Azië

Het woord Azië stamt uit het Assyrisch en betekent 'land van de opkomende zon'!

Azië beslaat ongeveer 30% van de totale landmassa van de aarde en is daarmee het grootste continent (44,4 miljoen km²). Het telt de meeste inwoners (circa 4 miljard) en is het meest afwisselende van de zeven continenten: droge woestijnen en vochtige regenwouden, de hoogste en laagste punten (de Himalaya en de Dode Zee), eeuwige sneeuw en tropische stranden.

Veel geografische kenmerken van de planeet zijn ontstaan door vulkanische activiteit, die in Azië de verschrikkelijkste natuurrampen hebben veroorzaakt die de wereld ooit heeft aanschouwd. In veel Aziatische landen, als Japan, China, Indonesië en de Filipijnen, leeft de bevolking in voortdurende angst voor natuurgeweld.

Het ‘dak van de wereld’, zoals de Himalaya ook wordt genoemd, strekt zich uit over Pakistan, India, Nepal, Tibet (China) en Bhutan.

Azië heeft van oudsher grote rijken gekend en is niet zo versnipperd als Europa.

Reishonger in Azië:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Plekken in Azië

Lees Meer  

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

De highlights en lowlights van Japan

Japan is een groot en divers land, bestaande uit meerdere eilanden met een eigen karakter. En met duidelijk verschillende gezichten over de seizoenen heen. Je kunt een traditionele pelgrimstocht maken langs kloosters en afgelegen nationale parken bezoeken in het noordelijke eiland Hokkaido. We geven je de highlights en de lowlights, beperkt tot het gebied van Tokio tot Nagasaki.

Lees verder  

Post-apocalyptisch niemandsland in Georgië

Na ruim een uur gereden te hebben door een post-apocalyptisch, kaalgeslagen niemandsland doemt er eindelijk een teken van leven op. Het enorme beeld van een stier – naar de functie ervan op deze locatie blijft het gissen – markeert het punt waar de wegen steeds minder ‘weg’ worden, de vervallen Sovjet-bebouwing verdwijnt en je enkel nog wat bandensporen door het droge, dorre maanlandschap moet volgen om maar te hopen dat je op je bestemming aankomt. Welkom bij Davit Gareja, de topattractie van Georgië!

Lees verder  

Gouden bergen in Nepal

Machhapuchhre Basecamp, 3700 meter, 4.00 AM. Mijn hoofdlamp glijdt over mijn ogen heen. Shit. Ik had hem strakker moeten maken. Mijn handen tintelen van de kou. Ik klem ze steviger om mijn wandelstokken. Een lichte duizeling van de kou -of is het de hoogte- overvalt me. Ik kijk achterom naar de dansende lichtjes die steeds iets dichterbij komen. Waar ik afgelopen dagen vreedzaam achteraan slenterde, loop ik nu voorop.

Lees verder