België

In België is veel meer te zien dan je in eerste instantie zou denken. Zo kun je het Vlaamse Antwerpen niet vergelijken met het Franstalige Brussel. En wat te denken van het Bourgondische karakter van België, de bonbons, een heerlijke keuken en werkelijk tientallen, zo niet honderden verschillende biersoorten.

Brussel

Brussel is een winkelparadijs bij uitstek! Rond de Grote Markt vind je souvenirs, pralines en kristal. In de Naamsestraat bieden de winkels veel luxe en kwaliteit, terwijl je in de buurt van de Zuidstraat allerlei leuke winkeltjes vindt. Na een dagje shoppen kan je lekker bijkomen op een uitnodigend terras op de Grote Markt en genieten van een overheerlijk Belgische biertje.

De Ardennen

Weg van de grote doorgaande wegen slingert het asfalt langs weilanden, loofbossen, beekjes en gehuchten. Hoe dieper je de Ardennen ingaat, hoe uitgestrekter de bossen worden. Overal in de Ardennen kan je wandelen, zwemmen, fietsen en in de winter heerlijk langlaufen. Het is een mooi outdoorgebied, vol heuvels, watervallen, grotten en beekjes. In de authentieke stadjes vind je kastelen, abdijen, musea en oude dorpspleinen vol terrasjes. Proef eens de lokale Ardennen ham!

Durbuy is bekend als het kleinste stadje van de wereld en is vooral in de zomer overladen met toeristen. Saint-Hubert is de Europese hoofdstad van de jacht. In Spa wordt jaarlijks de Formule 1 gereden. Bouillon is een kampeerparadijs en in Dinant vind je de Abdij van Leffe. La Roche en Ardenne is een bekend startpunt voor actieve uitjes zoals kano, mountainbike en wandelen. In de Ardennen zal je je geen moment vervelen!

Kust van België

Al is de Belgische kuststrook slechts 65 kilometer lang, 95% bestaat uit aangename zandstranden waar het zowel zomers als winters goed vertoeven is. Langs de kust vind je een aantal kleine en grotere badplaatsen, waarvan de bekendste Knokke, Blankenberge en Oostende zijn.

Artikelen

Lees Meer  

Back to basic, back to nature!

Nutchel Cosy Cabins. Een unieke plek in de Belgische Ardennen. Ken je dat gevoel dat je even echt los wil komen van je dagelijkse leventje? Dan zit je bij Nutchel Cosy Cabins echt helemaal op de goede plek! Back to basic, back to nature is hier helemaal van toepassing en je voelt weer even hoe fijn het is om je één te voelen met de natuur. Dit gaat gepaard met een romantisch, een geweldig en duurzame cabin. Wat wil je nog meer? Zelfs met kinderen merk je op deze plek dat je helemaal niet veel nodig hebt om je gelukkig te voelen, om je los te kunnen wringen van de dagelijkse sleur en volop van je gezin, je partner en de natuur te kunnen genieten. Nutchel Cosy Cabins is een plek die ik fijne gezinnen, verliefde koppels en ook vrienden zal aanraden! Ready to go?

Lees verder  

De Vlaamse kusttram – wat een goed idee!

De Vlaamse kust is gemaakt voor slow motion, besef ik terug in de trein naar huis. Zoveel geschiedenis, zoveel stijlen, zoveel culinair plezier. De kusttram heeft daarvoor precies het juiste tempo. Okay, de paardentram uit 1885 is inmiddels een moderne elektrische geworden, maar het blijft slow travel. En na twee dagen boemelen kan ik zeggen: de kusttram was en is …

Lees verder  

Stedentrip Kortrijk: 15x doen in deze Vlaamse stad

Kortrijk? Dit hippe stadje vind je in België, voorbij Gent, net voor de Franse grens bij Lille. Een compacte stad met karakter, met een hoofdletter K. Er is historie, veel trendy conceptstores en wie van lekker eten houdt, krijgt acuut keuzestress. Ook wie kunst en musea interessant vindt, gaat het hier fijn hebben. Kortrijk bewijst dat een stad niet groot …

Lees verder  

Vier tips voor de fraaie Vlaamse Westhoek

#1 Traplopen in Veurne Geen appelbomen aan het Appelmarkt. Wel restaurant het Oogappeltje en bistro het Klokhuis. En natuurlijk de Sint Niklaaskerk. De kerkdeur staat altijd open. Overdag kan je de toren beklimmen. Als er minder dan 60 mensen in de toren zijn, gaat het poortje open en mag je aan de bak met de klim van 214 treden. Het …

Lees verder  

Leuven als Bierstad

Waar in Nederland de afgelopen eeuw echt een concentratie plaatsvond, en er op een gegeven moment bijna alleen pils gedronken werd, bleef het in België meer kleinschalig. Grotendeels althans, want België kent natuurlijk ook grote brouwerijen als Stella Artois uit Leuven. De laatste jaren komt, net als in Nederland, een nieuwe categorie speciaalbieren op: bier uit microbrouwerijen. Deze trend komt …

Lees verder