Noord-Amerika

North America consists of three large nations and one large island territory: Canada, United States of America, Mexico and Greenland.

With a surface area of 24,221,490km² (9,351,969 square miles), between the Pacific Ocean and the Atlantic Ocean and to the north of South America. North America’s highest point is Alaska’s Mount McKinley, which rises to 6,194m (20,320 ft) above sea level. There are also seven smaller nations at its southern extreme (collectively known as Central America), around two dozen island nations and territories of various sizes in the Caribbean, and one isolated French territory off the Canadian Atlantic coast.

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Plekken in Noord-Amerika

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

How to: Roadtrip Florida

Amerika is het land van de roadtrips. Dat is denk ik een algemeen geaccepteerde stelling. De uitgestrekte vlaktes en de brede wegen maken het land er dan ook uiterst geschikt voor. Daarnaast is het door het minder ontwikkelde openbaar vervoer ook bijna noodzakelijk om een auto te rijden. Roadtrippen kan op vele manieren en in Amerika zijn er genoeg routes en staten om te ontdekken. Florida is een van de meeste bekende staten van Amerika maar daarom niet minder een bezoekje waard.

Lees verder  

Eerste keer New York? Reishonger geeft 5 tips!

We trappen af met de beste tip. Je eerste keer New York moet gewoon goed zijn. Alle highlights wil je afstrepen én het liefst voor een redelijke prijs. Daar komt The Sightseeing Pass om de hoek kijken. Ideaal. Je koopt deze namelijk voor een bepaald aantal dagen, waarmee je ongelimiteerd naar 80 attracties kunt. De keuze is enorm, denk aan …

Lees verder  

Rondreis Zuidwest-Amerika in 3 weken

Routeverslag van onze rondreis Zuidwest-Amerika in 3 weken: van San Francisco naar Las Vegas en Los Angeles met alle natuurparken daar tussenin. Reis mee langs de nationale parken van Yosemite, Death Valley, Page, de Grand Canyon, Zion, Bryce en Joshua Tree

Lees verder  

3x doen in Page, Arizona

Maak tijdens je rondreis Zuidwest-Amerika een tussenstop in Page voor een bezoek aan het bijzondere uitzichtpunt Horseshoe Bend, de spectaculaire rotsformaties van Antelope Canyon en het kleine broertje van de Hoover dam!

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Zuidwest-Amerika

Lees hier mijn verslag van de Mist Trail hike in Yosemite National Park. Bekijk hier mijn overzicht van de mooiste uitzichtpunten in Zuidwest-Amerika. Zelf van plan om Bryce Canyon te bezoeken? Lees dan mijn reisgids over Bryce Canyon National Park. Meer reistips vind je terug in mijn uitgebreide reisgids voor de Grand Canyon. Zou jij een roadtrip door (Zuidwest-) Amerika …

Lees verder  

Het beste van Bryce Canyon

Bryce Canyon, het nationaal park met de rode rotsen, is een van de highlights van een rondreis Zuidwest-Amerika. Online reisgids met veel praktische tips, waarmee je het beste uit jouw bezoek haalt!

Lees verder