Reisspecial

Op Reishonger besteden we een aantal keer per jaar aandacht aan bijzondere landen, steden en thema's.

afrikaspecial-reishonger

Reishonger staat tijdens een reisspecial twee weken lang volledig in het teken van wereldstad New York, de prachtige eilandengroep Azoren of het veelzijdige Peru. Het idee hierbij is dat we de nadruk leggen op de minder bezochte plaatsen. Wij proberen te schrijven over speciale sites en bezienswaardigheden die een vermelding op onze website waard zijn. Het is niet onze bedoeling alleen plaatsen voor massatoerisme te beschrijven; wij streven er juist naar bijzondere plaatsen te noemen die minder bekend zijn.

Er verschijnen in elke reisspecial diverse artikelen, fotoreportage’s en lezersaanbiedingen op onze website en via diverse social media kanalen worden deze reisspecials extra ondersteund. Ook externe partijen, zowel commerciële organisaties als gewoon reizigers met mooie verhalen en foto’s mogen hieraan meedoen, graag zelfs!


De komende weken, van 18 t/m 31 mei, staat New York centraal. Deel jij je leuke tips, mooie foto’s of een interessant reisverhaal met ons? Hieronder een overzicht van de leukste reisspecials die eerder op Reishonger zijn verschenen.


canada special reishonger

Canada reisspecial

Canada, een absolute must voor elke natuurliefhebber

Canada is het op één na grootste land en qua natuurschoon misschien wel het mooiste land ter wereld. De variatie is enorm: je vindt er prachtige berggebieden, adembenemende meren, uitgestrekte prairies, dichte wouden en indrukwekkende oceaankusten. Kortom, een wereld aan ongerepte natuur! Aan de andere kant kent het de wereldse steden Vancouver, Toronto en Montreal.

Ga direct naar de Canada-specialica paracas woestijn

Peru reisspecial

Peru, het rijk van verborgen schatten

Stel je een Indiana Jones film voor: vergeten tempels overgroeid door jungle, woestijn, wilde rivieren, ruige kust en besneeuwde bergtoppen waar condors rondvliegen. Het is geen film hier, welkom in Peru! Het land van de Inca’s, waar je overal hartelijk verwelkomd wordt door de vriendelijke bevolking. Die ondanks hun zware bestaan, veel levenslust en een groot hart hebben.

Ga direct naar de Peru-specialcuracao zonsondergang

Curaçao reisspecial

Reis naar een tropisch paradijs

Als je aan Curaçao denkt, dan denk je vast aan een heerlijk tropisch paradijs met witte zandstranden, altijd lekker weer en die leuke kleurige geveltjes in Willemstad. Maar Curaçao heeft veel meer te bieden dan je misschien zou verwachten. Curaçao is geen groot eiland, zo’n 70 bij 5-14 km, des te opvallender is het hoe veel er te zien en te doen valt.

Ga direct naar de Curaçao-specialreisspecial ijs reishonger

IJshonger

Van een huskytocht tot extreme expedities

Tijdens de IJshonger-special staat Reishonger een week lang helemaal in het teken van ijsklimmen, sledehondentochten, het onontdekte Antarctica, sneeuwwandelingen en freeride wintersport! IJshonger dus!

Ga direct naar de IJshonger-specialgiraffe zuid-afrika

Zuidelijk Afrika-special

Natuur, safari & strand

In vogelvlucht nemen we je tijdens deze special mee naar de twaalf landen die veelal tot Zuidelijk Afrika worden gerekend. Van safari’s in de wilde natuur en gamedrives tot eilanden met witte stranden en een azuurblauwe zee. Speur naar de Big 5, maak een bergwandeling, ga op walvissafari en slaap bij lokale wijnboeren.

Ga direct naar de Zuidelijk Afrika-specialtreinstation keulen

Ontdek Europa met InterRail

Dagboek van een Interrailer

Of ik was vergeten hoe oud ik ook al weer was. Met deze woorden begroette mijn moeder mij toen ik haar vertelde dat ik een trip zou gaan maken met InterRail. Europa doorkruisen met InterRail was iets voor scholieren en studenten tijdens de wekenlange zomervakanties, niet voor een werkende dertiger die een aantal dagen de hort op wilde gaan.

Lees het dagboek van een Interrailer


Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>