De Peruaanse vliegmaatschappij SAETA is gestart met binnenlandse vluchten in Peru tussen de steden Tarapoto en Chachapoyas. Kuélap, het alternatieve Machu Picchu is nu nog beter bereikbaar.

SAETA Peru

De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Servicios Aéreos Tarapoto (SAETA), waarbij er wordt gevlogen met kleine vliegtuigen voor veertig passagiers. De ticketprijzen starten vanaf 60 sol (circa € 16).

Noord-Peru nu makkelijker te bereiken met nieuwe binnenlandse vlucht

Binnenlandse vluchten vanuit hoofdstad Lima

De betere bereikbaarheid van Chachapoyas zal meer toeristen naar de provincie Amazonas trekken, met name direct vanuit de Peruaanse hoofdstad Lima. Dagelijks zijn er gemiddeld acht vluchten tussen Lima en Tarapoto. Met de nieuwe vlucht van Tarapoto naar Chachapoyas is nu dus ook een kort bezoek aan deze regio goed mogelijk. De omgeving van Chachapoyas is zeer interessant door de vele archeologische vindplaatsen, zoals het fort van Kuélap en natuurlijke wonderen als de Gocta waterval en de Cóndores lagune.

SAETA Peru

De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Servicios Aéreos Tarapoto (SAETA).

Kuélap: het alternatieve Machu Picchu

Deze nieuwe vliegverbinding tussen Tarapoto, in de provincie San Martin, en Chachapoyas, in het Amazonegebied, maken de verborgen ruïnes van Kuélap een stuk toegankelijker. Voorheen waren toeristen ruim 8 uur onderweg vanuit Lima naar ‘het alternatieve Machu Picchu’, nu reizen toeristen in slechts 2,5 uur van Lima naar Kuélap.

Peru Kuélap

Kuelap, een eeuwenoude stad tussen de wolken, op 3.050 meter hoogte, tussen de bergtoppen van het Andesgebergte.

Kuélap is nog redelijk onbekend, maar wordt door kenners niet voor niets het alternatieve Machu Picchu genoemd. Het is de grootste stenen nederzetting van Zuid-Amerika, gelegen op 3.000 meter hoogte in de provincie Chachapoyas. Kuélap werd gebouwd tijdens de pre-Inca cultuur van de Chachapoyas, tussen 800 en 1470 na Christus. Het complex werd gebouwd om de stad te verdedigen, desondanks werden de Chachapoyas uiteindelijk verdreven door de Inca. In 1843 werd Kuélap herontdekt en in 2003 werd de vindplaats uitgeroepen tot Werelderfgoed.

het alternatieve Machu Picchu

Kuélap is nog redelijk onbekend, maar wordt door kenners ‘het alternatieve Machu Picchu’ genoemd.

Amazonas in Noord-Peru nieuw toeristisch middelpunt

De verwachting is dat het erfgoed door de betere bereikbaarheid volgend jaar al zo’n 100.000 bezoekers zal trekken. Nu zijn dat er jaarlijks gemiddeld nog geen 30.000. De Amazoneregio belooft, met de dagelijkse vluchten naar Chachapoyas en de Kuélap kabelbaan, het nieuwe toeristisch epicentrum van Noord-Peru te worden.

Meer weten? Lees onze inspirerende blogs over Peru.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>