Top 10 stranden Curaçao

Prachtige stranden, cocktails, wuivende palmen, ritmische muziek en prachtig duiken en snorkelen... zie je jezelf al zitten? Het strand van Klein Curaçao is één van de mooiste stranden ter wereld, met een schitterend koraalstrand. Het is een onbewoond eiland dat bij Curaçao hoort, erg aantrekkelijk als dagexcursie.

Piscadera Bay

Piscadera Bay

Curaçao komt zelfs voor in de top 10 van Yahoo’s “Best Beach destinations”. Tussen bestemmingen als Bali, Maui en de Seychellen staat Curaçao met Cas Abao Beach als haar mooiste strand. Andere mooie stranden op Curaçao zijn Hook’s Hut Beach, Barbara Beach, Mambo Beach, Baya Beach, Jan Thiel Beach, Playa Porto Marie, Grote en Kleine Knip, Playa Kalki en Playa Lagun.

Go west

Het Caribische Curaçao heeft zo’n veertig stranden. Gelukkig is het eiland niet zo heel groot en kun je de meeste stranden vrij makkelijk bezoeken. De beste stranden vind je langs de zuidwestkust, ten westen van Willemstad. Go west is een veelgehoord advies. Maar eigenlijk zijn ze allemaal leuk om een keer te bezoeken.

Over het algemeen zijn de stranden klein, sommige stranden zijn iets groter. Echt kilometers lange zandstranden kun je vergeten op Curaçao. Wel vind je er enkele baaitjes, compleet met poederwit zand, tropische palmbomen en helderblauw water. Echte ‘bountystrandjes’ dus! Bij de meeste strandjes kan je een duik- of snorkeluitrusting huren en vaak is er een kleine bar aanwezig.

Er zijn ook echte kinderparadijsjes met een kalme zee, stranden waar je vooral tussen de locals zit, verborgen pareltjes en lekker luxe stranden. Voor die populaire stranden met beachclubs en veel gezelligheid is betaalde toegang eerder regel dan uitzondering (bijvoorbeeld Jan Thiel, Mambo en Cabana Beach en Blauwbaai). Niet bij elk strand is het onder water even mooi, maar bij Tug Boat beach, Daaibooibaai en Playa Lagun kunnen snorkelaars en duikers hun hart ophalen.

Top 10 stranden Curaçao

 1. Grote Knip, Westpunt
 2. Playa Lagun
 3. Seaquarium Beach: Cabana en Mambo Beach
 4. Barbara Beach
 5. Jan Thiel Beach
 6. Playa Porto Marie
 7. Cas Abao
 8. Blauwbaai (Blue Bay)
 9. Playa Kalki
 10. Klein Curaçao

Grote Knip, Westpunt

Grote Knip ligt helemaal aan de westkant van Curaçao en is nog erg authentiek. Verwacht hier geen grote strandtenten of luxe bedjes, maar rotsen en heel veel zand. In het weekend trekken vele locals met hun auto of motor naar dit strand toe, volgeladen met koelboxen vol met eten en drinken. Als je vanaf de parkeerplaats naar het strand toe loopt, heb je een fantastisch uitzicht! Kijk hier voor een goedkope vakantie naar Curaçao.

BonBini Playa Kenepa Grandi

BonBini! Playa Kenepa Grandi

locals grote knip

In het weekend trekken vele locals met hun auto of motor naar dit strand toe, volgeladen met koelboxen vol met eten en drinken.

Opvallend aan het strand is de zeer brede strook felblauw water en de mogelijkheid om hier van kliffen de zee in te duiken. Dit is dan ook een populaire bezigheid onder lokale jongeren.

Ben je een ervaren zwemmer? Zwem dan naar het rif toe (maar onderschat dit niet, het ligt wel een eindje van het strand), om daar te snorkelen!

Grote Knip Curacao

Grote Knip, Westpunt

Playa Lagun

Tussen twee kliffen in ligt het prachtige strand van Lagun. Dit rustige strand loopt langzaam af in een groenblauwe heldere zee. Behalve een fraai sfeerplaatje is het ook een ontzettend mooie plek om te snorkelen. De rotsen aan beide zijden zorgen voor een goede schuilplek voor vissen en zeeschildpadden.

Top 10 stranden Curaçao

Bij Playa Lagun zie je nog authentieke vissers hun werk doen, zowel op het water als op het strand, waar ze de vis schoonmaken en verkopen. Je kan hier legaal barbecueën! Ook Playa Lagun is erg populair bij de lokale bevolking. Als je een rondrit maakt over Curaçao dan zou je alleen al voor het uitzicht eventjes moeten stoppen voor een drankje en eventueel een hapje bij de bar op de westelijke klif.

BonBini Playa Lagun

Mambo Beach

Eén van de populairste stranden, zo niet hét populairste strand van Curaçao is het aangelegde Sea Aquarium Beach. Bij dit strand vindt je het Curaçao Sea Aquarium, waar je onder andere met dolfijnen kunt zwemmen. Verder ligt aan dit strand Mambo Beach, de bekendste uitgaansgelegenheid van Curaçao. In de zomer van 2012 is het strand helemaal verbouwd. Er is een boulevard aangelegd met winkels en een nieuw Mambo Beach. Hier worden optredens gehouden door bekende artiesten en DJ’s, denk aan Guus Meeuwis, Alain Clark, Armin van Buuren enz. Buiten op het strand begint het nachtleven en is hartstikke gezellig. Het is wat luxer aangekleed met lounchegedeeltes en ligt naast Lions Dive Resort en Seaquarium.

mambo beach

Mambo Beach, de bekendste uitgaansgelegenheid van Curaçao

Wat betreft drukte mag je dit strand vergelijken met een Scheveningen of Zandvoort. De ambiance en het publiek komen ook aardig overeen met deze Nederlandse badplaatsen. Hier is het zien en gezien worden. Toeristen, stagiaires en Nederlandse bewoners van Curaçao komen hier vooral in het weekeinde naartoe om te zonnen, te zwemmen en te feesten. Het zandstrand is rijk aan palmbomen en is voorzien van bars, cafés, winkels en watersportfaciliteiten. Er ligt een golfbreker in de zee en het kalme zeewater is ideaal om in te zwemmen.

Barbara Beach

Barbara Beach is een prachtig strand in Curaçao, tot niet zo lang geleden een van de favoriete stranden van de locals. Het was een mooi strand, niet strak aangelegd, lekker rustig behalve op in het weekend… boten met lokale mensen kwamen om gezellig samen te kletsen en te picknicken. Die traditie is er nog steeds wel. Alleen is het strand sinds een tijdje onderdeel van een nieuw, maar mooi resort (Hyatt, Santa Barbara Beach) met een golfbaan. Sindsdien is het strand alleen tegen betaling voor het publiek toegankelijk.

Top 10 stranden Curaçao

Het strand van Jan Thiel

De Jan Thiel Baai de plek waar een aantal grote toeristenresorts zoals Papagayo Beach Resort, Livingstone Jan Thiel Resort en het Chogogo Resort verrezen zijn. Veel toeristen die hier zitten kiezen voor het strand van Jan Thiel. Hierdoor is de ooit zo rustige Jan Thiel baai uitgegroeid tot één van de drukste hotspots van Curaçao.

Jan Thiel Curacao

Jan Thiel Curacao

Eigenlijk is het strand van Jan Thiel zelf niet echt speciaal. Toch is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Jan Thiel Beach, zeker in het weekend. Het strand aan de Jan Thiel Baai is één van de weinige stranden die op korte afstand ligt van de vele villaparken en wijken rondom Spaanse Water. Tegen de middag is het happy hour bij strandtent Zanzibar, en blijf je nog wat langer hangen, dan heb je grote kans om een liveoptreden van een salsabandje mee te maken. De sfeer is er fantastisch!

Tip: vanaf het strand bij Jan Thiel, bij Zanzibar bijvoorbeeld, kun je de zon prachtig in zee onder zien gaan. Dat kan niet op elk strand op Curaçao.

Top 10 stranden Curaçao

Playa PortoMari

Playa Porto Marie in Banda Bao (het westen), een paar kilometer van het dorpje Sint Willibrordus, is vooral erg in trek bij toeristen. Een van de mooiste stranden met een fantastische onderwaterwereld. Dit strand is wel tegen betaling, maar dat is het zeker waard. Er liggen mooie riffen voor de kust en er is een speciale snorkelroute aangelegd. Er is een leuke bar met een groot terras en je kan hier een duik- en snorkeluitrusting huren.

playa-porto-mari-curacao

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie wordt gezien als de beste duiklocatie van Curaçao. Dat komt vooral door de aanleg van een kunstmatig rif door zogenaamde rifballen (om de schade die orkaan Lenny in 1999 veroorzaakte te herstellen).

Cas Abao

Cas Abao Beach is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van de wereld, en dat is niet voor niets. Niet alleen het strand is prachtig, ook kan je hier fantastisch snorkelen en duiken. Voor de kust ligt een vlot dat vastgelegd is waar je op kunt zonnen. Playa Cas Abou is erg populair bij duikers en snorkelaars vanwege het heldere water en de vele soorten vissen.

Cas Abao

Cas Abao

Het strand wordt omschreven als hét strand van Curaçao: dé hotspot om heerlijk te zonnen, te zwemmen in het prachtig heldere water en om aan allerlei watersportactiviteiten te doen zoals snorkelen, duiken en kajakken. Ook worden de daiquiri bar en de massage-gazebo gezien als een groot pluspunt van het strand.

Blue Bay

Een stukje ten noordwesten van Willemstad, bij Sint Michiel, vind je het grootste strand van Curaçao, Blauwbaai. Verwacht echter geen Palm Beach zoals op Aruba. Door investeerders is Blauwbaai veranderd in Blue Bay; een enorm resort waar appartementen, villa’s, een golfbaan en het strand van Blue Bay te vinden zijn. Officieel hoort het strand tegenwoordig bij het grote bijbehorende resort, maar ook ‘gewone’ bezoekers kunnen gebruikmaken van de faciliteiten bij Blauwbaai.

blauwbaai

Blauwbaai, het grootste strand, genoemd naar de plantage Blaauw

Playa Kalki

Playa Kalki is een rustige plek gelegen op Westpunt. Het strand dankt zijn naam aan de kalksteen klippen. Je komt er via een steile trap, van de parkeerplaats naar beneden. Halverwege de parkeerplaats en het strand is er snackbar en duikshop. Playa Kalki ligt vlak onder het dure, op de hoge kliffen gelegen resort Kura Hulanda.

Playa Kalki, foto van GO WEST Diving Curacao

Playa Kalki, foto van GO WEST Diving Curacao

Het is een mooie plek om te snorkelen en te duiken. Er is een met drijftouw afgebakend zwemgedeelte en een drijvend platform.

Klein Curaçao

De absolute nummer één is het pittoreske Klein Curaçao. Trek zeker een dag uit voor een bezoek aan dit onbewoonde eiland, aangezien je er even voor moet reizen. Klein Curaçao ligt ruim tien kilometer ten zuiden van Curaçao en je komt er met een excursie met de boot. Online kun je alle dagtrips naar Klein Curacao met elkaar vergelijken en boeken. Het zand is tropisch wit en het water is kraakhelder, waardoor je hier fantastisch kan snorkelen en duiken.

klein curacao

De absolute nummer één is het pittoreske Klein Curaçao

Nog een laatste tip: op Curaçao kun je ook een (zeil)boot huren om zelf de omgeving van Curaçao te ontdekken. Dat kan in Willemstad of in het kleine haventje bij Fisherman’s Wharf aan het Spaanse water. Zo kun je stille baaitjes verkennen, diepzeevissen, duiken naar de Blue Room, naar Klein Curaçao varen of een trip maken richting Bonaire!

Wat zijn volgens jou de mooiste stranden van Curaçao?

strandvakantie CuraçaoNu je onze 10 favoriete stranden hebt gezien, zijn wij benieuwd op welk strand jij verliefd bent geworden!

Heerlijke hotels op Curaçao

 • Grote Knip, Westpunt
 • Playa Lagun
 • Seaquarium Beach: Cabana en Mambo Beach
 • Barbara Beach
 • Jan Thiel Beach
 • Playa Porto Marie
 • Cas Abao
 • Blauwbaai (Blue Bay)
 • Playa Kalki
 • Klein Curaçao: dit eilandje is onbewoond. De meeste boten vertrekken vanaf Spaanse Water, dichtbij Jan Thiel
 • Dionne
  Laatste berichten van Dionne (alles zien)
  1. Appartement huren Aruba zegt:

   I like the Caribbean beaches and the atmosphere of there. Really the great environment of there. It was a different feeling reaching and stay there.

  2. will righart zegt:

   Ga gewoon eens naar de niet aangelegde hippe stranden zoals Jan Tiel. Daar kun je veel ontdekken, vaak zonder toegangsprijs en met de “locals”. Barbara Beach b.v. was vroeger veel leuker en toegankelijker dan nu met de “deftige uitstraling.
   Go west is mijn advies.

  3. Pingback: The Diary Issue
  4. Waar wit strand is zijn geen koralen en amper vissen. Waar koralen zijn vind je vissen en is het geweldig snorkelen. Witte stranden zijn geschikt om te dobberen en te zonnebaden. Caracasbaai heeft mooie snorkelspots. Voor de rest, Go west.

  5. arjan en jolanda zegt:

   stranden zijn perfect mooi maar verder is het land vuil daar schrok ik van overal auto wrakken en zwerfvuil

   dat is jammer dat haald het land neer
   onderwater wereld echt supper

  6. Jeffrey Boensma zegt:

   Hier een lijstje met mijn bevindingen! Alles met een ⭐ mag je niet missen!!

   Excursies:

   • Klein Curacao ⭐: dit moet je echt doen! Wij zijn met the Mermaid geweest.. werden opgehaald met een limousine, goed gegeten en het strand is zoooo super mooi! Je kunt goed snorkelen en de kans op schildpadden is vrij groot (kan ook met Catamaran Touracti)
   • Jeep huren bij Jeep experience BV (volgens een maatje van mij was het top, wij hebben voor een iets simpelere auto gekozen)
   • Blauwe kamer ⭐: maatje heeft een kano gehuurd bij Santa Cruz, 60 gulden (€30) en is daar zelf naartoe gegaan.. Ik wilde er ook naartoe maar met de auto is dit niet mogelijk.
   • National Park: 17,50 gulden p.p (Heb gehoord dat dat niet heel bijzonder is, maar goed smaken verschillen)
   • Christoffer Berg: prachtig uitzicht maar is wel een eind klimmen..
   • Watamula Hole: iets daarvoor heb je een hele mooi plek. Gat in de rotsen.. zit bij Westpunt en is makkelijk mee te pakken..
   • Verlaten resort: failliet hotel, leuk om te zien. Iets daarvoor op de berg heb je ook een mooi uitzicht.
   • Seaaquarium
   • Waterskiën/Wakeboarden/Band (NoNameWatersports)

   Stranden:
   Westkust:

   • Playa Grandi ⭐: leuk strand met heel veel schildpadden doordat de vissers hier de versgevangen vis op het strand klaar maken en de vissenkoppen en ingewanden de zee in gooien.. je moet heel veel pech hebben om hier geen schildpadden te zien..
   • Playa Forti: het strand is niet bijzonder, maar ooit van een klif af de zee in willen springen? Hier heb je de kans!
   • Playa Lagun ⭐: heel klein strandje maar ik vond hem super sfeervol! Tip, aan de rechter kant van het strand is een trap naar een restaurant bovenop de clif, ga hier zeker even naar toe! Voer de leguanen een koekje of brood en geniet van het uitzicht!
   • Grote Knip
   • Kleine Knip
   • Playa Kalki
   • Playa Jeremi

   Andere stranden:

   • Playa Cas Abao ⭐: mooi strand! Je kunt hier goed snorkelen, je laten masseren aan het strand door knappe gespierde vent.. maar boven alles, de friettent! Een kroket, frikandel, patatje oorlog is geen probleem.. maar mijn favoriet? Patatje Lomito!!!!
   • Playa PortoMari: op dit strand lopen 2 varkens die je kunt aaien! ..ook kun je hier prachtig duiken, ik heb hier een introductieduik gedaan en vond het top! Is wel een heel druk strand!
   • Blue bay Beach (Golfresort)
   • Hilton (ook een mooi strand)
   • Mambo Beach (zit ook een leuke boulevard)
   • Jan Thiel ⭐: ga chillen bij Koko’s beach, heel sfeervol, lekkere bedjes en lekker eten en drinken
   • Kokomo beach: mooi strand met lekker restaurant

   Restaurant:
   Zonder goed eten is mijn vakantie niet geslaagd.. hier een lijstje:

   • Gouverneur De Rouville €€€ ⭐: deze mag je niet missen sfeervol een heerlijk eten! Wij zijn in de sfeervolle binnentuin gaan zitten wat ik ook aanraad, maar andere mensen vinden het balkon heel leuk met uitzicht op de gekleurde huizen en de pondjesbrug. Ik raad wel aan van tevoren te reserveren!
   • Mundo Bizarro €€ ⭐: een beetje Cubaans, maar dan met lekker eten! Salsa muziek en een huiselijke sfeer.. top!
   • Karakter €€€ ⭐: dineren op een prachtig strand! Helaas niet wezen eten hier, maar volgens vele is dit HET BESTE restaurant van Curaçao..
   • Jaanchie Restaurant ⭐: dit restaurant bij Westpunt was dicht toen wij daar langs wilde! mocht je een keer Leguaan willen eten dan zou dit de place to be zijn! Hoe duur? Geen idee, maar je hebt vakantie!
   • Landhuis Daniël €€: het is even zoeken, maar als je op de weg naar Westpunt zit is het de moeite waard hier even een hapje te eten..
   • Zanzibar €€: Europese keuken met en eigenlijk heel erg Nederlands.. maar het eten is goed, en je kunt op zaterdag tot laat doorfeesten! (Daarnaast zitten ook leuke restaurants)
   • Probeer ook *Lomito* te scoren ergens! Dit gekruid rundvlees word ook wel bij diverse foodtrucks geserveerd en is vrijwel overal goed te eten! ook verkrijgbaar bij Cas Abou..

   Handig:

   • Als je Google Maps downloadt en daarna de offline kaart downloadt via Google maps, kun je overal heen rijden zonder internet.
   • Curaçao party app: alle feesten die er zijn

   Feesten:

   • Zanzibar heeft elke zaterdag een groot feest van 17:00 tot 00:00 (17:00 tot 18:00 happy hour)
   • Cabana is elke woensdag van 21:30 tot 4:30 (happy hour van 22:00 tot 00:00)
   • Wet & Wild is elke zondag van 18:00 tot 00:30 (happy hour is van 18:00 tot 19:00 uur)
  7. Pim Pieter zegt:

   Ben drie jaar geleden met mijn vriendin en schoonouders op Curacao geweest. Jammer dat ik dit lijstje nu pas tegenkom, want ik heb nog niet eens de helft bezoekt. De volgende keer dan maar.

   Groetjes!

  Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>