Finland

Het noorden van Europa wordt steeds populairder, en niet zonder reden. Nergens vind je zo’n ongerepte en overweldigende natuur. Door de natuur, de ruimte en de vriendelijke bevolking zal je snel onder de indruk raken van Scandinavië.

Je hebt in Finland alle ruimte om je in de ongerepte natuur te bewegen. Wild stromende beken, bijna 200.000 meren en bossen die tot aan de horizon reiken.

Helsinki

Een citytrip naar Helsinki is beslist wat anders! De stad is groen en ruim met brede lanen en parken. Er zijn prachtige winkelstraten en leuke eethuisjes. De beste manier om Helsinki te verkennen is met een huurfiets. Breng een bezoekje aan de ‘Old Market Hall’ en het Design District, ga aan boord van de Sun Lines-boot om Helsinki eens van een andere kant te bekijken en woon een balletvoorstelling bij in het statige operagebouw.

Fins Lapland

Lapland is in de winter echt net een sprookje. Maar wel een koud sprookje. Het is gemiddeld -15 °C, maar -30 °C komt ook voor. Bezoek of overschrijd de poolcirkel en enter de “Great White Outback”! Je ervaart het landschap het best tijdens een sneeuwschoenwandeling, een rit op een sneeuwscooter, of met een hondenslee met een span husky’s ervoor. Massa’s sneeuw en ijs, de poolnachten, het noorderlicht en een kampvuur. Ook een bezoek aan een rendierfarm hoort erbij, net als een uurtje zweten in de sauna. Een reis vol avontuur en activiteiten, te midden van een prachtige natuur, rust en ruimte.

Huskysafari

De husky’s hebben er altijd zin in!

Midzomernachtfeest

De zomers zijn kort, maar de zomerdagen lang, warm en droog. Boven de poolcirkel gaat de zon ’s nachts helemaal niet onder. Het midzomernachtfeest wordt enthousiast gevierd. De Finnen maken grote vreugdevuren, zingen en dansen en de drank vloeit rijkelijk.

midzomernacht finland, foto van Chris Remspecher

Midzomernacht Finland

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Plekken in Finland

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

De leukste outdooractiviteiten in Fins Lapland

Fins Lapland staat bij menig avontuurlijk reiziger op de bucketlist. Een huskysafari, een sneeuwscootertocht en hiken door Winter Wonderland. De kans om tijdens een wintervakantie in Lapland het noorderlicht te zien geeft een extra dimensie aan je reis. Wij tippen de vijf leukste excursies.

Lees verder  

Waarom je in september in Lapland wilt zijn

Bomen die van fel groen in intens rood en geel veranderen. Bossen die overvol raken van de sappigste bessen en heerlijkste paddenstoelen. Rendieren die vol energie om je heen rennen wanneer je aan het hiken bent. Tijdens de Ruska periode in Lapland is het de hele dag door feest. In dit artikel lees je waarom september zo’n mooie maand is om naar Lapland te gaan. Tipje van de sluier: je kunt dan ook het noorderlicht zien!

Lees verder  

Op jacht naar het Noorderlicht

Op jacht naar het Noorderlicht En die ontberingen zal ik met opgeheven hoofd trotseren, bedacht ik me net toen ik nog binnen was. Ik ben tenslotte een echte vent. Laat me door niets tegenhouden. ‘Kou is een emotie’, het koud hebben is voor mietjes, maar na ongeveer vijf minuten in de buitenlucht word ik weer mezelf en begin me serieus …

Lees verder  

Lente in Lapland

Als de lente aanbreekt en de sneeuw gaat smelten, worden wilde dieren wakker uit hun winterslaap en verandert het landschap in een groene wildernis met oneindig veel naaldbossen, talloze meren, kolkende rivieren en natuurlijk … de middernachtzon! Reis je mee?

Lees verder  

Sámi cultuur in een modern jasje

De moderne Sámi heeft een mobiele telefoon, een sneeuwscooter met gps, sneeuwpak, helm, huis met vloerverwarming, sauna en een hutje in de heuvels om een vuurtje te maken en te chillen met vrienden of een enkele vriendin, want veel vrouwen zijn er niet.

Lees verder  

Cityhoppen in Helsinki

Lichtjes in het duister Helsinki ligt heerlijk noordelijk, wat natuurlijk maakt dat de dagen in het najaar snel korter worden. Hoewel sommige mensen dit misschien als een groot nadeel zien, is dat niet per se nodig. De stad is prachtig verlicht en het voelt totaal niet ‘donker’ aan. De brede straten met statige lantaarns maken daglicht -bij wijze van spreken- …

Lees verder