Koninkrijk der Nederlanden

Afgelopen maand was voor Expedia Pioneer Daisy weer een zeer actieve maand. Ze ontdekte dat wandelen over de Afsluitdijk een (te) gekke en inspannende activiteit is. Daarnaast bracht ze twee weken door op Sint Maarten en Curaçao, onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden én dus onderdeel van Daisy’s 365 dagen door Nederland. Lekker relaxen op de Antillen zou je denken, maar Daisy koos ook hier voor actie.

Shete Boka

Afsluitdijk-wandelaar

Wie kan er nou zeggen dat je 32 km lang hebt gewandeld over één van ‘s werelds meest ingenieuze dijken? Daisy ging de uitdaging aan en liep in maar liefst zeven uur over de Afsluitdijk van Noord-Holland naar Friesland. Onderweg werd ze gesteund door toeterende automobilisten die vooral verbaasd naar haar keken.

Zon, zee, strand en…

Vliegtuigen! Daisy begon haar trip naar de Antillen op Sint Maarten waar ze extreem vliegtuigen ging spotten op Maho Beach. De korte landingsbaan van Juliana Airport bevindt zich direct achter het strand van Maho Beach. Waarom is het dan zo extreem? Bekijk maar eens een video en ontdek zelf het antwoord.

Actief Curaçao

Dat Daisy niet stil kan zitten, bewees ze ook op het bountyeiland Curaçao. Ze beklom daar de Christoffelberg van 375 meter hoog, waar ze genoot van het 360° uitzicht over het eiland. Daarnaast bezocht ze het nationaal park Shete Boka, dat ‘zeven inhammen’ betekent. Daisy zag hier de golven met woeste kracht tegen de scherpe rotsen slaan. Dit is de ruigheid van de natuur! Ook bezocht ze het eilandje Klein Curaçao, een wonderbaarlijk klein paradijs, en genoot ze van de onderwaterwereld. Naast deze activiteiten aan de populaire zuidkust, was Daisy ook aan de oostkust van Curaçao om een aantal verrassende plekken te bezoeken. Zo ging ze naar een reptielenpark, een struisvogelboerderij, een aloë vera-plantage en naar een beroemde kruidenvrouw.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>