Indonesië

Indonesië heeft meer dan 17.000 eilanden met een totale kustlengte van ruim 80.000 kilometer. De grootste eilanden zijn Java, Sumatra, Borneo, Sulawesi, Bali, Lombok en Flores.

Op de 5.100 kilometer lange eilandketen van Indonesië, van Sumatra tot de Molukken, staan honderden vulkanen, waarvan er ongeveer zeventig actief zijn.

Ongeveer 4 miljoen toeristen, hoofdzakelijk uit Australië, de VS en Europa, bezoeken jaarlijks het land, met name het eiland Bali.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Artikelen

Lees Meer  

Ontdek Nusa Lembongan per E-Bike

Bezoek Nusa Lembongan! Nusa Lembongan is een eiland dat je voor deze manier van ontdekken de uitgelezen kans biedt. Je vertrekt vanuit het havenstadje Sanur met een speedboot en bereikt in een half uur varen Mushroom bay. De heerlijke vibe komt je letterlijk tegemoet naarmate je dichterbij komt. Men zegt dat je hier het leven op Bali van twintig jaar …

Lees verder  

Campervan tripje op Bali

Wie naar Bali gaat, komt meestal terecht in de populaire plaatsen zoals Canggu, Uluwatu en Ubud. Voor de surf en prachtige rijstterrassen zit je hier dan ook perfect. Maar Bali heeft zo veel meer te bieden dan het hippe, Westerse leven. Op plaats van bestemming huurt men veelal een scooter om zich daar te verplaatsen en de omgeving te verkennen. …

Lees verder  

Met de trein door Java

Het treinnetwerk van Java is erg goed. En daarbij is het ook nog eens een duurzame manier van reizen. Hoewel het niet snel gaat, zijn de tickets niet te duur, rijden treinen meestal op tijd en is het uitzicht vaak adembenemend.

Lees verder  

Zes Balinese hoogtepunten op een rij

Droom mee langs zes van de talrijke hoogtepunten: van mythische tempels tot heilige vulkanen. Paradijselijke stranden, dichte jungle en eten om je vingers bij af te likken. Voor iedereen die droomt van een vakantie naar dit wereldse paradijs, zetten wij zes Balinese hoogtepunten op een rij!

Lees verder  

Schipbreuk in het paradijs: het waargebeurde verhaal van een bootramp in Indonesië

Over Schipbreuk in het paradijs Schipbreuk in het paradijs is het waargebeurde verhaal van Wilbert van Haneghem, die een bootramp in Indonesië overleefde. Terwijl de boot zinkt, blijken noodhulpmiddelen niet aanwezig en de bemanning totaal niet voorbereid. Vanuit zijn ervaring als steward neemt Wilbert de leiding over de groep. Uiteindelijk worden ze bij toeval gevonden door vissers, maar dan is …

Lees verder  

8x waarom Bali booming is

Bali is dé bestemming van dit moment. Is het dan wel zo’n goed idee om je bij deze gekte aan te sluiten? Of is het ook voor massatoerisme-ontlopers veilig genoeg om het vliegtuig te pakken en te vertrekken naar Bali? Hieronder 8x waarom Bali zo booming is.

Lees verder