Zwitserland

Prachtige bergpanorama’s, ongerepte natuur, mondaine (wintersport)plaatsen en historische bouwwerken. Zwitserland is een uniek vakantieland. Het land is verdeeld over 26 kantons die bestaan uit adembenemende berggebieden, diepblauwe meren en chique steden. Als het land waar de berg- en wintersport werden uitgevonden, is Zwitserland een droombestemming voor natuurliefhebbers en outdoorsporters. Met stijlvolle steden als Genève, Zürich en Lausanne biedt Zwitserland daarnaast ook ontelbare mogelijkheden voor liefhebbers van lekker eten, luxe artikelen en cultuur.

Lavertezzo is een van de meest fotogenieke plaatsen van Zuid-Zwitserland.

Lavertezzo is een van de meest fotogenieke plaatsen van Zuid-Zwitserland.

Een unieke bestemming in de Alpen

Zwitserland is een unieke bestemming. Een eigenzinnig land, met vier karakters en vier talen. De prachtige natuur, de vriendelijke mensen en de mooie bezienswaardigheden maken Zwitserland een ideaal vakantieland. En aangezien het midden in het mooie berglandschap van de Alpen ligt behoren activiteiten als klimmen, hiken, mountainbiken en zelfs zomerskiëen tot de mogelijkheden. Geniet al wandelend of fietsend van natuurschoon zoals blauwe bergmeren, witte gletsjers, donderende watervallen en groene valleien.

De Alps Epic Trail in Davos.

De Alps Epic Trail in Davos.

Grand Tour of Switzerland

Veel mensen rijden door Zwitserland om op hun vakantiebestemming in Italië aan te komen. Maar waarom niet eens Zwitserland als eindbestemming proberen? Het land heeft zoveel te bieden dat het zonde is het land zo snel mogelijk te doorkruisen. Een van de hoogtepunten van Zwitserland is de zogenaamde Grand Tour of Switzerland. De ‘Grand Tour of Switzerland’ verbindt 44 landschappelijke en culturele hoogtepunten van het land in één rondreis. De ruim 1600 kilometer lange route brengt vakantiegangers in vier taalregio’s, over vijf Alpenpassen, naar elf Unesco-werelderfgoedlocaties en langs 22 meren.

Binnenkort meer informatie over reizen naar Zwitserland. En heb je zelf nog leuke tips, activiteiten en/of bezienswaardigheden? Laat het ons weten.

Plekken in Zwitserland

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Onder de Zwitserse alpenreuzen van Valais

De regio Valais is ook letterlijk een hoogtepunt van Zwitserland; maar liefst 45 van de in totaal 82 Alpenpieken boven de 4.000 meter vormen de skyline van Valais. Dat biedt natuurlijk prachtige mogelijkheden voor avonturen in de frisse berglucht.

Lees verder  

Engelberg – de hemelse achtertuin van Luzern

Normaal gesproken gaat Kathrina met een tweepersoonskajak het water op. Als het niet te druk is. De voorste zitplaats is voor haar harige viervoeter. Het beest geniet van ronddobberen op het meer van Luzern. Na een verfrissende duik krabbelt het dier zelf de kajak weer in. Nu heeft ze een blauw en een rood exemplaar meegenomen. Elk geschikt voor één …

Lees verder  

Top bestemmingen voor een autovakantie Zwitserland

Of je nu alleen op vakantie gaat, met z’n tweeën of met het gezin. Dankzij haar oneindige veelzijdigheid biedt Zwitserland voor iedereen de bestemming die het beste bij hem of haar past. Hieronder vind je de populairste 10 vakantiebestemmingen in Zwitserland voor een autovakantie.

Lees verder  

Vijf verborgen watervallen

Van een smal, lieflijk smeltbeekje dat zijn weg naar beneden vindt tot het woeste gedonder van enorme watermassa’s die van honderden meters hoogte op een rotsbedding stukslaan: het fenomeen ‘waterval’ blijft reizigers boeien. Booking.com onthult vijf verborgen watervallen die het omrijden waard zijn.

Lees verder  

Actief genieten in Davos – Klosters

De wereld kent de Zwitserse regio Davos – Klosters vooral als de plaats waar het World Economic Forum eens per jaar verzamelt, of als de favoriete skibestemming van de Britse koninklijke familie. Omdat ik mij wel eens graag als een koningin in de watten laat leggen, plande ik een bezoekje.

Lees verder