereen besteed. Zelf krijg ik de connotatie met een gemarineerd rattenlijkje niet snel weggewuifd. En dan de smaak.. Er zit niet veel vlees aan, dus het is een hoopje botjes waar men dan maar …

Lees verder  

Tambopata Amazone reservaat

Tambopata National Reserve ligt op de grens van Peru en Bolivia, daar waar de rivieren uit de Andes naar het immense Amazonegebied stromen. Door de hoogteverschillen, verschillende vochtigheidsgraden en temperatuurverschillen is dit een zeldzaam gebied op aarde waar de hoogste graad van biodiversiteit aanwezig is.

Lees verder  

Binnenlandse vluchten Peru

SAETA Peru De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Servicios Aéreos Tarapoto (SAETA), waarbij er wordt gevlogen met kleine vliegtuigen voor veertig passagiers. De ticketprijzen starten vanaf 60 sol (circa € 16). Noord-Peru nu makkelijker te bereiken met nieuwe binnenlandse vlucht Binnenlandse vluchten vanuit hoofdstad Lima De betere bereikbaarheid van Chachapoyas zal meer toeristen naar de provincie Amazonas trekken, met name …

Lees verder  

Flashpacken in Peru

Altijd al eens met je rugzak door de prachtige natuur van Zuid-Amerika willen trekken? Dan is Peru de perfecte bestemming. Backpackers en vooral flashpackers kunnen hun hart ophalen in de ongerepte natuur zoals het imposante Andes gebergte, het immense regenwoud en de prachtige kustlijn.

Lees verder  

Grenzen verleggen in Peru

De schoonheid van Peru zit ‘m in de vaak ruige landschappen, de eigenzinnige cultuur en een bevolking die zich taai gewapend heeft tegen extreme omstandigheden. Dé plek dus, om ook je eigen grenzen op te zoeken. Ben jij zo ‘tough’ als de afstammelingen van de Inca’s?

Lees verder  

Fotospecial Peru

Deze foto’s nemen je mee naar het Land van de Inca’s. Reis mee door een van de meest interessante en diverse bestemmingen van onze planeet! Reis door de rijke en mysterieuze historie, langs diepe canyons, watervallen, woestijnen en tropische regenwouden…

Lees verder  

Birthplace of the Amazone

Als de zon door de ochtendmist doorbreekt zie je de Birthplace of the Amazone langzaam oprijzen. Wat een omgeving! Op de plek waar de Marañón rivier en de Ucayali rivier samenkomen komt de Amazone tot leven, hier begint de Amazone zijn 7.000 km lange reis naar Atlantische Oceaan…

Lees verder  

Een beter leven

Het was in de oude hoofdstad Cusco waar de Nederlandse Jolanda van den Berg werd gegrepen door het lot van vele kansarme, verwaarloosde straatkinderen. Bij terugkomst in Nederland wist ze zeker dat iets wilde doen om deze kinderen te helpen. En dus verliet ze Nederland in 1995 voorgoed en startte ze Stichting Niños Unidos Peruanos.

Lees verder  

Peru wacht op jouw hulp

Peru is een land dat ontzettend veel te bieden heeft op het gebied van cultuur en natuur. Ondanks het toerisme leeft het grootste deel van de bevolking van Peru in armoede en ook het onderwijsniveau is erg laag. Max is net terug uit Peru en heeft hier geholpen op een naschoolse opvang.

Lees verder  

Cruz del Condor

Cruz del Condor is een toeristische plek in de Colca Canyon, waar je als toerist erg dichtbij de condors kan komen. De kloof is namelijk het woongebied van de Andes Condor, een beschermde diersoort.

Lees verder  

Inca Trail naar Machu Picchu

Een van mijn langgekoesterde wensen was de Inca Trail naar Machu Picchu te lopen als ik ooit in Peru zou zijn. De Inca trail is namelijk een bijzondere trek, niet alleen gekenmerkt door veel natuurschoon maar ook door een grote historische en culturele component.

Lees verder  

Product manager op reis

Ineke Visser is product manager bij Riksja Travel. Het verlangen om nieuwe landen te ontdekken is haar met de paplepel ingegoten. Ze vindt het erg leuk om anderen te laten zien wat ze zelf zo bijzonder vindt aan een land en samen op zoek te gaan naar plekjes die net wat specialer en vaak onvergetelijk zijn. Reishonger spreekt met Ineke over Peru.

Lees verder  

Sleeping in the canyon

Als je van prachtige natuur houdt, van heerlijk eten, koloniale steden en precolumbiaanse culturen, ga dan naar Peru, want in dit Zuid-Amerikaanse land vind je het allemaal!

Lees verder  

Lima: stad van contrasten

Lima, de wonderlijke hoofdstad van Peru, is een grote bruisende stad met meer dan 9 miljoen inwoners bestaande uit 43 wijken. Van hypermoderne wijken tot sloppenwijken… van kleine knusse restaurantjes tot hippe loungebars… van prachtige zandstranden tot groene kleurrijke parken… in Lima is alles mogelijk!

Lees verder