België

In België is veel meer te zien dan je in eerste instantie zou denken. Zo kun je het Vlaamse Antwerpen niet vergelijken met het Franstalige Brussel. En wat te denken van het Bourgondische karakter van België, de bonbons, een heerlijke keuken en werkelijk tientallen, zo niet honderden verschillende biersoorten.

Brussel

Brussel is een winkelparadijs bij uitstek! Rond de Grote Markt vind je souvenirs, pralines en kristal. In de Naamsestraat bieden de winkels veel luxe en kwaliteit, terwijl je in de buurt van de Zuidstraat allerlei leuke winkeltjes vindt. Na een dagje shoppen kan je lekker bijkomen op een uitnodigend terras op de Grote Markt en genieten van een overheerlijk Belgische biertje.

De Ardennen

Weg van de grote doorgaande wegen slingert het asfalt langs weilanden, loofbossen, beekjes en gehuchten. Hoe dieper je de Ardennen ingaat, hoe uitgestrekter de bossen worden. Overal in de Ardennen kan je wandelen, zwemmen, fietsen en in de winter heerlijk langlaufen. Het is een mooi outdoorgebied, vol heuvels, watervallen, grotten en beekjes. In de authentieke stadjes vind je kastelen, abdijen, musea en oude dorpspleinen vol terrasjes. Proef eens de lokale Ardennen ham!

Durbuy is bekend als het kleinste stadje van de wereld en is vooral in de zomer overladen met toeristen. Saint-Hubert is de Europese hoofdstad van de jacht. In Spa wordt jaarlijks de Formule 1 gereden. Bouillon is een kampeerparadijs en in Dinant vind je de Abdij van Leffe. La Roche en Ardenne is een bekend startpunt voor actieve uitjes zoals kano, mountainbike en wandelen. In de Ardennen zal je je geen moment vervelen!

Kust van België

Al is de Belgische kuststrook slechts 65 kilometer lang, 95% bestaat uit aangename zandstranden waar het zowel zomers als winters goed vertoeven is. Langs de kust vind je een aantal kleine en grotere badplaatsen, waarvan de bekendste Knokke, Blankenberge en Oostende zijn.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Artikelen

Lees Meer  

Beleef de stralende lichtstad Gent in 48 uur

Ik neem je mee op een 48-uur durende reis naar de veelzijdige lichtstad Gent. De gemoedelijke stad heeft de charme van Parijs, met de vriendelijkheid van een klein Vlaams dorpje. Naast alles wat er sowieso al te ontdekken en beleven valt, kom ik toch vooral voor het driejaarlijkse Lichtfestival Gent. Dit jaar van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2024. De stad heeft inmiddels een jarenlange traditie opgebouwd in stadsverlichting, om op die manier het accent te leggen op de architectuur van de imposante gebouwen. Maar ook pleinen, straten en monumenten worden letterlijk uitgelicht, waardoor de stad elke avond tot middernacht in een prachtig sprookje wordt omgetoverd. Het “Gents Lichtplan” startte in 1998 en zorgt ervoor dat de stad overdag en ‘s avonds op een totaal andere manier beleefd wordt. Vele prachtige steden veranderen ‘s avonds in een saaie en grauwe ruimte. Gent doet dat bewust en duidelijk anders: de stadsverlichting geeft sfeer en maakt onderdelen van de stad juist dán veel meer zichtbaar. Gent pakt sinds 2011 om de drie jaar extra groots uit, tijdens het gratis Lichtfestival Gent.

Lees verder  

5x doen in Mechelen met kinderen

Bij een stedentrip in België denk je waarschijnlijk aan Antwerpen, Brussel, Oostende, Brugge of Gent. Maar ga ook eens naar het kleinere Mechelen en laat je verrassen door deze leuke Vlaamse stad! Zeker wanneer je met kinderen op pad gaat. Mechelen staat namelijk ook wel bekend als Mechelen Kinderstad en heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een boeiende bestemming …

Lees verder  

5 keer herfstplezier in de omgeving van Dinant

Op avontuur in de gekleurde bossen Het is zo’n typisch prachtige herfstdag. De zon schijnt, de lucht is blauw en er staat geen wind. Vanaf de camping, waar we in een safaritent verblijven, wandelen we zo het bos in. Ik ben fan van de herfst in het bos. Om mij heen zie ik de gekleurde bladeren aan de bomen én …

Lees verder  

Glamping Neufchâteau

Afslag 26, Neufchâteau, we hielden het gezamenlijk in de gaten en onverwachts, toch snel, was deze daar. Vanaf de snelweg rijden we over een kronkelende weg en daar zien wij al snel de welbekende Landal-vlaggen. We rijden een klein paadje af en daar doemt een groot aantal glampingtenten op. Laat het glampingavontuur maar beginnen! Luxe kamperen in de Ardenner bossen …

Lees verder  

Swingend en bruisend Brussel!

Brussel, de hoofdstad van België, staat natuurlijk bekend om de prachtige Grote Markt met in de buurt haar wereldberoemde Manneken Pis. Daarnaast ken je Brussel van de moderne architectuur, denkend aan het Atomium en van het Europees Parlement. Maar Brussel heeft nog véél meer te bieden en dat heb ik, samen met Marleen, mogen ontdekken! Brussel werd het Pinksterweekend omgetoverd tot een bruisende, sfeervolle en swingende plek om te zijn. Zo kwamen we er pas in Brussel zelf achter dat het heel het weekend Free Festival (aanrader!) was, hadden we kaarten voor het Core festival en hebben we toch even de Grote Markt en het Atomium meegepakt!

Lees verder