Bulgarije

Bulgarije heeft schitterende stranden aan de Zwarte Zee met veel moderne hotels. Bijna driekwart van de toeristen trekt dan ook richting de kust. Maar ook actievere toeristen vinden in Bulgarije zeker iets van hun gading. De bergachtige binnenlanden lenen zich goed voor allerlei outdoor activiteiten en 's winters kan je er zelfs skiën.

Bulgarije biedt alle mogelijkheden voor een fantastische vakantie, met als grote voordeel dat de lokale prijzen op veel plaatsen nog heel laag liggen.

Sofia

Je komt in Bulgarije interessante steden tegen, zoals de huidige hoofdstad Sofia, het Hart van de Balkan, de oude hoofdstad Veliko Tarnavo met zijn geweldige architectuur en de tweede stad van Bulgarije, Plovdiv. Het oude centrum van Plovdiv is opgetrokken in de traditionele Bulgaarse bouwstijl en heeft de status van openluchtmuseum. Ook de Bulgaarse hoofdstad zelf staat vol met monumentale bezienswaardigheden. Zo zijn er veel imposante kerken en overheidsgebouwen, aantrekkelijke pleinen en parken en de soms grimmige overblijfselen uit het communistisch tijdperk. Op het gebied van shoppen is Sofia lang achtergebleven op andere Europese hoofdsteden, maar de stad lijkt nu aan een inhaalbeweging bezig. Extra pluspunten zijn de centrale ligging in de Balkan (en daarmee een ideale uitvalsbasis om andere landen te bezoeken), en het bruisende uitgaansleven!

Sunny Beach

Het toeristische Bulgaarse Zonnestrand is een lang zandstrand met een prachtig aangelegde boulevard met hotels, leuke winkeltjes en restaurants en gezellige loungebars. Overdag relax je wat op het strand, bezoek je een van de waterparken, maak je een actieve excursie of ga je los op de partyboat. ’s Nachts geniet je van het spectaculaire nachtleven. Met de lokale bus of een bootje vanaf het strand kan je een bezoekje brengen aan het middeleeuwse stadje Nessebar, één van de oudste Europese steden. Ook Obzor, een klein plaatsje met prachtige ongerepte natuur, is de trip waard. Bovendien zijn er in de regio diverse routes voor wandelaars, fietsers en paardrijders ontworpen en kan je met de auto natuurreservaten of archeologische opgraafplaatsen bezoeken.

nessebar bulgarije

Het middeleeuwse stadje Nessebar

Outdoorvakantie

In de meeste nationale parken kan je meerdaagse trekkings maken. Er zijn duizenden gemarkeerde routes door de ongerepte natuur, langs talloze gletsjermeren en mineraalbronnen, met de zekerheid uit te komen op een camping of berghut. Voor mountainbikers zijn er speciale fietsroutes ontworpen langs kleine steden als Apriltzi, Teteven, Tryavna, Gabrovo en Troyan. Het is ook goed fietsen en bergbeklimmen in bijvoorbeeld het Rila en Pirin gebergte, met mooie kalksteenformaties en diverse watervallen. Er zijn bovendien veel grotten die nog niet onderzocht zijn en je kan in Bulgarije prima jagen door de grote variëteit in wild.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Artikelen

Lees Meer  

Vijf verborgen watervallen

Van een smal, lieflijk smeltbeekje dat zijn weg naar beneden vindt tot het woeste gedonder van enorme watermassa’s die van honderden meters hoogte op een rotsbedding stukslaan: het fenomeen ‘waterval’ blijft reizigers boeien. Booking.com onthult vijf verborgen watervallen die het omrijden waard zijn.

Lees verder  

Sunny Beach: Bulgarije swingt!

Is Sunny Beach, Bulgarije, het nieuwe Lloret de Mar? In veel opzichten begint Sunny Beach steeds meer op Lloret de Mar te lijken. Zeker wat betreft het aantal Nederlanders dat hier op vakantie gaat, de Nederlandse bars en de toenemende drukte.

Lees verder