Midden-Oosten

Het Midden-Oosten is een wereld vol tegenstrijdigheden: rijkdom, olie, armoede en twisten om geloof en macht. Ondanks de voornamelijk negatieve berichtgeving over deze regio zijn er gelukkig nog genoeg landen in het Midden-Oosten die veilig te bezoeken zijn.

Reisadvies Midden-Oosten

Een aantal landen in het Midden-Oosten zoals Iran en Jemen zijn minder toegankelijk voor toeristen. En door de onrust in Irak en Syrië worden reizen naar deze landen niet aangeraden. Maar er zijn nog genoeg andere bestemmingen om jezelf te verliezen in de wereld van duizend-en-één-nacht. Reizen naar het Midden-Oosten bieden je uitgestrekte woestijnen, groene wadi’s, historische steden, souks met geurige kruiden en antieke paleizen met prachtige reliëfs. Reis mee naar de schatkamer van de geschiedenis!

Rondreizen in het Midden-Oosten is bijzonder en een onvergetelijke ervaring! Maak kennis met het eindeloos fascinerende Israël, waan je een koopman langs de zijderoute in Jordanië, wandel door oude soeks in het ultramoderne Dubai of ontdek groene oases in Oman. Laat je betoveren door het Midden-Oosten!

De culturele rijkdom en de afwisseling van landschap zorgen ervoor dat iedere reis in het Midden-Oosten weer een belevenis is.

Bestemming Dubai

De meeste mensen denken bij Dubai aan de iconische bezienswaardigheden zoals Burj Al Arab, Burj Khalifa en de Dubai Mall. Er zijn nog veel meer attracties en ervaringen te beleven in deze stad variërend van het verkennen van de woestijn tot de mooie stranden en actieve watersportactiviteiten. Ook op het gebied van kunst en cultuur heeft de stad veel te bieden en de gastronomie in Dubai wordt internationaal geroemd en heeft een wereldklasse niveau.

Stranden in Dubai

Aan zon, zee en strand geen gebrek in Dubai .

Bestemming Oman

Tijdens een bezoek aan de meest zuidelijke regio van Oman mag zeker een bezoek aan de witte en uitgestrekte zandstranden van de kust van Salalah niet op het programma ontbreken. De bekendste en mooie stranden van de regio Dhofar zijn Al Maghsayl, Raysut, Al Hafah, maar ook de kustlijn van de gebieden Taqah, Mirbat en Sha zijn erg populair.

De meeste stranden zijn ongerept en kijk ook niet vreemd op als je de enige op het strand bent. Ga je aan het begin van de avond naar het strand, dan zal je ongetwijfeld veel Omani tegenkomen die graag in de koelte van de avond spelletjes spelen of de dag bespreken onder het genot van een kopje Kawha (koffie met kardemon) en dadels.

Oman landschap

Naast stranden kan je in Oman ook genieten van het verrassend groene landschap.

Lees hier meer over bestemming Oman.

Bestemming Iran

Als reisbestemming zal je niet snel aan Iran denken. Toch zijn westerse toeristen van harte welkom en visa worden gewoon verstrekt. Onze blogger Jessica bezocht onlangs Iran en schreef een prachtig reisverhaal over Iran.

Ik kan iedereen aanraden naar Iran te gaan!

Ik kan iedereen aanraden naar dit prachtige land te gaan!

Bestemming Jordanië

Het mysterieuze Jordanië heeft uitgestrekte natuurgebieden, mooie duiklocaties aan de Rode zee en wadi’s door de enorme woestijn. Maak kennis met de Zijderoute, de rijke cultuur en bezoek onder meer Amman, de verborgen stad Petra, Aqaba en de ruïnes van Jerash.

Jordanië ligt op het kruispunt van de oosterse en westerse beschaving

Petra in Jordanie

Diep verscholen in de woestijn van Zuid-Jordanië ligt de eeuwenoude stad Petra.

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Plekken in Midden-Oosten

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Daarom naar het Midden-Oosten

Wie bij vrienden, collega’s of familie aankondigt naar het Midden-Oosten af te reizen, kan steevast rekenen op bezorgde reacties. Is dat wel veilig? Zou je dat nou wel doen? Kan dat wel als vrouw? De bezorgdheid is sympathiek, maar niet altijd nodig. Grote delen van deze regio zijn uitermate stabiel en zeker wanneer je gewoon goed de reisadviezen in acht …

Lees verder  

Kinderparadijs Dubai

Midden in een zandbak ligt Dubai. Kinderen spelen graag in een zandbak. Die van Dubai is daarvoor ongeschikt. De stad heeft echter ondenkbaar veel mogelijkheden om te spelen en te ontdekken en vormt daarmee een waar kinderparadijs.

Lees verder  

6 do’s en don’ts voor Qatar

Qatar is een land met veel strenge regels, waar je je aan hebt te houden. Hier volgen mijn tips voor wie binnenkort naar Qatar reist. #1 wees beleefd Vergeet je Nederlandse directheid als je Qatari iets wil vragen. Zeg netjes gedag en begin met small talk over algemene zaken. Dat is belangrijk voor Arabieren. Het wordt als onbeleefd ervaren als …

Lees verder  

Op roadtrip door Israël

De meedogenloze Negevwoestijn Onze roadtrip door Israël begin in Eilat, het aller-zuidelijkste puntje van Israël en bovendien dé beroemde badplaats van het land. Gelegen aan de kraakheldere Rode Zee is dit een ultieme plek om te snorkelen en te duiken. Wij besloten deze verder vrij zielloze plaats snel achter ons te laten en richting Jeruzalem te rijden. Om vanuit Eilat …

Lees verder  

Emirates met kids

Vliegen met kinderen, iedereen vindt er wel iets van. We vlogen naar Dubai, met Emirates met kids, en merkten dat het toch eigenlijk best wel weer meeviel. Na zo’n fijne vlucht besef ik weer eens dat vliegen met kinderen helemaal niet erg hoeft te zijn.

Lees verder