Curaçao, Caribbean

Als je aan Curaçao denkt, dan denk je vast aan een heerlijk tropisch paradijs met witte zandstranden, altijd lekker weer en die leuke kleurige geveltjes in Willemstad. Maar Curaçao heeft veel meer te bieden dan je misschien zou verwachten. Curaçao is geen groot eiland, zo’n 70 bij 5-14 km, des te opvallender is het hoe veel er te zien en te doen valt.

Proef de heerlijke lokale lekkernijen bij de snèks en toko’s die over het hele eiland rijk vertegenwoordigd zijn. Geniet van de exotische gerechten met bijzondere ingrediënten zoals bijvoorbeeld cactus of leguaan. Ontdek de natuur in het Christoffelpark of maak kennis met de nieuwste watersport “Flyboarden” in het azuurblauwe water van de Sint Jorisbaai.

Ook cultuurliefhebbers komen op het eiland van Curaçao aan hun trekken. Curaçao kent een rijke historie. De overblijfselen hiervan zijn over het hele eiland terug te vinden in de vorm van slavenhuisjes en grote landhuizen. Ontdek de vele mogelijkheden van dit geweldige eiland: Curaçao is veelzijdiger dan je denkt!


Als je aan Curaçao denkt, denk je vast aan een heerlijk tropisch paradijs met witte zandstranden, altijd lekker weer en die leuke kleurige geveltjes in Willemstad. Maar Curaçao heeft veel meer te bieden dan je misschien zou verwachten.


 
 

Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

6x ‘Van het strand af’ op Curaçao

#1 Beklim de Christoffelberg Voor actievelingen is de beklimming van de Christoffelberg de absolute nummer één op Curaçao. Met 372 meter is de Christoffelberg het hoogste punt van het Caribische eiland. Het pad omhoog is avontuurlijk; de laatste meters klauter je met handen en voeten over de rotsen. Eenmaal op de top kijk je niet alleen over een zee van …

Lees verder  

4x te water op Curaçao

Duiken op Curaçao Het water rondom Curaçao is prachtig blauw en zeer helder. Er zwemmen tientallen soorten tropische vissen tussen het adembenemende koraal en ook kun je schildpadden spotten of zwemmen tussen de haaien! Heb jij nog nooit gedoken? Dan kun je bij één van de vele PADI-duikscholen op het eiland je duikbrevet halen. PADI staat voor Professional Association of …

Lees verder  

Koninkrijk der Nederlanden

Expedia Pioneer Daisy ontdekte dat wandelen over de Afsluitdijk een (te) gekke activiteit is. Daarnaast bracht ze twee weken door op Sint Maarten en Curaçao! Lekker relaxen op de Antillen zou je denken, maar Daisy koos ook hier voor actie.

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Curaçao

De plaatjes in de reisgidsen zijn in het geval van Curaçao niet overdreven: het water is écht zo mooi, blauw en helder als het eruit ziet. Maar dat is niet het enige aan Curaçao dat ‘ansichtkaartwaardig’ is. Kijk je mee naar onze mooiste reisfoto’s van Dushi Kòrsou?

Lees verder  

Mountainbiken op Curaçao

Het leek mij leuk om Curaçao, een bestemming die bekend staat om haar Nederlandse invloeden, op een typisch Nederlandse manier te verkennen: op de fiets. Het liefst fiets ik samen met locals, omdat je op die manier op paden komt die je zelf niet snel zou inslaan. Daarom ging ik, gewapend met een helm, een mountainbike en flink wat water, …

Lees verder