Azië

Het woord Azië stamt uit het Assyrisch en betekent 'land van de opkomende zon'!

Azië beslaat ongeveer 30% van de totale landmassa van de aarde en is daarmee het grootste continent (44,4 miljoen km²). Het telt de meeste inwoners (circa 4 miljard) en is het meest afwisselende van de zeven continenten: droge woestijnen en vochtige regenwouden, de hoogste en laagste punten (de Himalaya en de Dode Zee), eeuwige sneeuw en tropische stranden.

Veel geografische kenmerken van de planeet zijn ontstaan door vulkanische activiteit, die in Azië de verschrikkelijkste natuurrampen hebben veroorzaakt die de wereld ooit heeft aanschouwd. In veel Aziatische landen, als Japan, China, Indonesië en de Filipijnen, leeft de bevolking in voortdurende angst voor natuurgeweld.

Het ‘dak van de wereld’, zoals de Himalaya ook wordt genoemd, strekt zich uit over Pakistan, India, Nepal, Tibet (China) en Bhutan.

Azië heeft van oudsher grote rijken gekend en is niet zo versnipperd als Europa.

Reishonger in Azië:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Plekken in Azië

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

De verstilde schoonheid van Trang An

Lange tijd was dit Vietnams “best kept secret”, Trang An, in de regio Ninh Binh. Je kunt dit landschap misschien wel het beste vergelijken met het beroemde Halong Bay, maar dan op land, ver van de kust en zonder de hordes buitenlandse toeristen. Nu is het inmiddels een stukje bekender geworden, maar nog zul je je er vooral tussen de …

Lees verder  

Georgische wijn uit Kakheti: verleidelijk lekker

Van de bedenkers moet je het leren… De Georgiërs wisten zelf natuurlijk al lang dat hun land de oudste wijntraditie wereldwijd had. Enige nadeel was dat dit altijd bij een ‘naar-verluidje’ bleef. Tot grote vreugde van het kleine Kaukasusland is daar vorig jaar verandering in gekomen, sinds Canadese archeologen de oudste wijnresten ooit hebben gevonden op enkele luttele kilometers van …

Lees verder  

8x waarom Bali booming is

Bali is dé bestemming van dit moment. Is het dan wel zo’n goed idee om je bij deze gekte aan te sluiten? Of is het ook voor massatoerisme-ontlopers veilig genoeg om het vliegtuig te pakken en te vertrekken naar Bali? Hieronder 8x waarom Bali zo booming is.

Lees verder  

Dit ging er allemaal fout tijdens mijn eerste keer backpacken

Tekst en foto’s: Jorien Slager En wat is er avontuurlijker dan een paar weken met een backpack op je rug rondreizen door landen aan de andere kant van de wereld, waar je nog nooit bent geweest en waar je je eigenlijk geen voorstelling van kunt maken? De keuze was snel gemaakt. Ik nam al mijn vakantiedagen op, zocht uit welke …

Lees verder  

De beste reistips voor als je binnenkort naar Azië gaat

Het is bijna zover….je gaat een fantastische reis naar Azië beleven. Voordat je naar het “continent van de contrasten” afreist helpen we je graag met de voorbereidingen. Wist je bijvoorbeeld dat je minimaal zes weken voor vertrek je visum voor China moet aanvragen? En dat Japan, in tegenstelling tot de meeste andere Aziatische landen, vrijwel geen internetcafés heeft? Oh ja, en ben je gek op feestdagen? Check dan Sri Lanka. Dat land heeft er zo’n dertig per jaar!

Lees verder