Winterzonbestemmingen 5x zomer in de winter

Ben je ook op zoek naar een winterzonbestemmingen? Wil je nog even naar de zon en aan de Nederlandse winter ontsnappen? Ben jij benieuwd naar de mooiste winterzonbestemmingen? In dit artikel lees je alles over de 5 leukste bestemmingen binnen en buiten Europa waar de zon wél schijnt!

5x zomer in de winter

We houden echt wel van de Nederlandse wintermaanden, en vooral de daarbijbehorende feestdagen. Door het reisverbod door corona veranderde ons huis afgelopen kerst in een enorme lichtbal; van ijsspegelverlichting tot laser kerstverlichting, we haalden alles uit de kast om maar even het gemis aan reizen te onderdrukken. We verwachten in de winter van 2021 / 2022 tot echt wel weer op pad te kunnen, dus hebben wij alvast de top 5 winterzonbestemmingen op een rijtje gezet.

#1 Winterzonbestemming Sevilla

We tipten Sevilla al in onze top 5 leukste stedentrips in Europa. In deze zonnige Spaanse stad is het rond Sinterklaas nog altijd meer dan 20 graden, wat een heerlijkheid! Sevilla in de winter bezoeken heeft ook zo z’n voordelen. In de winter is Sevilla een stuk minder toeristisch dan in de zomermaanden. In bars en restaurants zie je vooral de lokale bevolking, in plaats van toeristen. Wil je veel zien en doen, dan zijn de wintermaanden perfect om Sevilla te bezoeken.

sevilla

#2 Winterzonbestemming Tel Aviv

Net buiten Europa, maar Tel Aviv ligt op slechts vijf uur vliegen en is echt een topbestemming voor tijdens de wintermaanden. Als er één stad die is perfect is voor een stedentrip in de winter dan is het Tel Aviv wel. Tel Aviv biedt alles wat je nodig hebt voor een mix van een stedentrip en een zonvakantie: langgerekte stranden, uitgaan als de beste, heerlijke restaurants en voldoende bezienswaardigheden om te bezoeken. Een perfecte winterzonbestemming voor 2021.

winterzonbestemmingen Tel Aviv

#3 Winterzonbestemming Thailand

Onze favoriete bestemming om te overwinteren is absoluut Thailand. En dan met name het zuiden van Thailand. Deze bestemming is niet alleen goedkoop en gemakkelijk te bereizen, maar is ook nog eens een lust voor het oog! Tel daar de heerlijke keuken, vriendelijke mensen en een kleurrijke cultuur bij op en je hebt een onvergetelijke zonvakantie. Of je nu kiest voor het toeristische Koh Phi Phi, ‘laid-back’ Koh Lanta, de verborgen parel Khao Sok of één van de andere tientallen opties. In het zuiden van Thailand is er voor ieder wat wils.

Thailand in de winter

#4 Winterzonbestemming Curaçao

Curaçao mag uiteraard niet ontbreken als winterzonbestemming. Curaçao heeft het hele jaar door een aangename temperatuur, zowel op het land als in de zee. Je kunt rondom Curaçao prima snorkelen, met zeeschildpadden zwemmen, een bezoek brengen aan het onbewoonde eiland Klein-Curaçao of één van de struisvogel boerderijen bezoeken. Wat ons betreft is Curaçao dus een echte winterzonbestemming!

top5 winterzonbestemmingen

#5 Winterzonbestemming Dubai

Binnen een paar uur vlieg je vanuit het koude Nederland naar de winterzon in Dubai. Met temperaturen overdag tussen de 25 en 35 graden en volop zon is Dubai één van de beste winterzonbestemmingen ter wereld. In Dubai kijk je je ogen uit door de geweldige combinatie tussen modern en authentiek; enorme shoppingmalls, het oude centrum, de Burj Khalifa, de palmeilanden en het luxe hotel Burj Al Arab. En ook voor kinderen is Dubai een waar paradijs.

Team Reishonger
Follow us
Laatste berichten van Team Reishonger (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>