Europa

De Europese landen verwelkomen jaarlijks meer dan 480 miljoen internationale bezoekers, meer dan de helft van de wereldmarkt, en 7 van de 10 meest bezochte landen zijn Europese naties.

Dat Europa zo goed bezocht wordt, is niet voor niks. Een goed bewaard gebleven cultureel erfgoed, open grenzen en een efficiënte infrastructuur maakt een bezoek aan Europa geweldig, en zelden duurt het meer dan een paar uur voordat je jezelf in een nieuwe cultuur onder kunt dompelen. Hoewel Europa met zijn oppervlak van 10,5 miljoen km² na Australië als het kleinste werelddeel te beschouwen is, zijn er diepgaande verschillen tussen de culturen en manier van leven in de landen. Met meer dan 680 miljoen mensen heeft het op een na kleinste continent beduidend meer inwoners dan Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De culturele en historische omstandigheden zijn zo kenmerkend dat de 46 landen met hun 120 talen als een eenheid beschouwd kunnen worden.

In 1950 behoorden vier Europese steden (Londen, Parijs, Milaan en Napels) tot de twintig grootste steden ter wereld. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Europese steden groeien nauwelijks nog.

Reishonger in Europa:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Plekken in Europa

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

IJsland met kinderen: wat een genot!

IJsland. Een land dat héél hoog stond op mijn wishlist en nu gaan wij met onze dochter van twee jaar.
Koffers gepakt, paspoorten paraat en op naar de trein. Het avontuur kan beginnen! Wat staat ons te wachten? We hebben meerdere keren gevlogen met onze dochter, maar hoe gaat dat nu op deze leeftijd? Hebben we genoeg warme kleren mee? Hoe komen we bij het appartement dat we hebben geboekt? Vragen die op weg naar Schiphol nog even door je hoofd heen dwalen. Eenmaal in het vliegtuig ben ik alles vergeten en voel ik mij intens gelukkig. We zijn nog niet eens in IJsland en alles verloopt soepel. Een dochter die zich zelfverzekerd en vrolijk uit, WOW air dat ons vriendelijk helpt en ons leventje thuis dat we even loslaten!!
Ik voel het gewoon: deze vakantie gaat véél waard zijn!

Lees verder  

Kinderparadijs Dubai

Midden in een zandbak ligt Dubai. Kinderen spelen graag in een zandbak. Die van Dubai is daarvoor ongeschikt. De stad heeft echter ondenkbaar veel mogelijkheden om te spelen en te ontdekken en vormt daarmee een waar kinderparadijs.

Lees verder  

Een verkennende wandeling door prachtig Porto

De stad van port, sardientjes en kurk is een van de meest boeiende en romantische steden die je je maar kunt voorstellen. Dwalend door steegjes in Ribeira, de oude stad die door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen, ontdek je de stad het beste. Langs wasgoed, vergapend aan architectuur uit vrijwel alle mogelijke perioden en geweldige uitzichten, genietend van de zoete geur van de port.

Lees verder  

Costa Barcelona: meer dan alleen zon en zee

Ben je op zoek naar een bestemming die een mooie mix biedt tussen culturele bezienswaardigheden en ontspanning aan mooie stranden? Dan ben je bij Costa Barcelona aan het goede adres. Deze verrassende regio op een steenworp afstand van het bruisende Barcelona heeft namelijk veel meer te bieden dan je zou denken.

Lees verder  

Bezoek het beste pretpark van Europa

Wat ons betreft mag daar snel verandering in komen, want wij hebben met ons gezin drie geweldige dagen beleefd in Europa-park. Met de nadruk op beleefd, want het is echt de belevenis die centraal staat in Europa-Park. We kunnen er veel over vertellen en schrijven, maar Europa-Park moet je vooral beleven. Gelukkig ontdekken steeds meer Nederlanders en Belgen dat ook. …

Lees verder  

Cruisen met Symphony of the Seas

Nog nooit eerder werd er zo’n groot cruiseschip gebouwd; met een lengte van 362 meter, 18 dekken hoog, meer dan 5402 passagiers en talloze faciliteiten welke je je mond zullen openen van verbazing, mag The Symphony of the Seas zich naar mijn idee met het grootste recht een waar varend Vegas noemen!

Lees verder