Europa

De Europese landen verwelkomen jaarlijks meer dan 480 miljoen internationale bezoekers, meer dan de helft van de wereldmarkt, en 7 van de 10 meest bezochte landen zijn Europese naties.

Dat Europa zo goed bezocht wordt, is niet voor niks. Een goed bewaard gebleven cultureel erfgoed, open grenzen en een efficiënte infrastructuur maakt een bezoek aan Europa geweldig, en zelden duurt het meer dan een paar uur voordat je jezelf in een nieuwe cultuur onder kunt dompelen. Hoewel Europa met zijn oppervlak van 10,5 miljoen km² na Australië als het kleinste werelddeel te beschouwen is, zijn er diepgaande verschillen tussen de culturen en manier van leven in de landen. Met meer dan 680 miljoen mensen heeft het op een na kleinste continent beduidend meer inwoners dan Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De culturele en historische omstandigheden zijn zo kenmerkend dat de 46 landen met hun 120 talen als een eenheid beschouwd kunnen worden.

In 1950 behoorden vier Europese steden (Londen, Parijs, Milaan en Napels) tot de twintig grootste steden ter wereld. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Europese steden groeien nauwelijks nog.

Reishonger in Europa:

Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Plekken in Europa

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Wadi el Gemal: snorkelen en natuur aan de Rode Zee

Geschiedenis Wadi el Gemal Wadi el Gemal, bijgenaamd ‘de vallei van de kamelen’, is één van de grootste valleien in de oostelijke woestijn van Egypte. De vallei bestaat uit tal van oude rivierbeddingen van rivieren die 15.000 jaar geleden op deze plek stroomden en die zijn oorsprong vonden in het binnenland van het Wadi el Gemal National Park. Zoek de …

Lees verder  

Eerste indruk van Waikiki

Wonderwel word ik op m’n eerste morgen in Waikiki fris en goed wakker na een lange reis die ongeveer 24 uur in beslag neemt en me vanuit Amsterdam, via Los Angeles naar Honolulu brengt.

Lees verder  

De onontdekte kanten van Edinburgh

Met een ruim uurtje vliegen zit je middenin deze betoverende stad, die de toegangspoort vormt voor een geweldige reis naar de Schotse hooglanden of ideaal is als een leuke citytrip voor een weekendje weg. De stad heeft zoveel verschillende kanten dat je je hier dagen kunt vermaken zonder je een moment te gaan vervelen! Historische hotspot Dat de Schotse hoofdstad …

Lees verder  

Madeira – Mijn Portugese Paradijs

Het Portugese Paradijs De bestemming Madeira, een klein Portugees paradijs in het midden van de Atlantische Oceaan, staat bekend om zijn veelzijdige natuur. Zo vind je er zwarte lavastranden en weelderige groene oases, indrukwekkende ondergrondse grotten en bergtoppen die oppieken tot 1.800 meter, vulkanische rotspoelen en kusten vol ruige kliffen. Daarnaast huisvest het eiland het grootste laurierbos ter wereld en …

Lees verder  

De mooiste stranden van Europa

Europa heeft een grote variatie aan prachtige stranden. Van wit zand tot rotsachtige kusten, er is voor ieder wat wils. Hier zijn 20 van de mooiste, populairste en meestbelovende stranden van Europa die je zeker een bezoek moet geven. Kijk mee en bepaal alvast je zomerbestemming.

Lees verder