Over Reishonger

Reishonger.nl is de blog voor reislustigen, avonturiers, outdoor geeks, backpackers en wereldreizigers. Genomineerd in de Top 3 Nederlandse reisblogs van 2015 en meer dan 150.000 bezoekers per maand. Onze doelgroep zijn actieve, onafhankelijke reizigers.

Reishonger – Awaken Your Wanderlust

Reishonger is een van de meest complete reisblogs van Nederland. Verschillende mensen krijgen een podium om reportages en artikelen te schrijven over wat ze het liefst doen: de wereld ontdekken. Reishonger.nl is dé blog voor reislustigen. Avonturiers, outdoor geeks, backpackers, cultuurliefhebbers , wereldreizigers: onze reisschrijvers geven je massa’s inspiratie. Al onze artikelen worden geschreven op basis van onze eigen reizen en ervaringen, en voorzien van eigen foto’s.

Step out of your comfort zone, in comfort

De bedoeling van dit weblog is dat het een nuttige en interessante site is, vol reportages en praktische reistips. Van tips over hotels en restaurants tot informatie over toltarieven en winterbanden. Natuurlijk maken we ook plaats voor actueel reisnieuws en bijzondere gebeurtenissen in de reiswereld. We hopen je inspiratie te geven voor je reizen. Als jij zelf ook die constante reishonger voelt en er niet bang voor bent om buiten de gebaande paden te gaan, is dit blog echt iets voor jou!

ReishongerAltijd al reishongerig geweest
Wij zijn altijd al erg reislustig geweest, maar de laatste jaren moet de hele wereld eraan geloven. Van de kolossale wolkenkrabbers van New York, Singapore en Hong Kong tot de ongerepte stranden van Haïti en Indonesië, van luxe cruisen in het Caribische gebied tot rondtrekken op de onbewoonde eilanden van Fiji, van roadtrippen door Canada tot woestijnreizen door het Midden-Oosten en van bergen beklimmen in Nieuw-Zeeland tot duiken tussen de haaien in Thailand; het reisvirus heeft ons te pakken en zal ons nooit meer verlaten.

Na onze wereldreis in 2009 hebben wij, Martijn en Dionne, besloten dat we onze reisverhalen uit alle windstreken graag met je willen delen; van fietstochten in Thailand, motorreizen naar Monaco, rondreizen door Amerika, stedentrips naar Barcelona, tot onze eigen trouwerij op Bali.

De groei van Reishonger

Het idee van Reishonger slaat aan en onze reisblog wordt steeds bekender onder reizend Nederland. We hebben gemiddeld zo’n 3.500 lezers per dag en worden steeds vaker overgenomen door de traditionele media. Inmiddels hebben we ook de krachten weten te bundelen van een groep fanatieke reizigers om jou nog meer te inspireren!

Aan Reishonger dragen bij:

Jos EnsingJos verkent graag nieuwe plekken, landen en culturen, om vervolgens zijn ervaringen te delen. Voor Reishonger reisde hij al naar Tsjechië en Oostenrijk, China en de Dominicaanse Republiek, Bosnië Herzegovina en Macedonië. Hij heeft een lichte voorkeur voor het westelijk halfrond, maar wil de hele wereld zien, onder het motto; ‘the world is my playground’.

brigitte de graaffSinds Brigitte haar hart verloor aan Ierland en het Verenigd Koninkrijk, kan zij geen genoeg van reizen krijgen. Haar motto is dat er in ieder land wel iets moois te beleven valt en je daarom elke kans moet grijpen om de wereld een klein stukje verder te verkennen. Haar bucketlist is hierdoor eindeloos, maar daar wordt gestaag – en met veel plezier – aan gewerkt!

Dit doe ik dan ook met grote regelmaat en al ontwaak ik op één van de honderden eilandjes van de Malediven, sta ik op de strip van Vegas, word ik wakker in een campertje in the middle of nowhere of neem ik een duik tussen de Manatees in Florida...Het maakt mij écht niet uit Je suis tres flexible. Als ik terug ben van een reis ben ik altijd laaiend enthousiast, wil ik iedereen over mijn reis en avonturen vertellen en ben ik alweer op zoek naar een nieuw pareltje op ons mooie bolletje. - To travel is to live -Fleur komt er eerlijk voor uit: ze is heel erg verliefd op de wereld! En ze vindt niets fijner dan toe te geven aan deze vlinders. Wanneer ze op reis is, voelt ze zich super gelukkig, geniet ze van nieuwe landen, andere culturen, adembenemende natuur, inspirerende mensen, avontuur en het sparen van fantastische herinneringen.

Arjan MulderArjan reist al zijn hele leven – de laatste 10 jaar als reisjournalist. Hij deelt graag zijn ervaringen met anderen. Mensen, culturen, geuren, kleuren: ‘reizen maakt je wijzer’. Sinds zijn eerste reis (4 weken met een tentje door de jungle van Kenia) staat de teller inmiddels op bijna 50 landen, 6 werelddelen en ontelbare wow-momenten! Zijn droom? Nog eens met een ultralight naar Helgoland.

Margriet de VisserMargriet’s ambitie is de wereld verkennen. Waar mogelijk wild kamperen, op zoek naar de minder begaande paden en hoge toppen beklimmen is een MUST. Naast het vaste land is er sinds kort een nieuwe wereld voor haar open gegaan te water. Als de zeilboot klaar is ruilen Margriet en haar vriend hun huis in voor het leven op een boot en zullen ze nog meer van de wereld kunnen zien.

Eefje van IerselEefje zou met haar enthousiasme het liefst alle leuke landen bezoeken. Na het zien van Kenia, Peru, Indonesië, Lapland, Laos en Costa Rica werd de keuze niet makkelijker. Omdat haar reishonger nog lang niet is gestild, gaat ze dit jaar naar Zuid-Afrika. Een tweede passie van Eefje is anderen inspireren om te gaan reizen, waardoor ze in 2010 is aangesloten bij het team van Reishonger.

Lotte WildiersLotte hoopt anderen inspiratie te geven voor hun reizen. Ze heeft een voorliefde voor Noordelijkere landen en op het lijstje ‘nog te doen’ vind je Rusland en Canada. Ze houdt ervan om te voet te reizen, om zo het land echt in te kunnen duiken. Bovendien zal ze altijd proberen om met duizend woorden een beeld te schetsen.

Sascha van ZonsbeekAls Sascha niet op reis is, schrijft, praat of droomt ze erover. Gelukkig werkt ze in de reisbranche! Op vakantie zoekt ze steevast de mooiste natuur op: van vulkanen in IJsland en ijsgrotten in Oostenrijk tot het regenwoud in Maleisië. Haar verlanglijstje? De hele wereld! Sascha’s reishonger is voorlopig nog niet gestild.

Mogen wij jou ook inspireren?

  1. Ik lees in de info over de hoofdstad van Slovenie , Ljubljana……met 2 Miljoen inwoners…….!? De hele Slovenie heeft 2 miljoen en niet Ljubljana,. In Ljubljana wonen ca 280.000 mensen….dus voor rust …lekker naar Slovenie……is wat kleiner dan NL en heeft prachtige natuur en bergen

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>