Zuid-Amerika

Genesteld tussen de Grote Oceaan, het Caribisch gebied en de Stille Zuidzee, is Zuid-Amerika een continent van superlatieven. Je vindt er het grootste regenwoud en de grootste rivier ter wereld, de hoogste bergketen buiten Azië, idyllische stranden, uitgestrekte woestijnen, witbesneeuwde toppen, watervallen, unieke dieren en adembenemende attracties als Machu Picchu en Salar de Uyuni. Wissel de indrukken van de grote steden af met de stilte en rust van de open vlaktes en doe een drankje met de locals.

Zuid-Amerika is dé plek voor liefhebbers van de mañana-mentaliteit. Het hele continent ademt een relaxed sfeertje en heeft alles wat je zoekt: paradijselijke stranden, bergmeren, ijzige landschappen, brede woestijnen, zoutvlaktes, afgelegen eilanden als de Galapagos en Paaseiland, dichte jungles, watervallen en eeuwenoude nederzettingen.

Zuid-Amerika heeft tegen de 400 miljoen inwoners. Brazilië is het meest volkrijke land.

Reishonger in Zuid-Amerika:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Plekken in Zuid-Amerika

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Ecuador: top 5 redenen om NU te gaan!

Het land van de Grote Oceaan, het Andes-gebergte, het Amazone regenwoud én de Galapagoseilanden; Ecuador. In een land waar zo veel mogelijk is, zie je als reiziger soms door de bomen het bos niet meer. Wat kun je het beste doen in de tijd dat je er bent? En is dat allemaal niet te toeristisch? Vragen die veel reizigers vaak hebben voordat zij beginnen aan hun eigen individuele rondreis door Ecuador. Begrijpelijk, want je gaat niet iedere dag naar een vreemd land aan de andere kant van de wereld. Local Hero Ellen, reisspecialist Ecuador bij Local Hero Travel, geeft je 5 insider tips.

Lees verder  

Uyuni: van ’s werelds grootste zoutvlakte tot Dakar rally

De modder hangt nog als dikke klonten aan de wielen van zijn vrachtwagen als hij uit de cabine springt. Een grote glimlach verschijnt op zijn gezicht en met een jongensachtige schreeuw zet hij zijn voeten op de grond. Zojuist won hij zijn eerste etappe in de Dakar rally. Ton van Genugten won met zijn team de zevende etappe van de 2018 Dakar rally van La Paz naar Uyuni. Het gevecht tegen het Kamaz team was spannend tot op het einde, maar Ton kon zijn voorsprong aan het einde consolideren. Uyuni is al verschillende keren de start- en finishplek van een Dakar etappe geweest. Helaas heeft de organisatie van de Dakar rally besloten dit jaar alleen in het zuiden van Peru te blijven en moet Uyuni het dit jaar alleen doen met mij en een paar andere chaotische toeristen.

Lees verder  

Potosi: het opgedroogde verdriet om hals en vingers

De klemtoon is op de SI in de naam van de hoogste stad ter wereld. De zonneschijn is zo fel dat ik mijn ogen nauwelijks kan openhouden. Ik zit bovenop een grote steen met een prachtig overzicht over deze typisch Boliviaanse arbeidersstad. Mijn hart gaat nog steeds als een dolle hond tekeer in mijn borstkas nadat ik een paar ladders heb beklommen op een hoogte van 4.100 meter. Terwijl ik naar adem hap gaan de onverteerbare verhalen die mij zijn verteld rond in mijn gedachten. De zilvermijnen van Potosi hebben een geschiedenis die niemand wil horen. Als een goed pelgrim weet ik dat ik nooit verdwaal, maar soms realiseer ik me pas achteraf waar ik naar op zoek was. Ik kan niet altijd de waarde van de momenten begrijpen, totdat mijn ogen achteraf worden geopend.

Lees verder  

Urban exploring bij de druglords in Colombia

In Colombia kun je een paar bijzondere locaties vinden voor Urban Exploring, het fotograferen van verlaten en verboden plaatsen. Verboden zijn de plaatsen niet helemaal; ze zijn bewaakt en eigenlijk verboden voor het publiek. Maar min of meer onofficieel kun je ze bezoeken. Het betreft plekken waar bekende druglords zich ophielden en waarvan het verhaal ging dat er schatten zijn verborgen.

Lees verder  

4x doen in La Paz

Terwijl ik om me heen kijk zie ik taxi bestuurders constant met de hand op de claxon en het geluid is net zo’n chaos als het verkeer. De politieagent staat op een druk kruispunt met bolle wangen op zijn fluitje te blazen om de taxi’s en collectivo’s (lokale minibussen) de weg te wijzen. Het is een verhaal zonder einde. Op een hoogte van 3.640 meter is La Paz (Bolivia) de hoogste hoofdstad van de wereld. De lucht verdwijnt uit je longen en komt niet meer terug als je de trap oploopt op die hoogte. Maar La Paz is anders dan alle andere hoofdsteden. Vier dingen die je gezien en gedaan moet hebben.

Lees verder