Afrika

Afrika is na Azië het grootste continent van de wereld, ook in de bevolking. Er wonen meer dan een miljard mensen, ongeveer een zevende deel van de wereldbevolking. Vrijwel geheel Afrika behoort tot de Derde Wereld.

Afrika beslaat zo’n 20% van de totale landoppervlakte van de aarde. Het is een continent met veel regenwouden, woestijnen en grasland.

De Sahara

De Sahara is de grootste woestijn ter wereld en beslaat bijna een derde van heel Afrika. In de Sahara is zo heet en droog, dat als het regent, de regendruppels vaak verdampen voordat ze de grond raken.

De Kilimanjaro

De hoogste berg in Afrika is de Kilimanjaro, gelegen in het noordoosten van Tanzania, nabij de grens met Kenia. De Kilimanjaro staat in een savannelandschap, met in het noorden het nationaal park Amboseli. Er zijn zes routes gemarkeerd om de Kilimanjaro te beklimmen, waarvan de duur varieert van vijf tot negen dagen. Voor elke route dient een pas en een gids aangevraagd te worden. Onderweg zijn diverse accommodaties voor overnachtingen, waaronder diverse grotten.

Reishonger in Afrika:

Plekken in Afrika

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Zuid-Afrika: 7x doen in Kaapstad

Kaapstad – begin of eindpunt van je roadtrip Kaapstad is een geweldige en bruisende stad. Populair door de prachtige ligging en de vergezichten over de Atlantische oceaan. De parelwitte stranden, Camps Bay, het gezellige uitgaansgebied V&A Waterfront en het centrum van Kaapstad zijn ware trekpleisters. Vergeet ook zeker niet het fotogenieke en de kleurrijke wijk Bo-Kaap te bezoeken. Deze wijk …

Lees verder  

Mauritius: een kosmopolitisch eiland

Nou mari kontan zot la – wij zijn heel blij dat jullie hier zijn Aan de ene kant van de weg staan velden met hoog suikerriet. Aan de andere kant een bordje KotMarieMichelle. We zijn in de Midlands, in het centrum van het eiland Mauritius. ‘Bonzour!’ Brigitte en haar nicht Marie Michelle (beide 60) komen hun bescheiden huis uit. Zij …

Lees verder  

Sossusvlei including Deadvlei

Sossusvlei (in combinatie met Deadvlei) is een zeer geliefde plek voor vele reizigers. Terecht! Echt een highlight in Namibië die je niet mag missen!! Hoewel het hier een en al zand is, zijn de fotogenieke zandduinen het handelsmerk van Namibië. Bij zonsopgang is het uitzicht onvergetelijk.

Lees verder  

Okavango Delta: once in a lifetime

Botswana. Een land vol vriendelijke mensen, geweldige natuur en unieke plekken. De Okavango Delta is een must see en is sinds 2014 aangeduid als UNESCO Werelderfgoed. Het is dan ook de grootste binnenlandse delta ter wereld. Hoe je deze enorme delta kunt bezoeken en mijn tofste herinneringen aan deze unieke plek lees je hier.

Lees verder