Azië

Het woord Azië stamt uit het Assyrisch en betekent 'land van de opkomende zon'!

Azië beslaat ongeveer 30% van de totale landmassa van de aarde en is daarmee het grootste continent (44,4 miljoen km²). Het telt de meeste inwoners (circa 4 miljard) en is het meest afwisselende van de zeven continenten: droge woestijnen en vochtige regenwouden, de hoogste en laagste punten (de Himalaya en de Dode Zee), eeuwige sneeuw en tropische stranden.

Veel geografische kenmerken van de planeet zijn ontstaan door vulkanische activiteit, die in Azië de verschrikkelijkste natuurrampen hebben veroorzaakt die de wereld ooit heeft aanschouwd. In veel Aziatische landen, als Japan, China, Indonesië en de Filipijnen, leeft de bevolking in voortdurende angst voor natuurgeweld.

Het ‘dak van de wereld’, zoals de Himalaya ook wordt genoemd, strekt zich uit over Pakistan, India, Nepal, Tibet (China) en Bhutan.

Azië heeft van oudsher grote rijken gekend en is niet zo versnipperd als Europa.

Reishonger in Azië:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Plekken in Azië

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Eet, drink, slaap en bewonder

Voorbij de tijd Ik zit samen met een vriendin in de Trans Mongolië Express. We rijden vier dagen lang door Siberië. We eten, drinken, slapen en bewonderen. De landschappen, dagen en tijdzones glijden aan ons voorbij. Niemand weet meer hoe laat het is. Extra verwarrend is het feit dat alle treinen op Moskou tijd rijden. Ik heb gelukkig een handige …

Lees verder  

Zuid-Korea voor beginners

Tussen twee grootmachten, China en Japan, ontwikkelt zich een bijzonder landje. Zuid-Korea is een land dat zich heeft weten los te werken van een vreselijk verleden. Als meest ontwikkelde van de twee Korea’s speelt het nu mee op de globale markt en is het ook voor toeristen een enorm interessant land om te bezoeken. Korea heeft een bijzondere charme die met woorden maar moeilijk te omschrijven valt. Je voelt het zodra je de eerste Koreanen ontmoet hebt. Een gestructureerd, beleefd, en hardwerkend volk dat zich op veel vlakken wil bewijzen.

Lees verder  

Penang met een glimlach

Iedereen op de fiets Veel fietsers kom je niet tegen in Georgetown. Gemotoriseerde voertuigen des te meer. Zoals eigenlijk in iedere Aziatische stad. Georgetown is met meer dan 600.000 inwoners één van de grootste steden van Maleisië. De stad ligt op het eiland Penang, zo’n 15 kilometer voor de kust. Penang wordt liefkozend vaak de ‘parel van de Oriënt’ genoemd. …

Lees verder  

De highlights en lowlights van Japan

Japan is een groot en divers land, bestaande uit meerdere eilanden met een eigen karakter. En met duidelijk verschillende gezichten over de seizoenen heen. Je kunt een traditionele pelgrimstocht maken langs kloosters en afgelegen nationale parken bezoeken in het noordelijke eiland Hokkaido. We geven je de highlights en de lowlights, beperkt tot het gebied van Tokio tot Nagasaki.

Lees verder