Finland

Het noorden van Europa wordt steeds populairder, en niet zonder reden. Nergens vind je zo’n ongerepte en overweldigende natuur. Door de natuur, de ruimte en de vriendelijke bevolking zal je snel onder de indruk raken van Scandinavië.

Je hebt in Finland alle ruimte om je in de ongerepte natuur te bewegen. Wild stromende beken, bijna 200.000 meren en bossen die tot aan de horizon reiken.

Helsinki

Een citytrip naar Helsinki is beslist wat anders! De stad is groen en ruim met brede lanen en parken. Er zijn prachtige winkelstraten en leuke eethuisjes. De beste manier om Helsinki te verkennen is met een huurfiets. Breng een bezoekje aan de ‘Old Market Hall’ en het Design District, ga aan boord van de Sun Lines-boot om Helsinki eens van een andere kant te bekijken en woon een balletvoorstelling bij in het statige operagebouw.


Fins Lapland

Lapland is in de winter echt net een sprookje. Maar wel een koud sprookje. Het is gemiddeld -15 °C, maar -30 °C komt ook voor. Bezoek of overschrijd de poolcirkel en enter de “Great White Outback”! Je ervaart het landschap het best tijdens een sneeuwschoenwandeling, een rit op een sneeuwscooter, of met een hondenslee met een span husky’s ervoor. Massa’s sneeuw en ijs, de poolnachten, het noorderlicht en een kampvuur. Ook een bezoek aan een rendierfarm hoort erbij, net als een uurtje zweten in de sauna. Een reis vol avontuur en activiteiten, te midden van een prachtige natuur, rust en ruimte.

Huskysafari

De husky’s hebben er altijd zin in!

Midzomernachtfeest

De zomers zijn kort, maar de zomerdagen lang, warm en droog. Boven de poolcirkel gaat de zon ’s nachts helemaal niet onder. Het midzomernachtfeest wordt enthousiast gevierd. De Finnen maken grote vreugdevuren, zingen en dansen en de drank vloeit rijkelijk.

midzomernacht finland, foto van Chris Remspecher

Midzomernacht Finland

Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Plekken in Finland

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Top 3 noorderlicht bestemmingen

Op de bucketlist: groene golven die in slow motion langs de sterren aan de hemel dansen. Maar wat zijn nu de beste noorderlicht bestemmingen? Hier hebben we de top 3 mooiste en beste plekken om het noorderlicht te zien voor je verzameld.

Lees verder  

Winterwonderland Rovaniemi

In winterwonderland Rovaniemi in Lapland komt de winter volledig tot zijn recht! Hier geniet je van de indrukwekkende wildernis rondom het stadje. Sledehonden, arctische landschappen en een bezoekje aan het dorp van de kerstman. Gewapend met rendierrijbewijs, poolcirkel certificaat en Noordpoolstempel in je paspoort zal je dit sprookjesland in Finland weer kunnen verlaten.

Lees verder  

Winterse avonturen in Fins Lapland

Een vakantie in Fins Lapland is een droomreis! Maak een huskytocht, zoef met een sneeuwscooter door het betoverende landschap en ga sneeuwschoenwandelen. Alleen maar witte naaldbomen om je heen en je hoort de sneeuw onder je schoenen kraken! De mooiste winterse avonturen beleef je tijdens een vakantie in Fins Lapland!

Lees verder  

De leukste outdooractiviteiten in Fins Lapland

Fins Lapland staat bij menig avontuurlijk reiziger op de bucketlist. Een huskysafari, een sneeuwscootertocht en hiken door Winter Wonderland. De kans om tijdens een wintervakantie in Lapland het noorderlicht te zien geeft een extra dimensie aan je reis. Wij tippen de vijf leukste excursies.

Lees verder  

Bijzonder overnachten in Finland

Op vakantie in Finland kunnen toeristen kiezen uit duizend en een hotels en motels. Maar vakantiegangers die een keer iets anders willen, komen in Finland ook ruimschoots aan hun trekken. Er zijn bijzondere accommodaties om de overweldigende sterrenhemel en het noorderlicht vanuit het comfort van je bed te bewonderen. Check snel deze unieke mogelijkheden voor bijzonder overnachten in Finland!

Lees verder  

Ongerepte natuur in Oost-Finland

Oost-Finland: in het teken van de natuur De regio’s Noord-Karelië en Kainuu in Oost-Finland zijn al jarenlang een geliefde bestemming voor met name wandelaars en liefhebbers van ongerepte natuur. Wandelaars kunnen hun hart ophalen bij prachtige tochten door de uitgestrekte (oer)bossen en langs de talloze meren. Voor hen zijn er vooral veel kleinschalige voorzieningen in de regio. Want van massatoerisme …

Lees verder