Over Reishonger

Reishonger.nl is dé blog voor reislustigen. Avonturiers, outdoor geeks, backpackers, cultuurliefhebbers, wereldreizigers: onze reisschrijvers geven je massa’s inspiratie. Mogen we jou ook inspireren?

Reishonger.nl is dé blog voor reislustigen. Avonturiers, outdoor geeks, backpackers, cultuurliefhebbers, wereldreizigers: onze reisschrijvers geven je massa’s inspiratie. Reishonger.nl hoort bij de drie grootste reissites van Nederland met per maand meer 135.000 bezoekers. We inspireren actieve, onafhankelijke reizigers. We geven je ideeën en tips voor onverwachte bestemmingen en persoonlijke ervaringen. Al onze artikelen worden geschreven op basis van onze eigen reizen en ervaringen, en voorzien van eigen foto’s.

Reishonger – Awaken Your Wanderlust

Mogen we jou ook inspireren? Reishonger heeft een enthousiast, authentiek en overactief team en echte wereldreizigers. Mensen die nieuwsgierig, breed geïnteresseerd en creatief zijn en bovendien waanzinnig kunnen schrijven en/of fotograferen. We worden vaak gevraagd door verkeersbureaus voor persreizen maar nog vaker schrijven we over onze eigen reizen. Op Reishonger.nl vind je dan ook ontzettend veel reisbestemmingen: landen, steden, streken. Verschillende bloggers schrijven op Reishonger.nl en je vindt er ontzettend veel leuke foto’s en video’s!


Naar de oorsprong van de Mekong-rivier in China? Of met kinderen naar Lissabon? Wil je weten hoe het in oost-Bohemen is? Of op Spitsbergen? Cuba? Backpacken in Australië of Myanmar? Of gewoon een weekendje Wenen? Reishonger is een van de meest complete reisblogs van Nederland. Bij ons geen persberichten maar gewoon ons eigen avontuur.

Stap in comfort uit je comfortzone

De bedoeling van dit weblog is dat het een nuttige en interessante site is, vol reportages en praktische reistips. Van tips over hotels en restaurants tot informatie over toltarieven en winterbanden. Natuurlijk maken we ook plaats voor actueel reisnieuws en bijzondere gebeurtenissen in de reiswereld. We hopen je inspiratie te geven voor je reizen. Als jij zelf ook die constante reishonger voelt en er niet bang voor bent om buiten de gebaande paden te gaan, is dit blog echt iets voor jou!

Interessante partner

Reishonger.nl biedt kwaliteit en heeft een groot bereik. Het idee van Reishonger slaat aan en onze reisblog wordt steeds bekender onder reizend Nederland. We hebben inmiddels meer dan 135.000 lezers per maand en elke week bereiken we via Facebook meer dan 60.000 mensen. Inmiddels hebben we ook de krachten weten te bundelen van een groep fanatieke reizigers om jou nog meer te inspireren! Onze vaste redacteuren bewaken samen met ons de kwaliteit van de reportages. En omdat we met meerdere mensen zijn is de variatie in reportages groot: iedere schrijver heeft zijn eigen insteek en zijn eigen belangstelling. We schrijven geen reisgids: we delen ons enthousiasme voor een bestemming. De één houdt van festivals bezoeken, de ander van een eenzame roadtrip door midden Spanje. Het kan allemaal.

Reishonger

De wereld is prachtig

Wij zijn altijd al erg reislustig geweest, maar de laatste jaren moet de hele wereld eraan geloven. Van de kolossale wolkenkrabbers van New York, Singapore en Hong Kong tot de ongerepte stranden van Haïti en Indonesië, van luxe cruisen in het Caribische gebied tot rondtrekken op de onbewoonde eilanden van Fiji, van roadtrippen door Canada tot woestijnreizen door het Midden-Oosten en van bergen beklimmen in Nieuw-Zeeland tot duiken tussen de haaien in Thailand; het reisvirus heeft ons te pakken en zal ons nooit meer verlaten.

Na onze eerste wereldreis in 2009 hebben wij, Martijn en Dionne, besloten dat we onze reisverhalen uit alle windstreken graag met je willen delen; van fietstochten in Thailand, motorreizen naar Monaco, rondreizen door Amerika, stedentrips naar Barcelona, tot onze eigen trouwerij op Bali. Nu ontdekken we de wereld als gezin. Met z’n vieren maken we niet alleen originele stedentrips en roadtrips, maar ook bijzondere verre reizen. Maar er is teveel in de wereld om in je eentje te bezoeken! En dus hebben we nu een heel team.

Aan Reishonger dragen bij

Martijn & Dionne HuizerMartijn en Dionne: eigenaren, hoofdredactie en de motor achter Reishonger.nl sinds 2009. Je kunt ons bereiken via info@reishonger.nl.

John HuizerJohn: hoofdredactie & webdesign. John is dol op stedentrips, attractieparken en treinreizen. Maar houdt er vooral van om onderweg te zijn.

Bart SmitBart: Nieuwsgierig, betrokken en sociaal. Deze eigenschappen helpen mij om meer van de wereld te zien. Er is zoveel meer, dan je eigen wereldje. Dat wordt keer op keer weer bevestigd als ik op reis ben voor Reishonger.

Theo MolenaarTheo: reisjournalist & fotograaf. Theo houdt van reizen, liefst lang en naar verre oorden, al ‘doet’ hij natuurlijk ook stedentrips. Ook fotografie is een belangrijk element geworden tijdens het reizen.

Denise DisselSinds haar 16e reist Denise al de hele wereld over en daardoor noemt ze zichzelf ‘rijk’. Toch moet ze na elke reis weer sparen voor een nieuw ticket, want de volgende bestemming op haar wishlist is aan de beurt!

Mirte VoorendMirte: geboren in Francistown (Botswana) en tot haar 6e jaar heeft ze in Zimbabwe gewoond. Al jong is ze in aanraking gekomen met reizen en dat is tot op heden nog steeds haar favoriete bezigheid!

Karin AnemaKarin verbindt je met de plekken waar je nog niet geweest bent. Ze heeft een voorliefde voor reizen naar uithoeken van de wereld en om vreemde culturen te doorgronden.

Jos EnsingJos verkent graag nieuwe plekken, landen en culturen, om vervolgens zijn ervaringen te delen. Hij heeft een lichte voorkeur voor het westelijk halfrond, maar wil de hele wereld zien, onder het motto; ‘the world is my playground’.

brigitte de graaffBrigitte verloor haar hart aan Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Haar motto is dat er in ieder land wel iets moois te beleven valt en je daarom elke kans moet grijpen om de wereld een klein stukje verder te verkennen. Haar bucketlist is hierdoor eindeloos, maar daar wordt gestaag aan gewerkt!

Dit doe ik dan ook met grote regelmaat en al ontwaak ik op één van de honderden eilandjes van de Malediven, sta ik op de strip van Vegas, word ik wakker in een campertje in the middle of nowhere of neem ik een duik tussen de Manatees in Florida...Het maakt mij écht niet uit Je suis tres flexible. Als ik terug ben van een reis ben ik altijd laaiend enthousiast, wil ik iedereen over mijn reis en avonturen vertellen en ben ik alweer op zoek naar een nieuw pareltje op ons mooie bolletje. - To travel is to live -Fleur komt er eerlijk voor uit: ze is heel erg verliefd op de wereld! En ze vindt niets fijner dan toe te geven aan deze vlinders. Wanneer ze op reis is, voelt ze zich super gelukkig, geniet ze van nieuwe landen, andere culturen, adembenemende natuur, inspirerende mensen, avontuur en het sparen van fantastische herinneringen.

Arjan MulderArjan reist al zijn hele leven, de laatste 10 jaar als reisjournalist. Mensen, culturen, geuren, kleuren: ‘reizen maakt je wijzer’. Sinds zijn eerste reis (4 weken met een tentje door de jungle van Kenia) staat de teller inmiddels op bijna 50 landen, 6 werelddelen en ontelbare wow-momenten! Zijn droom? Nog eens met een ultralight naar Helgoland.

Margriet de VisserMargriet’s ambitie is de wereld verkennen. Waar mogelijk wild kamperen, op zoek naar de minder begaande paden en hoge toppen beklimmen is een MUST.

Sascha van ZonsbeekAls Sascha niet op reis is, schrijft, praat of droomt ze erover. Gelukkig werkt ze in de reisbranche! Op vakantie zoekt ze steevast de mooiste natuur op: van vulkanen in IJsland en ijsgrotten in Oostenrijk tot het regenwoud in Maleisië. Haar verlanglijstje? De hele wereld! Sascha’s reishonger is voorlopig nog niet gestild.

Mogen wij jou ook inspireren?

  1. Ik lees in de info over de hoofdstad van Slovenie , Ljubljana……met 2 Miljoen inwoners…….!? De hele Slovenie heeft 2 miljoen en niet Ljubljana,. In Ljubljana wonen ca 280.000 mensen….dus voor rust …lekker naar Slovenie……is wat kleiner dan NL en heeft prachtige natuur en bergen

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>