Europa

De Europese landen verwelkomen jaarlijks meer dan 480 miljoen internationale bezoekers, meer dan de helft van de wereldmarkt, en 7 van de 10 meest bezochte landen zijn Europese naties.

Dat Europa zo goed bezocht wordt, is niet voor niks. Een goed bewaard gebleven cultureel erfgoed, open grenzen en een efficiënte infrastructuur maakt een bezoek aan Europa geweldig, en zelden duurt het meer dan een paar uur voordat je jezelf in een nieuwe cultuur onder kunt dompelen. Hoewel Europa met zijn oppervlak van 10,5 miljoen km² na Australië als het kleinste werelddeel te beschouwen is, zijn er diepgaande verschillen tussen de culturen en manier van leven in de landen. Met meer dan 680 miljoen mensen heeft het op een na kleinste continent beduidend meer inwoners dan Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De culturele en historische omstandigheden zijn zo kenmerkend dat de 46 landen met hun 120 talen als een eenheid beschouwd kunnen worden.

In 1950 behoorden vier Europese steden (Londen, Parijs, Milaan en Napels) tot de twintig grootste steden ter wereld. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Europese steden groeien nauwelijks nog.

Reishonger in Europa:

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Plekken in Europa

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Tot rust komen in de Zeeuwse klei

Hide&B: Overnachten en bijdragen aan regeneratieve landbouw Voor Brabanders zoals mijn zus en ik is Zeeland nooit ver weg. Als wij willen uitwaaien, rijden we naar de Zeeuwse kust. Toch is Zeeuws-Vlaanderen het stukje Zeeland dat wij het minst bezoeken. We zijn dan ook blij verrast als we bij hide&b Voedselbron Graauw een weekend zijn uitgenodigd. Ondernemers Jasper en Henkjan …

Lees verder  

Vijf alternatieve fietsroutes voor Alpe d’Huez

Isère staat bekend om de beroemde bergpassen -zoals de Glandon, Galibier en Lautaret-, de legendarische Tour de France beklimmingen en natuurlijk niet te vergeten het jaarlijkse Alpe d’HuZes event waar deelnemers 6x de Alpe d’Huez proberen te bedwingen om geld voor onderzoek naar kanker op te halen. Naast deze mythische routes kent het gebied nog veel andere fietsroutes die prachtig zijn om te verkennen en waar je geen topsporter voor hoeft te zijn. Vijf alternatieve fietsroutes voor Alpe d’Huez.

Lees verder  

Dag in eigen land: (Hof van) Baarle

De wijngaarden in Italië, de champagnestreek in Frankrijk en de wijnhuizen langs de Moezel in Duitsland. Allemaal bekende plekken voor de wijnliefhebber die graag de grens overgaat. Maar je hoeft niet ver te rijden voor een bezoek aan een wijngaard en een wijnproeverij met uitzicht op de druivenplanten. Wij bezochten Hof van Baarle en dat was een bijzondere en leuke middag.

Lees verder  

Landal Résidence Berger Duinen

De woningen ogen gloednieuw en zijn met veel zorg vormgegeven, zowel vanbuiten als vanbinnen. Als je kiest voor een “extra luxe” accommodatie, leef je tijdelijk als een god in Frankrijk. Wie wil er niet relaxen in de sauna of in de sunshower douche na een dag in de natuur? Of drink je liever een glaasje wijn in het zonnetje voor je …

Lees verder  

De Zomerse Magie van La Plagne

La Plagne bestaat uit meerdere dorpen Waar La Plagne vroeger bestond uit de vier dorpen Macot, Aime, Longefoy en Bellentre, is de regio inmiddels uitgegroeid tot elf dorpjes. Elk dorp heeft zijn eigen kenmerken. In de winter zijn ze onderling met elkaar verbonden via liften en pistes. Vervolgens brengen de liften je in de zomer naar de verschillende toppen van …

Lees verder  

TUI vakantiepeiling 2024

Wie regelt de vakantie bij jullie thuis? Geef je nu alles duurder is geworden minder uit tijdens je vakantie? En waar ergeren Nederlanders zich het meest aan op vakantie? Deze en andere vragen werden voorgelegd aan Nederlandse vakantiegangers. Lees hier de meest opmerkelijke resultaten uit TUI’s vakantiepeiling.

Lees verder