Afrika

Afrika is na Azië het grootste continent van de wereld, ook in de bevolking. Er wonen meer dan een miljard mensen, ongeveer een zevende deel van de wereldbevolking. Vrijwel geheel Afrika behoort tot de Derde Wereld.

Afrika beslaat zo’n 20% van de totale landoppervlakte van de aarde. Het is een continent met veel regenwouden, woestijnen en grasland.

De Sahara

De Sahara is de grootste woestijn ter wereld en beslaat bijna een derde van heel Afrika. In de Sahara is zo heet en droog, dat als het regent, de regendruppels vaak verdampen voordat ze de grond raken.

De Kilimanjaro

De hoogste berg in Afrika is de Kilimanjaro, gelegen in het noordoosten van Tanzania, nabij de grens met Kenia. De Kilimanjaro staat in een savannelandschap, met in het noorden het nationaal park Amboseli. Er zijn zes routes gemarkeerd om de Kilimanjaro te beklimmen, waarvan de duur varieert van vijf tot negen dagen. Voor elke route dient een pas en een gids aangevraagd te worden. Onderweg zijn diverse accommodaties voor overnachtingen, waaronder diverse grotten.

Reishonger in Afrika:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Plekken in Afrika

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

De waanzinnige 10 in Botswana

Tien waanzinnige dagen oog in oog met de natuur van Botswana. Olifanten naast je tent, zwemmen in het gebied van nijlpaarden en krokodillen en nachtelijke avonturen onder de sterrenhemel. In Botswana leef je buiten en worden zintuigen geprikkeld to-the-max!

Lees verder  

8 dingen die je moet weten over Kruger Park

Voor het eerst naar Zuid-Afrika? Dan ontkom je bijna niet aan het Kruger Park. Deze ‘Nasionale Wildtuin’ is half zo groot als Nederland en het meest gevarieerde wildpark van Zuid-Afrika. Hoe plan je je bezoek? Moet je zelf rijden? En hoe zie je zo relaxt mogelijk die BIG 5?

Lees verder  

Biodiversiteit op Madagaskar

Door deze vroege geschiedenis neemt Madagaskar op het gebied van flora en fauna een unieke positie in in de wereld, samen met de Galapagos eilanden. Er zijn nooit apen en grote katachtigen gekomen op het eiland, waardoor de lemuren (halfapen) geen concurrent en/of vijand kenden tot de eerste mens voet aan wal zette. Het aantal endemische soorten (planten en dieren …

Lees verder  

Een rit door het woeste Namibië

Ik ben klaar voor de meest stoere en hobbelige autorit van mijn leven. Gravelroads en zandwegen, touren door het woeste Namibië in een 4WD en bijna niemand tegenkomen! Dit vooruitzicht geeft mij een kick en ik ben nieuwsgierig. Hoe is het om twee weken in een land te verblijven met zoveel vlakte, zand en wildlife? Ik verwacht uitgestrekte vergezichten, wildlife, leven onder een heldere sterrenhemel en vaak proosten op dit mooie avontuur.

Lees verder  

Wakker worden op Mumbo Island

Niet de meest voor de hand liggende bestemming in Afrika. Zo mag Malawi toch wel worden aangemerkt. En dat is jammer. Het is zo’n veelzijdig land. Van het Malawiaanse stadsleven tot wakker worden in het paradijs dat Mumbo Island heet, reis je mee?

Lees verder