Het ‘Roer om’ op Curaçao

Marcel en Annemarie gooien het roer om op Curaçao. Na in Europa gewoond en gewerkt te hebben in vervolgens Nederland, België, Frankrijk en Spanje besluiten Marcel en Annemarie in 2006 om naar Curaçao te gaan. Het gastvrije stel vertrok naar het eiland op uitnodiging van een goede vriend die daar een resort heeft.

Spanish Water Luxury Appartments

Marcel en Annemarie gooien het roer om op Curaçao. Na in Europa gewoond en gewerkt te hebben in vervolgens Nederland, België, Frankrijk en Spanje besluiten Marcel en Annemarie in 2006 om naar Curaçao te gaan. Het gastvrije stel vertrok naar het eiland op uitnodiging van een goede vriend die daar een resort heeft.

De bedoeling was dat Annemarie en Marcel het management zouden gaan uitvoeren. Er volgde een proefbezoek, wat zeker voor Annemarie belangrijk was aangezien zij een paardenliefhebster is en ook drie paarden uit Frankrijk wilde meenemen. Het was dus van groot belang dat alles voor de dieren geregeld was. Tijdens het proefbezoek wisten ze het zeker: “we gaan naar Curaçao”!

“Het gevoel was goed en we voelden ons er thuis”, zo vertelt Annemarie. Na vier prachtige jaren op het resort van hun goede vriend, besloot het koppel dat zij toe waren aan een nieuwe uitdaging en het roer om te gooien. Inmiddels beheren Annemarie en Marcel met groot succes sinds twee jaar, het luxueuze appartementencomplex ‘La Maya Beach’.

Het luxueuze appartementencomplex La Maya Beach

La Maya Beach
Op uitnodiging van het Curaçao Tourist Board brengen we een aantal dagen door op Curaçao en we verblijven in de luxe vakantie appartementen van La Maya Beach. La Maya Beach is een appartementencomplex met een prachtig uitzicht over het Spaanse Water en de Tafelberg. Het resort is echt een oase van rust met een tropische tuin rond het zwembad. De appartementen zijn modern ingericht met een volledig uitgeruste keuken en een groot balkon. Het comfort en de veiligheid en privacy van thuis met de luxe van een hotel. Op een ochtend ontbijten we samen op ons balkon.

Het Spaanse waterAnnemarie vertelt: “De kracht van La Maya Beach is dat we zeer luxe appartementen aanbieden op een unieke plek waar je in alle rust kunt verblijven met een schitterende infinity pool en een privé strandje. Alle appartementen met een geweldig uitzicht over het bekende Spaanse Water. We geven in de appartementen elke dag service en het is van alle gemakken voorzien zodat je zelf een exclusief diner kan bereiden. Maar wanneer de gast helemaal niets wil doen en heerlijk uit eten wil gaan dan kan dit in meer dan tien restaurants.”

“Restaurants Papagayo, Zest, Zanzibar en Tinto op Jan Thiel Beach, De Kleine Wereld, Maxim’s en Boathous aan het Spaanse Water, Landhuis Brakkeput Mei Mei en diverse anderen liggen binnen een straal van vijf minuten afstand (met de auto) vanaf La Maya Beach. Bovendien is de kleinschaligheid een grote pré en is er een aanspreekpunt waar je met al je vragen en wensen terecht kunt. Ons motto: alles is mogelijk!”

Voor wie?
Annemarie vertelt verder: “Onze doelgroep is heel breed in het hogere level, maar de groep die La Maya Beach enorm aanspreekt zijn koppels tussen de 25 en 45 jaar, meestal tweeverdieners zonder kinderen of met kleine kinderen die een heerlijke rustige vakantie op Curaçao willen doorbrengen, even uit de hectiek van werk etc. Tevens zijn we gay vriendelijk.”

Infinity pool La Maya Beach

Welke bezienswaardigheden zijn er zoal in de omgeving?
Wat je allemaal kan ondernemen op Curaçao:

 • Het Sea aquarium en met de dolfijnen zwemmen bij Dolphin Academy, onze stagaire Lisanne wilde dit ook zeker niet missen en heeft een onvergetelijke middag gehad
 • Een heerlijke dag naar Klein Curacao waar je nog ongestoord kan zwemmen met zeeschilpadden
 • Lekker mountainbiken over de zoutpannen van Jan Thiel
 • De Christoffelberg beklimmen op Westpunt, wel ‘s morgens heel vroeg
 • De mooie oude landhuizen bekijken
 • Een leuke tour over de Ostrich farm (en misschien ben jij de gelukkige die even op een struisvogel mag rijden)
 • Een gezellige boottocht over het Spaanse Water met een lekker hapje en een drankje
 • Snorkelen op de mooiste plekjes van het eiland
 • Quad rijden richting de Sint Jorisbaai en daar een grot met vleermuizen bezoeken
 • Voor de golfliefhebbers zijn er drie professionele golfbanen
 • Bij diverse duikscholen kunnen van beginners tot zeer gevorderde duikers terecht om de mooie onderwaterwereld te bekijken
 • Verder zijn er mogelijkheden om een heerlijk potje te tennissen, paardrijden, salsa dansen en nog zoveel meer

Dolfijnzwemmen Curacao

Wat is de beste reisperiode?
“Op Curaçao kan je 12 maanden zomervakantie houden en juist wanneer het in Europa winters en grijs is, is het de beste periode om naar Curaçao te komen. Van december tot en met juni staat er altijd een heerlijk briesje en is het 100% genieten, maar zelfs in de regenperiode van september tot en met december is het hier “na regen komt zonneschijn” en kun je dus gewoon na een bui weer heerlijk van de zon genieten. De temperatuur op Curaçao is altijd tussen de 30 en 32 graden dus een vest of een trui kan je gewoon thuislaten!”

Een goed besluit…..
Annemarie en Marcel zijn nog altijd blij met hun besluit om zes jaar geleden naar het tropische eiland van Curaçao te vertrekken. Echte tegenslagen hebben Annemarie en Marcel nog niet te verwerken gehad. Annemarie zegt: “Marcel en ik hebben een erg positieve aard en houden van uitdagingen. En we houden van bedrijven opzetten en daar hoort natuurlijk ook wel eens een teleurstelling bij. Maar die maakt je juist weer sterker om door te gaan en dat geeft dan weer zoveel positieve energie! De recessie over de hele wereld is echter wel een gegeven wat de gemoederen op het hele eiland van Curaçao bezig houdt. Het leeuwendeel van onze gasten komt echter uit gebieden waar het nog redelijk goed gaat, waaronder Duitsland. Tevens zijn we met uitbreiding bezig in het gay circuit!”

De komende tijd willen Annemarie en Marcel de bekendheid van La Maya Beach vergroten en hun marktaandeel uitbreiden. Zij willen dit doen door het niveau van La Maya Beach hoog te houden, zodat alle gasten met een 100% goed gevoel naar huis gaan. “We hopen dan uiteraard dat ze vervolgens weer terug komen en het ook doorgeven aan hun vrienden en bekenden. Op deze manier hopen we meer naamsbekendheid te genereren. Daarom luidt ons motto: alles is mogelijk!”

Annemarie en Marcel, La Maya Beach, Curacao

Hebben jullie nog tips voor anderen met vertrekplannen?
“Voor de mensen met een emigratiedroom, die ook graag een uitdaging zoeken op Curaçao, heb ik het volgende advies. Denk goed na en bereid je heel goed voor. We praten hier op Curaçao dan wel Nederlands maar het is een totaal andere cultuur. Het relaxte wat voor een vakantie zo heerlijk is, kan voor een ondernemer soms heel erg lastig en frustrerend zijn, maar voor diegene die het aandurven… die zullen dan ook een onvergetelijke tijd hebben op Curaçao!”

Alles is mogelijk
Als je een plekje zoekt om energie op te doen na avontuurlijke buitenactiviteiten, zijn er tal van overnachtingsmogelijkheden tegen een redelijke prijs. Curaçao staat bekend om haar gastvrijheid en een uitgebreide keuze aan aantrekkelijke accommodaties voor elk budget. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, vakantieplezier voor de hele familie, een paradijselijke honeymoon, of een mooie duikbestemming, Curaçao heeft het allemaal.

Met dank aan Curaçao Tourist Board, Aviareps Tourisme en bovenal aan Annemarie van La Maya Beach!
Contact met Marcel en Annemarie? info@lamayabeach

La Maya Beach

Bart

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>