Reishonger zoekt schrijvers!

In het bijhouden van een online reismagazine gaat heel wat tijd zitten. Om de nieuwsberichten vers te houden en met inspirerende reisverhalen te blijven komen, heeft Reishonger daarom hulp nodig. Misschien iets voor jou?

Reishonger zoekt reisreporters

Reishonger zoekt reisreporters

Schrijvers gezocht

Hou je van reizen én van schrijven? Dan nodigen wij je uit om mee te schrijven voor Reishonger. Samen kunnen we deze website laten uitgroeien naar hét online magazine voor Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en Vlaamse onafhankelijke reizigers. Publiceer ik je artikel(en), dan krijg je natuurlijk een eigen vermelding op de pagina Over. Hierin kunnen wij linken (dofollow) naar jouw persoonlijke website of die van je werk/bedrijf.

De vereisten

Wij willen niet te veeleisend worden. We zijn allang blij als je mee wilt helpen, maar we hebben toch even een checklist gemaakt. Eigenlijk zijn ze logisch:


 • Je schrijft graag en leuk.
 • Je vindt het niet erg als ik je corrigeer.
 • Je hebt geen dubbele agenda.
 • Je plaatst geen commerciële links in je artikelen.

Wat je ervoor terugkrijgt

Ondanks de advertenties op deze site, zijn de inkomsten te laag om jou financieel te kunnen belonen voor je hulp. Het bijdragen aan Reishonger moet dus echt iets zijn dat je wílt. Misschien omdat je graag je reisverhaal met de wereld wilt delen, jouw unieke visie op reizen wilt prijsgeven, of omdat je graag de eerste stappen zet naar een carrière als journalist, copywriter of auteur. Reishonger heeft inmiddels een Google PageRank van 3 en ontvangt steeds meer binnenkomende links; voor een vermelding op je CV van dit vrijwilligerswerk hoef je je dus niet te schamen. Integendeel!

Jouw voordelen

Bouw een uitgebreid portfolio op dat altijd online blijft, handig als je in de toekomst de stap maakt om fulltime schrijver of reisjournalist te worden. Uiteraard kunnen je toekomstige opdrachtgevers dan referenties over jou bij ons opvragen. We werken niet met deadlines of verplicht aantal artikelen per tijdsbestek. Je bent vrij te schrijven over de onderwerpen die je wilt, wanneer je wilt. We betalen geen vergoeding, maar we krijgen veel uitnodigingen voor persreizen. Grote kans dus dat we jou vragen om een persreis te doen als de samenwerking bevalt!

Meld je aan!

Interesse? Stuur even een kort mailtje naar info@reishonger.nl om jezelf aan ons voor te stellen. Welke info mis je op Reishonger? Waar zou je graag over schrijven? Dan zorgen wij ervoor dat jij een account krijgt en aan de slag kunt.

 1. goed gevonden wat ik heb juist door het feit dat ik een handicap heb veel vrije tijd, en ondanks de handicap die ik heb reis ik overal waar ik wil. schrijven doe ik er graag over en hoop voor anderen gewoon iets heel anders van een land te kunnen laten zien als met een handicap.

  met vriendelijke groet, jonas paasman

 2. Hoi Dionne,

  Op 31 januari jl. heb ik een reactie op bovenstaand bericht gestuurd naar de Reishonger info-mail. Graag verneem ik of jullie deze mail in goede orde hebben ontvangen. Zo niet, dan stuur ik deze nog een keer.

  Met vriendelijke groet,
  Robin

 3. Guido zegt:

  Hi Dionne,

  Ik ben op een enkeltje 6 maanden terug naar Australie vertrokken om te backpacken. Zonder wat dan ook geboekt te hebben ben ik nu het land aan het ontdekken op een working holiday visa. Ik heb onder anderen:
  – 1.5 maand in Melbourne verbleven
  – Great Ocean Road gezien
  – 1 maand gelift in Tasmanie
  – gewerkt op een melkboerderij
  – en meer 😉

  Ik zag zojuist deze advertentie en vroeg me af of jullie nog bloggers zoeken. Lijkt me leuk om een aantal blogs te schrijven over wat ik hier meemaak.

  Groetjes,

  Guido Diana

 4. G’day Guido 😉

  Bedankt voor je berichtje!

  Wat een schitterende reis heb je er al opzitten zeg! Erg leuk om even door je foto’s op Facebook te bladeren.

  Ik zal je zo een mailtje sturen met wat informatie over schrijven op Reishonger.

  Groeten,
  Dionne

 5. Hallo,
  Op Twitter zag ik jullie oproep. Ik ben de eigenaar van het (tot nu toe) enige serieuze reisblog over Ierland. Ik doe dit met heel veel plezier en zou het ook erg leuk vinden om zo af en toe voor jullie een artikel over Ierland te schrijven.
  In de lijst ‘Dream’ zag ik Ierland er nog niet tussen staan dus wellicht kan ik jullie dat stukje extra bieden?

  Naast ditisierland.nl houd ik ook een persoonlijk blog bij, ditisanne.nl, waarbij ook reizen aan bod komt. Maar ik hoop dat ik jullie met artikelen over Ierland iets unieks kan bieden en hoop graag daarvoor bij het Reishonger-bloggers-team toe te treden! 🙂

  Hartelijke groet,
  Anne Treur

  • Excuses, bij het gebruik van de zoekfunctie kom ik ineens wel een aantal artikelen over Ierland tegen; wellicht is nóg een Ierland-addict voor jullie wat overbodig… 🙂

 6. Hi, zouden jullie het leuk vinden om over onze gepersonaliseerde city plan service voor Amsterdam te schrijven? Zie voor meer informatie personalcityplan.com.
  Hoor het graag. Groeten Jet

  • Hoi Tineke,

   Ja zeker! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste bloggers, vloggers en fotografen.
   Stuur ons even een mailtje met je ideeën, dan kan ik je wat meer informatie geven!

   Groetjes, Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>