Azië

Het woord Azië stamt uit het Assyrisch en betekent 'land van de opkomende zon'!

Azië beslaat ongeveer 30% van de totale landmassa van de aarde en is daarmee het grootste continent (44,4 miljoen km²). Het telt de meeste inwoners (circa 4 miljard) en is het meest afwisselende van de zeven continenten: droge woestijnen en vochtige regenwouden, de hoogste en laagste punten (de Himalaya en de Dode Zee), eeuwige sneeuw en tropische stranden.

Veel geografische kenmerken van de planeet zijn ontstaan door vulkanische activiteit, die in Azië de verschrikkelijkste natuurrampen hebben veroorzaakt die de wereld ooit heeft aanschouwd. In veel Aziatische landen, als Japan, China, Indonesië en de Filipijnen, leeft de bevolking in voortdurende angst voor natuurgeweld.


Het ‘dak van de wereld’, zoals de Himalaya ook wordt genoemd, strekt zich uit over Pakistan, India, Nepal, Tibet (China) en Bhutan.

Azië heeft van oudsher grote rijken gekend en is niet zo versnipperd als Europa.

Reishonger in Azië:

Latest posts by Martijn (see all)

Plekken in Azië

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Stedentrip naar Bakoe: een trip van uitersten

Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, het is niet een bestemming waar je direct aan denkt als je vakantieplannen maakt. Dure vliegtickets kopen voor alleen een korte stedentrip naar Bakoe, raad ik je niet aan. Als je het kunt combineren met een andere bestemming of tijd hebt om de Kaukasus in te trekken, is het leuk om ook één of twee dagen naar Bakoe te gaan.

Lees verder  

Noord-Korea: een reis vol verwondering

Het handjevol mensen dat we vooraf vertellen dat we naar Noord-Korea gaan, kijkt ons wazig aan. “Wat heb je daar nou te zoeken?” “Is dat niet gevaarlijk?” “Maar daar kom je toch helemaal niet binnen?”. Juist dáárom willen we het land met eigen ogen zien. Reis naar Noord-Korea boeken In Noord-Korea reis je altijd georganiseerd rond met twee Noord-Koreaanse gidsen, …

Lees verder  

Alles over Taiwan en corona

Afstandsregels, thuisblijfadviezen, overvolle ic’s: het is de afgelopen maanden geen Nederlander ontgaan. In Taiwan is het leven echter gewoon doorgegaan, zonder lockdown, zonder volle ziekenhuizen, zonder het advies thuis te blijven.

Lees verder  

De smaak van ver: Luang Prabang stew

About Latest Posts MartijnDigital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let’s cheers and see the world! Latest posts by Martijn (see all) De verlaten stranden van de Kwade Hoek – 21 november 2020 The North Face wandelschoenen Activist FutureLight – 10 november 2020 More Africa NGO & Guesthouse – 4 november 2020

Lees verder  

Door Corona vast in je lege guesthouse

De toeristenindustrie ligt stil. In Nederland, maar ook elders. Ik sprak op afstand met de Brabander Sander Putmans die het enige guesthouse op het Laotiaanse Mekong-eiland Dom Som, runt, samen met zijn vrouw Tanoi die van dat eiland afkomstig is. Onlangs vierden ze nieuwjaar in Lockdown. Iets dat ons hopelijk bespaard blijft.

Lees verder  

De Jungle van Ella

Het Ella Jungle Resort is echt een belevenis: heel bijzonder neergezet, afgezonderd van de rest van de wereld. Er wacht een scala aan outdoor activiteiten, maar ook rust, stilte en de ideale omgeving voor kleine geluksmomentjes.

Lees verder