Europa

De Europese landen verwelkomen jaarlijks meer dan 480 miljoen internationale bezoekers, meer dan de helft van de wereldmarkt, en 7 van de 10 meest bezochte landen zijn Europese naties.

Dat Europa zo goed bezocht wordt, is niet voor niks. Een goed bewaard gebleven cultureel erfgoed, open grenzen en een efficiënte infrastructuur maakt een bezoek aan Europa geweldig, en zelden duurt het meer dan een paar uur voordat je jezelf in een nieuwe cultuur onder kunt dompelen. Hoewel Europa met zijn oppervlak van 10,5 miljoen km² na Australië als het kleinste werelddeel te beschouwen is, zijn er diepgaande verschillen tussen de culturen en manier van leven in de landen. Met meer dan 680 miljoen mensen heeft het op een na kleinste continent beduidend meer inwoners dan Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De culturele en historische omstandigheden zijn zo kenmerkend dat de 46 landen met hun 120 talen als een eenheid beschouwd kunnen worden.

In 1950 behoorden vier Europese steden (Londen, Parijs, Milaan en Napels) tot de twintig grootste steden ter wereld. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Europese steden groeien nauwelijks nog.


Reishonger in Europa:

Latest posts by Dionne (see all)

Plekken in Europa

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Ontmoet Nationaal Park NLDelta

Zin om door de duinen te dwalen, door een doolhof van kreken en wilgenbossen te slingeren of het kleilandschap te trotseren? In Nationaal Park NLDelta vind je unieke stukjes Nederland waar van alles te beleven is. Bonus: je leert het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens, zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier.

Lees verder  

De Mullerthal is het Zwitserland van Luxemburg

Trek je wandelschoenen aan De regio Mullerthal ligt in het oosten van Luxemburg en grenst aan Duitsland. Op een halfuurtje rijden van hoofdstad Luxemburg Stad. Een outdoor paradijs binnen handbereik. Vooral de Mullerthal trail geniet internationale bekendheid. Deze wandeling over 112 kilometer wordt doorgaans in drie etappes afgelegd en toont het gevarieerde landschap van de regio dat uit meer dan …

Lees verder  

Natuureiland Tiengemeten: door weelde en wildernis

Op natuureiland Tiengemeten kun je uren struinen! Op de plek waar nu stoere runderen grazen en bevers zwemmen, lagen eerder strakgetrokken aardappelakkers. Een oase van rust, ruimte en weidse uitzichten. Voormalig boerenland. Nu toegankelijk voor jong en oud met musea en speelnatuur. Waar je buiten kunt beleven en echte natuur ervaart.

Lees verder  

De verlaten stranden van de Kwade Hoek

De „kwaaien hoek” noemden Goereese vissers dit uitstulpsel van zand, waar het wemelde van de zandbanken. In combinatie met een verraderlijke stroming liep hier menig schip vast. Nog altijd is de zee hier de baas. Het getijdengebied op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee bleef bij de Deltawerken buitendijks. Het gaf de zee vrij spel om een uniek natuurgebied te creëren.

Lees verder  

Oosterschelde: op de grens van land en zee

Een continue veranderend landschap, met de zee als regisseur. Eb en vloed, zout en zoet, water en land. Een landschap van tegenstellingen, maar ook van een delicaat evenwicht. Van het microscopisch kleine plankton tot de indrukwekkende bruinvis. Dat is Nationaal Park Oosterschelde. Wij namen deel aan de Wierenwandeling, een wandeling en workshop over de wondere wereld van de wieren. Daarnaast bezochten we leuke Zeeuwse stadjes en dorpen en leerden we alles over de watersnoodramp van 1953 in het Watersnoodmuseum.

Lees verder  

Nieuwe natuur: Nieuw Land

Jong polderland, nog maar een halve eeuw geleden drooggelegd, is uitgegroeid tot een van Europa’s belangrijkste natuurgebieden. Afgedamd water heeft zich ontwikkeld tot vogelparadijs. Opgespoten eilanden geven de natuur veerkracht. Honderd jaar na vaststelling van de Zuiderzeewet ligt hier een groot en uniek natuurgebied en is deze door mensenhand gemaakte deltanatuur bekroond met de status van Nationaal Park. ‘Nieuw Land’ …

Lees verder