Azië

Het woord Azië stamt uit het Assyrisch en betekent 'land van de opkomende zon'!

Azië beslaat ongeveer 30% van de totale landmassa van de aarde en is daarmee het grootste continent (44,4 miljoen km²). Het telt de meeste inwoners (circa 4 miljard) en is het meest afwisselende van de zeven continenten: droge woestijnen en vochtige regenwouden, de hoogste en laagste punten (de Himalaya en de Dode Zee), eeuwige sneeuw en tropische stranden.

Veel geografische kenmerken van de planeet zijn ontstaan door vulkanische activiteit, die in Azië de verschrikkelijkste natuurrampen hebben veroorzaakt die de wereld ooit heeft aanschouwd. In veel Aziatische landen, als Japan, China, Indonesië en de Filipijnen, leeft de bevolking in voortdurende angst voor natuurgeweld.

Het ‘dak van de wereld’, zoals de Himalaya ook wordt genoemd, strekt zich uit over Pakistan, India, Nepal, Tibet (China) en Bhutan.

Azië heeft van oudsher grote rijken gekend en is niet zo versnipperd als Europa.

Reishonger in Azië:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Plekken in Azië

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Bijgeloof en taboeregels in Thailand

We kennen Thailand als een boeddhistische land. Wat veel reizigers niet weten is dat er de Thai super bijgelovig zijn. Naast het Boeddhisme speelt ook animisme (het geloof in geesten) een belangrijke rol in het leven van de Thai. We geven je enkele voorbeelden van bijgeloof in Thailand. En ook de vaak daaruit voortkomende taboeregels waar je aan moet denken als je Thailand bezoekt.

Lees verder  

Langs de Mekong in Cambodja – Kampong Cham

Vanaf het zuiden van Laos stroomt de Mekong, die zich na de binnendelta herpakt, grotendeels als een compacte stroom in de richting van Phnom Penh. Ook veel reizigers vervolgen hun reis naar Cambodja. Naar Siem Reap dan. Ik volgde de Mekong via Stung Treng, Kratie en Kampong Cham. Een leuk, maar ook wel comfortabel avontuur. Een gebrek aan echte topattracties zorgt ervoor dat de mainstream wegblijft, terwijl er genoeg toerisme is om faciliteiten in stand te houden.

Lees verder  

Langs de Mekong in Cambodja – Kratie

Als je in het zuiden van Laos bent en op de kaart kijkt zie je een blauwe streep richting Phom Penh. De reis langs de Mekong is een mooi stukje off-the-beaten-track langs plekken waar genoeg interessants te zien is. De tweede etappe voert naar Kratie.

Lees verder  

Langs de Mekong in Cambodja – Stung Treng

De grensovergang tussen Laos en Cambodja Ja, het is een veelbesproken onderwerp: de scams aan de grens. Maar eenmaal in de bus valt er maar heel gedeeltelijk aan te ontkomen. Mensen die expres niet genoeg dollars meenamen, die weigerden in te gaan op wat eigenlijk chantage is, allemaal betaalden ze uiteindelijk de meeste fees. Ook na uren wachten. Waaruit bestaan …

Lees verder  

De verstilde schoonheid van Trang An

Lange tijd was dit Vietnams “best kept secret”, Trang An, in de regio Ninh Binh. Je kunt dit landschap misschien wel het beste vergelijken met het beroemde Halong Bay, maar dan op land, ver van de kust en zonder de hordes buitenlandse toeristen. Nu is het inmiddels een stukje bekender geworden, maar nog zul je je er vooral tussen de …

Lees verder