Afrika

Afrika is na Azië het grootste continent van de wereld, ook in de bevolking. Er wonen meer dan een miljard mensen, ongeveer een zevende deel van de wereldbevolking. Vrijwel geheel Afrika behoort tot de Derde Wereld.

Afrika beslaat zo’n 20% van de totale landoppervlakte van de aarde. Het is een continent met veel regenwouden, woestijnen en grasland.

De Sahara

De Sahara is de grootste woestijn ter wereld en beslaat bijna een derde van heel Afrika. In de Sahara is zo heet en droog, dat als het regent, de regendruppels vaak verdampen voordat ze de grond raken.

De Kilimanjaro

De hoogste berg in Afrika is de Kilimanjaro, gelegen in het noordoosten van Tanzania, nabij de grens met Kenia. De Kilimanjaro staat in een savannelandschap, met in het noorden het nationaal park Amboseli. Er zijn zes routes gemarkeerd om de Kilimanjaro te beklimmen, waarvan de duur varieert van vijf tot negen dagen. Voor elke route dient een pas en een gids aangevraagd te worden. Onderweg zijn diverse accommodaties voor overnachtingen, waaronder diverse grotten.

Reishonger in Afrika:

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Plekken in Afrika

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Onbekende safariparken in Tanzania

In het noorden van Tanzania vind je de meest bekende nationale parken en game reserves en de grootste concentratie wildlife. De Serengeti, de Ngorongoro krater en de Kilimanjaro zijn mooi en wildrijk en zelfs tot UNESCO World Heritage verklaard. Maar het is er druk. Ga je naar het ongerepte zuiden en zuidwesten, kom je automatisch bij de meer afgelegen en …

Lees verder  

Top 5 safari bestemmingen in Afrika

Een safari in Afrika staat bij menig reiziger op de bucketlist. Het is een onvergetelijke ervaring, en er zijn tal van geweldige landen om uit te kiezen. Van een safari door een van de meest iconische wildreservaten ter wereld, het Serengeti National Park in Tanzania tot een reis naar de Okavango Delta in Botswana. Wij tippen de top 5 safari bestemmingen in Afrika!

Lees verder  

Dutchies emigreren naar Togo

Via Instagram kwam ik in contact met Mignon Baane, oprichtster van het Instagram account Dutchiesemigreren. Hier worden verhalen gedeeld van mensen die (voor lange tijd) uit Nederland vertrekken. Mignon emigreerde met haar partner en twee jonge kinderen naar Togo. Wij waren uiteraard erg benieuwd naar haar verhaal!

Lees verder  

Cultuur onder de Zuid-Afrikaanse zon

Met Reishonger hebben we Zuid-Afrika al meermaals mogen bezoeken. Keer op keer komen we tot de conclusie dat een bezoek aan Zuid-Afrika niet los kan worden gezien van de turbulente geschiedenis en de cultuur van het land, want het verleden heeft in Zuid-Afrika duidelijk zijn sporen nagelaten. Het is fascinerend om meer te weten te komen over de levendige cultuur …

Lees verder  

Stedentrip Marrakech: markten, oude paleizen en betoverende straten

Marrakech is een stad als geen ander. Het is een plek waar oude bezienswaardigheden zich vermengen met de levendige moderne wereld. Marrakech, de stad van de vele markten, oude paleizen en betoverende straten die tot leven lijken te komen in de ondergaande zon. Elke hoek heeft een geheim – van de chaotische souks van de oude medina tot de rustige oasetuinen van de Jardin Majorelle. Ga jij mee op stedentrip naar Marrakech?

Lees verder  

Wadi el Gemal: snorkelen en natuur aan de Rode Zee

Geschiedenis Wadi el Gemal Wadi el Gemal, bijgenaamd ‘de vallei van de kamelen’, is één van de grootste valleien in de oostelijke woestijn van Egypte. De vallei bestaat uit tal van oude rivierbeddingen van rivieren die 15.000 jaar geleden op deze plek stroomden en die zijn oorsprong vonden in het binnenland van het Wadi el Gemal National Park. Zoek de …

Lees verder