Top 10 Peru in unieke belevingen

Slenter door een typisch Latijns-Amerikaans stadje, waar het een gezellige drukte is op het centrale plein en waar je op de kleurrijke binnenplaats van je posada je reis ontspannen kan beginnen. Laat je meenemen door je eigen gids naar het koloniale centrum van Lima, die je plekjes laat zien waar je anders gemakkelijk aan voorbij loopt. Dit is Lima vanuit de ogen van de bewoners zelf, met als afsluiting een ‘pisco sour’ shake-les.

Top 10 Peru Poncho weven, Peru

Proef de sfeer, de warme gastvrijheid, het leven op het platteland, het ruige landschap, de hoogtepunten van Peru; op een unieke manier. Hieronder vind je onze top 10 van unieke reisbelevingen, die je inspireren bij het plannen van je eigen Peru reis. Dit zijn tien belevingen die je kennis laten maken met het echte Peru.

 1. Poncho maken in de Heilige Vallei
  Kleurrijke poncho’s en draagdoeken die het straatbeeld opvrolijken, dat is wellicht het meest bekende beeld dat reizigers hebben van Peru. Rond Cusco vind je de Heilige Vallei, een belangrijke plek voor de Inca’s, waar je mee kan draaien met een lokale gemeenschap. Je leert hier precies hoe poncho’s gemaakt worden door verf te maken, schapen te scheren en de poncho uiteindelijk te weven. En het is handen uit de mouwen, want je helpt echt mee.

 2. Slapen in een huiselijke hosteria in Arequipa
  Tijdens een rondreis door Peru vinden wij het leuk om in kleinschalige hotels te verblijven, die je het gevoel geven echt in Peru te zijn. De posada in Arequipa is hier een goed voorbeeld van. Door het warme welkom van de familie die de posada runt, voel je je al snel thuis in deze huiselijke posada met rustige, sfeervolle kamers en een binnenplaats met kleurrijke bloemen en planten. De familie verwelkomt je vriendelijk en geeft je het gevoel thuis te komen na er een dagje op uit te zijn geweest.

 3. Arequipa, de witte stad, Peru

 4. Alternatieve Inca Trail
  De vierdaagse Inca Trail is voor veel reizigers dé trekking door de Andes, maar is ook behoorlijk zwaar en vaak erg druk. De Lares Trail of de Salcantay Trail (ook vier dagen lopen) is een goed alternatief. Je loopt avontuurlijk door de Andes en passeert rotsformaties en bergmeertjes, en je bezoekt als afsluiting ook Machu Picchu. Maar dan iets minder zwaar…

 5. Machu Picchu, Peru

 6. Amazone Jungle Lodge
  In het Peruaanse regenwoud maak je kennis met een hele andere kant van Peru. Daardoor is het een unieke afsluiting van je reis. Hoogtevlaktes en kleurrijke poncho’s maken plaats voor een verblijf in deze geheel duurzame jungle lodge, verscholen langs de rivier in een heerlijk warme omgeving. Vanuit je kamer, zonder deuren en ramen, kijk je zo de tropische Amazone in. Een boot brengt je diep het primaire regenwoud in. De Amazone Jungle Lodge is een ontspannen en avontuurlijke wildernis-ervaring.

 7. Lima door de ogen van de local
  Bijna iedere reis in Peru start in Lima. Je wilt je reis dan ook gelijk goed starten. Lima is echter minder gemakkelijk zelf te ontdekken, omdat de stad vaak wat troosteloos oogt. Ontdek deze stad daarom met een eigen gids, die de leuke plekjes weet te vinden. Krijg tips die je niet in de reisgidsen terugvindt, bewonder de koloniale gebouwen en de geschiedenis van Lima, kom in contact met bewoners in de lokale bus, en shake je eigen ‘pisco sour’, het lokale drankje.

 8. Reizigster Peru

 9. Klooster Heilige Vallei
  De Heilige Vallei rond Cusco wordt zo genoemd, omdat er veel overblijfselen uit de Inca-tijd liggen. Het is bijzonder om hier in een oud klooster met knusse patio en kapel te overnachten. Ontdek vanuit hier op eigen tempo de groene omgeving. Bijvoorbeeld te paard, en ga helemaal op in het landschap.

 10. Oase hotel Wakachina
  In plaats van vliegen, kun je ook over land van Lima naar Arequipa reizen. Verblijf dan in Huacachina in een heus palmoase hotelletje met zwembad, ‘ver weg van alles’, te midden van hoge zandduinen. Beklim een van de duinen en zoef met een sandboard (zoiets als snowboarden, maar dan op zand) naar beneden.

 11. Titicaca meer: de authentieke manier
  Het Titicaca meer is wat ons betreft een van de hoogtepunten van je Peru reis, maar daardoor ook druk bezocht door veel reizigers. Kies daarom bewust voor de authentieke rieteilanden, de Uros eilanden, die nog wél echt bewoond worden, en kook een traditionele lunch met een lokale familie.

 12. Tentje tijdens Inca Trail
  Kies je voor de klassieke vierdaagse Inca Trail, wow, dan word je beloond met overnachtingen op de allermooiste plekjes. Je slaapt onderweg in een tentje tussen de bergen. ’s Nachts kan het behoorlijk koud zijn, maar we vonden dit erg bijzonder om mee te maken met reizigers uit alle hoeken van de wereld.

 13. Top 10 unieke belevingen Peru

 14. Peru combineren met Bolivia
  Peru heeft ontzettend veel te bieden, maar de combinatie met Bolivia maakt het extra spectaculair. Bolivia is ruig en de landschappen die je ziet zijn toch wel de mooiste van het Zuid-Amerikaanse continent. Flamingo’s stokstijf in groen gekleurde meren, een immense zoutvlakte, ruige vulkaantoppen. Maar ook La Paz; een stad gelegen op 3800 meter hoogte. Laat je hier meenemen op marktentocht, bezoek een beroemde panfluitmaker en laat je toekomst voorspellen met cocabladeren.

RiksjaTravelRiksja Peru biedt als reisorganisatie reizen aan naar de hoogtepunten van Peru en Bolivia, maar kiest hierbij voor unieke belevingen. Klik hier voor meer informatie over de ‘top 10 unieke reisbelevingen’ en over het samenstellen van je Peru reis.

 

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>