Curaçao, Caribbean

Als je aan Curaçao denkt, dan denk je vast aan een heerlijk tropisch paradijs met witte zandstranden, altijd lekker weer en die leuke kleurige geveltjes in Willemstad. Maar Curaçao heeft veel meer te bieden dan je misschien zou verwachten. Curaçao is geen groot eiland, zo’n 70 bij 5-14 km, des te opvallender is het hoe veel er te zien en te doen valt.

Proef de heerlijke lokale lekkernijen bij de snèks en toko’s die over het hele eiland rijk vertegenwoordigd zijn. Geniet van de exotische gerechten met bijzondere ingrediënten zoals bijvoorbeeld cactus of leguaan. Ontdek de natuur in het Christoffelpark of maak kennis met de nieuwste watersport “Flyboarden” in het azuurblauwe water van de Sint Jorisbaai.

Ook cultuurliefhebbers komen op het eiland van Curaçao aan hun trekken. Curaçao kent een rijke historie. De overblijfselen hiervan zijn over het hele eiland terug te vinden in de vorm van slavenhuisjes en grote landhuizen. Ontdek de vele mogelijkheden van dit geweldige eiland: Curaçao is veelzijdiger dan je denkt!


Als je aan Curaçao denkt, denk je vast aan een heerlijk tropisch paradijs met witte zandstranden, altijd lekker weer en die leuke kleurige geveltjes in Willemstad. Maar Curaçao heeft veel meer te bieden dan je misschien zou verwachten.


 
 

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Koninkrijk der Nederlanden

Expedia Pioneer Daisy ontdekte dat wandelen over de Afsluitdijk een (te) gekke activiteit is. Daarnaast bracht ze twee weken door op Sint Maarten en Curaçao! Lekker relaxen op de Antillen zou je denken, maar Daisy koos ook hier voor actie.

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Curaçao

De plaatjes in de reisgidsen zijn in het geval van Curaçao niet overdreven: het water is écht zo mooi, blauw en helder als het eruit ziet. Maar dat is niet het enige aan Curaçao dat ‘ansichtkaartwaardig’ is. Kijk je mee naar onze mooiste reisfoto’s van Dushi Kòrsou?

Lees verder  

De kroon van Curaçao

De beklimming van de Christoffelberg op Curaçao is een must-do voor actieve reizigers. Als je van avontuurlijk klimmen en klauteren houdt, is de route naar boven een traktatie. Het uitzicht op de top is waanzinnig; de herinnering hieraan is mijn favoriete souvenir uit Curaçao.

Lees verder  

Mountainbiken op Curaçao

Combineer je sightseeing graag met wat actie? Dan is mountainbiken op Curaçao een aanrader. In korte tijd rijd je door een verrassend afwisselend landschap, van de zee tot aan zoutpannen, over bospaadjes en zandkorrels, langs cactussen en flamingo’s. Reishonger stapte in de pedalen op Curaçao!

Lees verder  

De kleuren van Willemstad

Van de prachtige Handelskade en de ‘Curaçao‘-letters in de wijk Punda tot street art in Pietermaai en van de statige villa’s in Scharloo tot de waterkant in Otrabanda; Willemstad is een explosie van kleuren. Tijdens een wandeling door de hoofdstad van Curaçao kijk je je ogen uit. Kijk je mee naar wat ik er zoal tegenkwam?

Lees verder  

Kajakken op Curaçao

Wist je dat Curaçao haar prachtige blauwe water mede te danken heeft aan de mangrovebossen op het eiland? Ik maakte een kajak tour door de Piscadera Baai en verkende met de allereerste mangroveplantage ter wereld. Een actieve manier om meer van Curaçao te zien, op een plek maar waar weinig bezoekers komen!

Lees verder