Azië

Het woord Azië stamt uit het Assyrisch en betekent 'land van de opkomende zon'!

Azië beslaat ongeveer 30% van de totale landmassa van de aarde en is daarmee het grootste continent (44,4 miljoen km²). Het telt de meeste inwoners (circa 4 miljard) en is het meest afwisselende van de zeven continenten: droge woestijnen en vochtige regenwouden, de hoogste en laagste punten (de Himalaya en de Dode Zee), eeuwige sneeuw en tropische stranden.

Veel geografische kenmerken van de planeet zijn ontstaan door vulkanische activiteit, die in Azië de verschrikkelijkste natuurrampen hebben veroorzaakt die de wereld ooit heeft aanschouwd. In veel Aziatische landen, als Japan, China, Indonesië en de Filipijnen, leeft de bevolking in voortdurende angst voor natuurgeweld.

Het ‘dak van de wereld’, zoals de Himalaya ook wordt genoemd, strekt zich uit over Pakistan, India, Nepal, Tibet (China) en Bhutan.

Azië heeft van oudsher grote rijken gekend en is niet zo versnipperd als Europa.

Reishonger in Azië:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Plekken in Azië

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Op zoek naar Hanoi’s Train Street

Op het eerste gezicht is Hanoi’s Train Street een straat als alle anderen in Vietnam. Er hangt een levendige sfeer, mensen koken voor hun deur, de was wordt buiten gehangen, kooplui prijzen hun waren aan en velerlei spullen worden vervoerd per fiets en moped. Toch verandert deze straat enkele keren per dag in een plek waar toeristen zich verzamelen om …

Lees verder  

Songkran 2019 feestelijk het nieuwe jaar tegemoet in Thailand

Het Songkran festival staat weer voor de deur! Door heel Thailand wordt van 13 tot 16 april 2019 het Thaise Nieuwjaar gevierd, een traditietrouw familiefeest vol gezelligheid en plezier. De meeste Thaise mensen keren tijdens dit evenement terug naar hun geboorteplaats om daar samen met hun familie het nieuwe jaar te vieren. Toeristen worden geheel in de feestvreugde meegenomen. Dit maakt Songkran 2019 een spektakel wat je niet mag missen.

Lees verder  

Een visum aanvragen voor India doe je zo!

Binnenkort op vakantie naar kleurrijk India, of via India doorreizen naar een andere bestemming? Lees hier alle informatie over je visumaanvraag voor India! Reishonger beschrijft de hele procedure, geeft tips en advies. Kijk hier voor onze tips om voordelig en snel je visum india voor je reis te ontvangen.

Lees verder  

Met China Airlines naar Taiwan

Beenruimte blijft belangrijk China Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Taiwan met een vloot bestaande uit 70 passagierstoestellen. Voor vandaag staat een frisse A350-900 klaar voor de dertien uur durende vlucht naar de hoofdstad van Taiwan. Een mooie rechtstreekse verbinding. Wel een stevige zit. Online inchecken blijkt dit keer door een marechaussee controle niet mogelijk. Dus ouderwets aanschuiven bij de …

Lees verder  

Engelse wijn in India

De wine shop Buiten de droogstaande deelstaat Gujarat is er in bijna iedere plaats wel een soort dranken-outlet te vinden onder de noemer ‘English wine shop’. Engelse wijn, voor zover je dat ook zou willen drinken, wordt er niet verkocht maar wel iets anders dat al even bijzonder klinkt: ‘Indian Made Foreign Liquor’ (afgekort IMFL). De reclameposters tonen Seagram en …

Lees verder  

Een warm welkom in Delhi

Het is drie uur in de nacht als ik na een vertraging van twee uur en een vlucht van bijna negen uur aankom in New Delhi. De bedoeling is de bagage ophalen, snel naar de uitgang en dan een korte taxirit naar het airport hotel dat ik geboekt heb. Dat pakte toch wat anders uit dan ik gehoopt had…

Lees verder