België

In België is veel meer te zien dan je in eerste instantie zou denken. Zo kun je het Vlaamse Antwerpen niet vergelijken met het Franstalige Brussel. En wat te denken van het Bourgondische karakter van België, de bonbons, een heerlijke keuken en werkelijk tientallen, zo niet honderden verschillende biersoorten.

Brussel

Brussel is een winkelparadijs bij uitstek! Rond de Grote Markt vind je souvenirs, pralines en kristal. In de Naamsestraat bieden de winkels veel luxe en kwaliteit, terwijl je in de buurt van de Zuidstraat allerlei leuke winkeltjes vindt. Na een dagje shoppen kan je lekker bijkomen op een uitnodigend terras op de Grote Markt en genieten van een overheerlijk Belgische biertje.

De Ardennen

Weg van de grote doorgaande wegen slingert het asfalt langs weilanden, loofbossen, beekjes en gehuchten. Hoe dieper je de Ardennen ingaat, hoe uitgestrekter de bossen worden. Overal in de Ardennen kan je wandelen, zwemmen, fietsen en in de winter heerlijk langlaufen. Het is een mooi outdoorgebied, vol heuvels, watervallen, grotten en beekjes. In de authentieke stadjes vind je kastelen, abdijen, musea en oude dorpspleinen vol terrasjes. Proef eens de lokale Ardennen ham!

Durbuy is bekend als het kleinste stadje van de wereld en is vooral in de zomer overladen met toeristen. Saint-Hubert is de Europese hoofdstad van de jacht. In Spa wordt jaarlijks de Formule 1 gereden. Bouillon is een kampeerparadijs en in Dinant vind je de Abdij van Leffe. La Roche en Ardenne is een bekend startpunt voor actieve uitjes zoals kano, mountainbike en wandelen. In de Ardennen zal je je geen moment vervelen!

Kust van België

Al is de Belgische kuststrook slechts 65 kilometer lang, 95% bestaat uit aangename zandstranden waar het zowel zomers als winters goed vertoeven is. Langs de kust vind je een aantal kleine en grotere badplaatsen, waarvan de bekendste Knokke, Blankenberge en Oostende zijn.

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Artikelen

Lees Meer  

Het mysterieuze verlaten dorp Doel

Tsjernobyl, maar dan zonder de ramp Op een regenachtige dag rijden wij richting het verlaten Doel. We komen langs de kerncentrale met wat verder weg de verlaten huizen in de stille straten. Het lijkt alsof er een ramp heeft plaatsgevonden net zoals in Tsjernobyl, Oekraïne. Gelukkig heeft er nooit een ramp plaatsgevonden, al denken de toenmalige inwoners daar anders over. …

Lees verder  

Meer dan Mechelen

Mechelen De stad Mechelen, in de provincie Antwerpen in België, ligt bij de Dijle rivier. Omringd door groen, met zowel Antwerpen, Brussel en Lier vlakbij, is het een erg rustige stad, die toch heel centraal ligt. Mechelen ontstond meer dan 1200 jaar geleden. Al snel groeide de plaats uit tot een stad waar vaak recht werd gesproken, en waar dus …

Lees verder  

Kerstbierfestival in Essen

Het is kerst. Voor veel mensen een bijzondere tijd van het jaar. Voor mij persoonlijk omdat het weer tijd is voor het Kerstbierfestival in het Belgische dorpje Essen! Net over de grens bij Roosendaal worden in een grote sporthal elk jaar in december zo’n 150 tot 200 kerst- en winterbieren aan dorstige bierliefhebbers van over de hele wereld geschonken. Voor mij als grote fan van Belgische bieren een hoogtepunt van het jaar!

Lees verder  

Aan de Vlaamse Kust

De Vlaamse kust: dichtbij en toch helemaal anders. Met sierlijke gebouwen uit de Belle Epoque, moderne graffiti en natuurdomeinen zoals het Zwin. Al zin om te vertrekken?

Lees verder  

Weekendje Gent

Je hoeft niet ver te reizen om mooie steden te bezoeken. In het Belgenlandje zijn er verschillende plaatsen die zeker de moeite waard zijn, waaronder Gent. Het is een oude stad met voor ieder wat wils.

Lees verder  

Belgisch Limburg

Even praktisch Limburg ligt in het oosten van Vlaanderen, bij de Nederlandse en Duitse grens. Het plaatselijke dialect heeft dan ook vaak bekende Duitse klanken. In vroegere tijden werd er in Limburg naar steenkool gegraven. Om die mijnen goed te doen draaien, werden er gastarbeiders naar België gehaald. Veel van die Italiaanse en Turkse gezinnen bleven in België nadat de …

Lees verder