Azië

Het woord Azië stamt uit het Assyrisch en betekent 'land van de opkomende zon'!

Azië beslaat ongeveer 30% van de totale landmassa van de aarde en is daarmee het grootste continent (44,4 miljoen km²). Het telt de meeste inwoners (circa 4 miljard) en is het meest afwisselende van de zeven continenten: droge woestijnen en vochtige regenwouden, de hoogste en laagste punten (de Himalaya en de Dode Zee), eeuwige sneeuw en tropische stranden.

Veel geografische kenmerken van de planeet zijn ontstaan door vulkanische activiteit, die in Azië de verschrikkelijkste natuurrampen hebben veroorzaakt die de wereld ooit heeft aanschouwd. In veel Aziatische landen, als Japan, China, Indonesië en de Filipijnen, leeft de bevolking in voortdurende angst voor natuurgeweld.

Het ‘dak van de wereld’, zoals de Himalaya ook wordt genoemd, strekt zich uit over Pakistan, India, Nepal, Tibet (China) en Bhutan.

Azië heeft van oudsher grote rijken gekend en is niet zo versnipperd als Europa.

Reishonger in Azië:

Plekken in Azië

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Alles over Taiwan en corona

Afstandsregels, thuisblijfadviezen, overvolle ic’s: het is de afgelopen maanden geen Nederlander ontgaan. In Taiwan is het leven echter gewoon doorgegaan, zonder lockdown, zonder volle ziekenhuizen, zonder het advies thuis te blijven.

Lees verder  

De smaak van ver: Luang Prabang stew

About Latest Posts MartijnDigital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let’s cheers and see the world! Latest posts by Martijn (see all) Avontuurlijke vakanties met UCPA – 7 september 2020 De mooiste winterse avonturen beleef je tijdens een vakantie in Fins Lapland – 16 augustus 2020 Vijf manieren voor het bewaren van je …

Lees verder  

Door Corona vast in je lege guesthouse

De toeristenindustrie ligt stil. In Nederland, maar ook elders. Ik sprak op afstand met de Brabander Sander Putmans die het enige guesthouse op het Laotiaanse Mekong-eiland Dom Som, runt, samen met zijn vrouw Tanoi die van dat eiland afkomstig is. Onlangs vierden ze nieuwjaar in Lockdown. Iets dat ons hopelijk bespaard blijft.

Lees verder  

De Jungle van Ella

Het Ella Jungle Resort is echt een belevenis: heel bijzonder neergezet, afgezonderd van de rest van de wereld. Er wacht een scala aan outdoor activiteiten, maar ook rust, stilte en de ideale omgeving voor kleine geluksmomentjes.

Lees verder  

Kies je pad en mijd de massa

Lokaal Lijiang Minder dan twee jaar later waren we er. Het stadje stelde niet teleur, ondanks dat er net een aardbeving was geweest. Het was de kleinschaligheid zelve, met winkeltjes, vrouwen in traditionele dracht en mannen met baarden die gebogen pijpen rookten. Op de hoek van het dorpsplein woonde een dichter en kalligrafieschrijver die toeristen op de thee vroeg. En …

Lees verder  

Olifanten spotten in Sri Lanka

Een safari in Sri Lanka. In de verschillende natuurparken kun je veel wildlife zien. Toch kan een Sri Lanka safari een beetje een teleurstelling zijn. Je bent namelijk bepaald niet de enige die de olifanten wil bewonderen.

Lees verder