Flashpacken in Peru

Altijd al eens met je rugzak door de prachtige natuur van Zuid-Amerika willen trekken? Dan is Peru de perfecte bestemming. Backpackers en vooral flashpackers kunnen hun hart ophalen in de ongerepte natuur zoals het imposante Andesgebergte, de woestijn, het immense regenwoud en de prachtige kustlijn. Peru wordt niet voor niets the Empire of the Hidden Treasures genoemd!

Paracas, Ica

Peru is nu niet een bestemming die je uitkiest als je drie weken op een tropisch strand wilt liggen. De schoonheid van het land zit ‘m in de vaak ruige landschappen, de eigenzinnige cultuur en een bevolking die zich taai gewapend heeft tegen extreme omstandigheden. Peru biedt tal van bijzondere routes, comfortabele hostels en hotels, onontdekte tempels, bruisende steden en vooral heerlijk eten. Daarbij valt er genoeg te beleven tijdens je avontuur in Peru, van surfen en sandboarden tot jungle treks en de Inca Trail.

boottocht over de amazone

De Amazone van Peru gezien vanaf het water.

Flashpacking in Peru
Flashpacken is het nieuwe backpacken, overdag trek je gewoon met je rugzak door het land maar ’s avonds kun je genieten van een warme douche, lekker eten en een comfortabele kamer in een hostel of hotel. Peru is hier de ideale bestemming voor. Je vindt hier namelijk tal van comfortabele hostels, stijlvolle guesthouses en mooie hotels, voor zeer betaalbare prijzen. Geniet samen met andere flashpackers van goed uitgeruste privékamers midden in de prachtige Peruviaanse natuur of in het centrum van het levendige Lima. Daarbij is het openbaar vervoer in Peru, in tegenstelling tot veel andere back- en flashpack bestemmingen, goed geregeld. De Cruz del Sur bijvoorbeeld, is een buslijn met comfortabele en luxe bussen, met routes naar alle highlights van Peru.


Inca Trail in Peru

De Inca Trail: het beroemde pad naar Machu Picchu.

Avontuurlijke activiteiten
Een ander aspect van het flashpacken is dat gave activiteiten en mooie excursies niet worden overgeslagen. Peru heeft op dit gebied enorm veel te bieden. Bewandel bijvoorbeeld de wereldberoemde Inca Trail of de alternatieve Salkantay of Lares Trek naar de bijzondere Machu Picchu en laat je overweldigen door deze waanzinnige eeuwenoude Inca stad. Of ervaar de Amazonejungle met een georganiseerde jungle trek of een boottocht.

Behoefte aan wat meer adrenaline? Ga paragliden in de Heilige Vallei van de Inca’s, vlakbij Cusco! Als je écht van de afgelegen plekjes van Peru wilt genieten, doe dan een driedaagse raft tour op de Apurimac rivier. Je overnacht op de oevers van de rivier, op zandstrandjes onder een prachtige sterrenhemel. Peru biedt ook prachtige stranden, vooral in het noorden, waar het uitermate geschikt is om te surfen. Een must-do voor degenen die behoefte hebben aan iets anders is sandboarden: met een surfplank van de zandduinen midden in de woestijn bij het plaatsje Huacachina.

sandboarden

Wil jij ook bijzondere activiteiten meemaken in Peru? Laat local Carmen je helpen!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>