Albanië

Met uitgestrekte zandstranden aan de Adriatische Zee, een fascinerende geschiedenis en nog nauwelijks bekendheid bij toeristen is Albanië er klaar voor om ontdekt te worden!

Misschien wel het meest onbekende Europese land. Het is onvoorstelbaar wat er de laatste jaren in dit kleine landje is gebeurd. Tot in de jaren negentig was Albanië streng communistisch, misschien wel vergelijkbaar met wat Noord-Korea nu is. Sinds de val van de dictatuur in 1992, heeft Albanië zich met vallen en opstaan ontwikkeld tot een modern democratisch land. Met een nieuwe internationale luchthaven, prima wegen en vooral steeds betere hotels die vaak letterlijk op de brede zandstanden liggen. De bevolking is zeer gastvrij en vriendelijk, het prijsniveau bijna ongeloofwaardig laag en het uitgaansleven in de hoofdstad Tirana kan de vergelijking met dat van West-Europese steden gemakkelijk aan. Een land om snel te ontdekken!

De Alpen van Albanië.

De Alpen van Albanië

Bron: Magazine ‘Winterzon’, Arke.


Artikelen

Lees Meer  

‘Albanië als backpackerbestemming’

Maar wacht eens even, was Albanië niet zo’n achtergesteld Balkanland waar je voor je vervoer bent aangewezen op een ezelkar? Waar het IJzeren Gordijn nog steeds niet helemaal opengetrokken is? Hoog tijd om deze bestemming eens even af te stoffen. Een nieuw strandparadijs? Een blik op de kaart van Europa leert ons dat Albanië in elk geval de ingrediënten heeft …

Lees verder