België

In België is veel meer te zien dan je in eerste instantie zou denken. Zo kun je het Vlaamse Antwerpen niet vergelijken met het Franstalige Brussel. En wat te denken van het Bourgondische karakter van België, de bonbons, een heerlijke keuken en werkelijk tientallen, zo niet honderden verschillende biersoorten.

Brussel

Brussel is een winkelparadijs bij uitstek! Rond de Grote Markt vind je souvenirs, pralines en kristal. In de Naamsestraat bieden de winkels veel luxe en kwaliteit, terwijl je in de buurt van de Zuidstraat allerlei leuke winkeltjes vindt. Na een dagje shoppen kan je lekker bijkomen op een uitnodigend terras op de Grote Markt en genieten van een overheerlijk Belgische biertje.


De Ardennen

Weg van de grote doorgaande wegen slingert het asfalt langs weilanden, loofbossen, beekjes en gehuchten. Hoe dieper je de Ardennen ingaat, hoe uitgestrekter de bossen worden. Overal in de Ardennen kan je wandelen, zwemmen, fietsen en in de winter heerlijk langlaufen. Het is een mooi outdoorgebied, vol heuvels, watervallen, grotten en beekjes. In de authentieke stadjes vind je kastelen, abdijen, musea en oude dorpspleinen vol terrasjes. Proef eens de lokale Ardennen ham!

Durbuy is bekend als het kleinste stadje van de wereld en is vooral in de zomer overladen met toeristen. Saint-Hubert is de Europese hoofdstad van de jacht. In Spa wordt jaarlijks de Formule 1 gereden. Bouillon is een kampeerparadijs en in Dinant vind je de Abdij van Leffe. La Roche en Ardenne is een bekend startpunt voor actieve uitjes zoals kano, mountainbike en wandelen. In de Ardennen zal je je geen moment vervelen!

Kust van België

Al is de Belgische kuststrook slechts 65 kilometer lang, 95% bestaat uit aangename zandstranden waar het zowel zomers als winters goed vertoeven is. Langs de kust vind je een aantal kleine en grotere badplaatsen, waarvan de bekendste Knokke, Blankenberge en Oostende zijn.

Artikelen

Lees Meer  

Nomadsland overnachten in een authentieke Yurt in de Ardennen

Nomadsland is een unieke pop-up camping in de Belgische Ardennen. Je overnacht met je vriend(in) of vriendengroep in een traditionele yurt met houtkachel. Overdag verken je de prachtige natuur van de Ardennen en ontspan je in onze outdoor spa. ’s Avonds geniet je van een drankje bij het kampvuur of stook je de houtkachel op. Hou jij van avontuur én ontspanning, kom dan ook naar Nomadsland in de Ardennen.

Lees verder  

Een weekend in Antwerpen

Dat Antwerpen vol historie zit, is direct duidelijk. Het schitterende Centraal Station, 16e-eeuwse stadhuis, de talloze monumenten en standbeelden, geplaveide straatjes en adembenemende kerken. Verdwaal door de idyllische steegjes, steek de prachtige pleinen over en maak zo nu en dan een stop bij deze hotspots. Overnachten in Antwerpen Antwerpen bezit hotels in overvloede, maar mijn voorkeur wat betreft de slaapplek …

Lees verder  

Sportief door de Viroinval

In het zuiden van België wacht de Viroinval. Geen druk bezochte plaatsen, maar stille en gave natuurstenen dorpen. Met de RAVeL en een natuurpark schudt deze streek zich los van haar onbekendheid.

Lees verder  

10 tips voor een vakantie in de Belgische Ardennen

Wallonië en de Belgische Ardennen lenen zich perfect voor een weekendje weg of een langere vakantie. Je kan er wandelen en fietsen door de prachtige natuurgebieden en pittoreske dorpjes en authentieke steden bezoeken. Wij geven 10 tips voor een bezoek aan de Belgische Ardennen.

Lees verder