Afrika

Afrika is na Azië het grootste continent van de wereld, ook in de bevolking. Er wonen meer dan een miljard mensen, ongeveer een zevende deel van de wereldbevolking. Vrijwel geheel Afrika behoort tot de Derde Wereld.

Afrika beslaat zo’n 20% van de totale landoppervlakte van de aarde. Het is een continent met veel regenwouden, woestijnen en grasland.

De Sahara

De Sahara is de grootste woestijn ter wereld en beslaat bijna een derde van heel Afrika. In de Sahara is zo heet en droog, dat als het regent, de regendruppels vaak verdampen voordat ze de grond raken.

De Kilimanjaro

De hoogste berg in Afrika is de Kilimanjaro, gelegen in het noordoosten van Tanzania, nabij de grens met Kenia. De Kilimanjaro staat in een savannelandschap, met in het noorden het nationaal park Amboseli. Er zijn zes routes gemarkeerd om de Kilimanjaro te beklimmen, waarvan de duur varieert van vijf tot negen dagen. Voor elke route dient een pas en een gids aangevraagd te worden. Onderweg zijn diverse accommodaties voor overnachtingen, waaronder diverse grotten.

Reishonger in Afrika:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Plekken in Afrika

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Biodiversiteit op Madagaskar

Door deze vroege geschiedenis neemt Madagaskar op het gebied van flora en fauna een unieke positie in in de wereld, samen met de Galapagos eilanden. Er zijn nooit apen en grote katachtigen gekomen op het eiland, waardoor de lemuren (halfapen) geen concurrent en/of vijand kenden tot de eerste mens voet aan wal zette. Het aantal endemische soorten (planten en dieren …

Lees verder  

Een rit door het woeste Namibië

Ik ben klaar voor de meest stoere en hobbelige autorit van mijn leven. Gravelroads en zandwegen, touren door het woeste Namibië in een 4WD en bijna niemand tegenkomen! Dit vooruitzicht geeft mij een kick en ik ben nieuwsgierig. Hoe is het om twee weken in een land te verblijven met zoveel vlakte, zand en wildlife? Ik verwacht uitgestrekte vergezichten, wildlife, leven onder een heldere sterrenhemel en vaak proosten op dit mooie avontuur.

Lees verder  

Wakker worden op Mumbo Island

Niet de meest voor de hand liggende bestemming in Afrika. Zo mag Malawi toch wel worden aangemerkt. En dat is jammer. Het is zo’n veelzijdig land. Van het Malawiaanse stadsleven tot wakker worden in het paradijs dat Mumbo Island heet, reis je mee?

Lees verder  

Zambia – olifanten redden in Afrika

In Zambia zijn enorme wildparken. Lower Zambezi, South Lungwa en Kafue (met de bijbehorende Game Management Area’s) zijn bij elkaar groter dan Nederland plus België. Daar waar toeristen komen, komen geen stropers. Maar dat is maar een klein stukje. In de overige gebieden hebben stropers vrij spel ondanks alle anti-poaching projecten door de plaatselijke rangers. Maar ook de boeren hebben …

Lees verder  

Zambia – Safari in Stijl

Zambia, Midden-Afrika. Mijn kleine propellervliegtuig scheert over de landingsstrip in de bush. Eerst de wilde zwijnen en de impala’s verjagen, dan snel omdraaien en landen – voordat ze terugkomen. De open safari-auto’s staan klaar om ons naar de luxe Royal Zambezi Lodge te brengen. Ik heb net de hoofdstad Lusaka verlaten voor een week in de bush. De sigaren ontbreken …

Lees verder  

De indrukwekkende geschiedenis van Soweto

“Nkosi sikelel’ iAfrika”. Kippenvel vanaf het moment dat de eerste tonen klinken van het Zuid-Afrikaanse volkslied. Mijn nieuwsgierigheid naar Zuid-Afrika heeft na deze reis plaats gemaakt voor weemoed en heimwee. Naast een volkslied is er de kleurrijke vlag die direct in het oog springt. Beide dienen als symbool voor de diversiteit van Zuid-Afrika.

Lees verder