Azië

Het woord Azië stamt uit het Assyrisch en betekent 'land van de opkomende zon'!

Azië beslaat ongeveer 30% van de totale landmassa van de aarde en is daarmee het grootste continent (44,4 miljoen km²). Het telt de meeste inwoners (circa 4 miljard) en is het meest afwisselende van de zeven continenten: droge woestijnen en vochtige regenwouden, de hoogste en laagste punten (de Himalaya en de Dode Zee), eeuwige sneeuw en tropische stranden.

Veel geografische kenmerken van de planeet zijn ontstaan door vulkanische activiteit, die in Azië de verschrikkelijkste natuurrampen hebben veroorzaakt die de wereld ooit heeft aanschouwd. In veel Aziatische landen, als Japan, China, Indonesië en de Filipijnen, leeft de bevolking in voortdurende angst voor natuurgeweld.

Het ‘dak van de wereld’, zoals de Himalaya ook wordt genoemd, strekt zich uit over Pakistan, India, Nepal, Tibet (China) en Bhutan.

Azië heeft van oudsher grote rijken gekend en is niet zo versnipperd als Europa.

Reishonger in Azië:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Plekken in Azië

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Rondreizen door Azië? AsiaDirect!

AsiaDirect is een Nederlandse reisorganisatie gevestigd in Thailand en daardoor dichtbij de bron. Ze hebben een divers aanbod van individuele rondreizen in Zuidoost-Azië met verschillende thema’s, zoals fietsen, jungle, natuur, strand, familie en wandelen. Met ons bezoek aan het Verre Oosten in het vooruitzicht, kwamen wij in contact met Timmy Knippers. Hij woont sinds twee jaar met zijn gezin in Bangkok en is werkzaam bij AsiaDirect.

Lees verder  

5 Highlights van Vietnam – deze mag jij zeker niet missen!

Vietnam is dat uitgestrekte land met een rijke geschiedenis in de verre uithoek van Oost-Azië. Het land strekt zich uit over zo’n 1.650 kilometer van noord naar zuid. Terwijl het smalste deel slechts 50 kilometer breed is. Juist de enorme lengte maakt dit land zo bijzonder divers. Deze vijf highlights mag jij echt niet missen tijdens jouw reis door Vietnam.

Lees verder  

10 hoogtepunten van Sri Lanka

Sri Lanka is absoluut één van de mooiste landen waar ik ooit ben geweest. Het land is landschappelijk veelzijdig: je vindt er rijstvelden, theeplantages, jungle, mooie stranden en hoge bergen. Daarnaast is Sri Lanka met zijn vele tempels, ruïnes en kerken cultureel ook aantrekkelijk. De vriendelijke bevolking en het heerlijke eten maken Sri Lanka tot een prachtige bestemming.

Lees verder  

Bijgeloof en taboeregels in Thailand

We kennen Thailand als een boeddhistische land. Wat veel reizigers niet weten is dat er de Thai super bijgelovig zijn. Naast het Boeddhisme speelt ook animisme (het geloof in geesten) een belangrijke rol in het leven van de Thai. We geven je enkele voorbeelden van bijgeloof in Thailand. En ook de vaak daaruit voortkomende taboeregels waar je aan moet denken als je Thailand bezoekt.

Lees verder  

Langs de Mekong in Cambodja – Kampong Cham

Vanaf het zuiden van Laos stroomt de Mekong, die zich na de binnendelta herpakt, grotendeels als een compacte stroom in de richting van Phnom Penh. Ook veel reizigers vervolgen hun reis naar Cambodja. Naar Siem Reap dan. Ik volgde de Mekong via Stung Treng, Kratie en Kampong Cham. Een leuk, maar ook wel comfortabel avontuur. Een gebrek aan echte topattracties zorgt ervoor dat de mainstream wegblijft, terwijl er genoeg toerisme is om faciliteiten in stand te houden.

Lees verder  

Langs de Mekong in Cambodja – Kratie

Als je in het zuiden van Laos bent en op de kaart kijkt zie je een blauwe streep richting Phom Penh. De reis langs de Mekong is een mooi stukje off-the-beaten-track langs plekken waar genoeg interessants te zien is. De tweede etappe voert naar Kratie.

Lees verder