Finland

Het noorden van Europa wordt steeds populairder, en niet zonder reden. Nergens vind je zo’n ongerepte en overweldigende natuur. Door de natuur, de ruimte en de vriendelijke bevolking zal je snel onder de indruk raken van Scandinavië.

Je hebt in Finland alle ruimte om je in de ongerepte natuur te bewegen. Wild stromende beken, bijna 200.000 meren en bossen die tot aan de horizon reiken.

Helsinki

Een citytrip naar Helsinki is beslist wat anders! De stad is groen en ruim met brede lanen en parken. Er zijn prachtige winkelstraten en leuke eethuisjes. De beste manier om Helsinki te verkennen is met een huurfiets. Breng een bezoekje aan de ‘Old Market Hall’ en het Design District, ga aan boord van de Sun Lines-boot om Helsinki eens van een andere kant te bekijken en woon een balletvoorstelling bij in het statige operagebouw.

Fins Lapland

Lapland is in de winter echt net een sprookje. Maar wel een koud sprookje. Het is gemiddeld -15 °C, maar -30 °C komt ook voor. Bezoek of overschrijd de poolcirkel en enter de “Great White Outback”! Je ervaart het landschap het best tijdens een sneeuwschoenwandeling, een rit op een sneeuwscooter, of met een hondenslee met een span husky’s ervoor. Massa’s sneeuw en ijs, de poolnachten, het noorderlicht en een kampvuur. Ook een bezoek aan een rendierfarm hoort erbij, net als een uurtje zweten in de sauna. Een reis vol avontuur en activiteiten, te midden van een prachtige natuur, rust en ruimte.

Huskysafari

De husky’s hebben er altijd zin in!

Midzomernachtfeest

De zomers zijn kort, maar de zomerdagen lang, warm en droog. Boven de poolcirkel gaat de zon ’s nachts helemaal niet onder. Het midzomernachtfeest wordt enthousiast gevierd. De Finnen maken grote vreugdevuren, zingen en dansen en de drank vloeit rijkelijk.

midzomernacht finland, foto van Chris Remspecher

Midzomernacht Finland

Dionne

Plekken in Finland

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Zomer 2024? Ga naar Zuid-Finland

Over Laatste berichten DionneVoel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je! Laatste berichten van Dionne (alles zien) Waarom de Aude zo leuk is – 2 juli 2024 Kamperen in Frankrijk voor …

Lees verder  

Zomer in Zuid-Finland: paradijs voor de avonturier

Na een vlucht van minder dan drie uur, nog geen tien minuten hoeven wachten op je bagage en een taxirit van een klein halfuur, kwamen we helemaal relaxed aan in het stadje Savonlinna. Het is precies wat je verwacht van een Finse stad in de zomer met zo’n 33 duizend inwoners. Een hoop rust, een gezellige boulevard met tientallen bootjes, …

Lees verder  

5x waarom je naar Zuid-Finland wil deze zomer

Een houten huisje aan een kraakhelder meer vanwaar je zo het water instapt. Wakker worden met het geluid van vogels en de geur van dennenbomen. En urenlang wandelen, fietsen en kanoën. Zuid-Finland is een waar outdoorparadijs en een echt goede bestemming voor rustzoekers. Toch zin gekregen in gezelligheid en een lekker hapje met de locals? Dan zit je in de …

Lees verder  

Roadtrip Zuid-Finland in de winter

Stel je een sprookjesachtige winter voor, waar het landschap bedekt is met een dikke laag sneeuw, de meren bevroren zijn, en de steden schitteren met feestelijke lichten. Afgelopen zomer hadden we een onvergetelijke vakantie in Zuid-Finland. Dit keer gaan we de betoverende kracht van de Finse winter ontdekken. We geven je in deze blog enkele hoogtepunten en tips voor een bezoek aan Zuid-Finland in de winter. Ga je mee op roadtrip door het unieke winterse wonderland van Zuid-Finland?

Lees verder  

De leukste outdooractiviteiten in Fins Lapland

Fins Lapland staat bij menig avontuurlijk reiziger op de bucketlist. Een huskysafari, een sneeuwscootertocht en hiken door Winter Wonderland. De kans om tijdens een wintervakantie in Lapland het noorderlicht te zien geeft een extra dimensie aan je reis. Wij tippen de vijf leukste excursies.

Lees verder  

6x wakker worden in de natuur van Lapland

Lapland, een regio die regelrecht uit een sprookjesboek komt. Een landschap vol witte wollige bomen, pastelgekleurde hemels en kraakhelder licht. Waar rendieren en husky’s je slalommend door het bos meenemen en waar je in alle stilte van de frisse lucht proeft. Koud krijg je het nooit, want ’s avonds warm je heerlijk op in de Finse sauna. Ga je naar …

Lees verder