4x te water op Curaçao

Curaçao heeft heerlijk warm en helder zeewater, veel zonne-uren per dag en er staat vrijwel het hele jaar een verfrissende passaatwind. Deze factoren zijn ideaal voor diverse watersporten. In de wateren rondom het eiland kun je dan ook een groot aantal vormen van watersport beoefenen. Wil je tijdens je vakantie naar Curaçao wat anders doen dan alleen zonnebaden? Dit zijn 4 watersporten die je moet proberen!

Duiken op Curaçao

Het water rondom Curaçao is prachtig blauw en zeer helder. Er zwemmen tientallen soorten tropische vissen tussen het adembenemende koraal en ook kun je schildpadden spotten of zwemmen tussen de haaien! Heb jij nog nooit gedoken? Dan kun je bij één van de vele PADI-duikscholen op het eiland je duikbrevet halen. PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors en is een internationaal geaccepteerd brevet. Als je dit duikbrevet hebt gehaald kun je overal ter wereld materiaal huren en een duik nemen.

Een prachtige duikspot op Curaçao is Tugboat. Hier ligt het wrak van een sleepbootje, op vijf meter onder de wateroppervlakte. Ik dook er al eens met Hans Pleij, expert op het gebied van duiken en het beschermen van de oceaan. Zelfs voor snorkelaars is deze spot goed te bereiken, omdat je er vanaf Baia Beach zo heen zwemt.

Duiken Tugboat Curaçao

Een prachtige duikspot op Curaçao is Tugboat

Snorkelen op Curaçao

Denk je dat duiken niets voor jou is of heb je geen zin of budget om je PADI te halen? Dan kun je uiteraard ook fantastisch snorkelen in de wateren rondom Curaçao. De allermooiste plek om te snorkelen is bij het strandje van Klein Curaçao. Veel visjes komen namelijk tot vlak bij het strand. Ook kun je een excursie boeken waarbij je met een bootje naar de mooiste koralen wordt gebracht. Bij Playa Lagun en Playa Piscado is de kans groot dat je zeeschildpadden ziet zwemmen.

Klein Curaçao

Klein Curaçao

Maak een ontspannen boottochtje

Je hebt de keuze uit verschillende leuke boottochten. Ga bijvoorbeeld mee met een boottocht om dolfijnen te spotten en met deze majestueuze dieren te zwemmen. Er zijn ook boottochten die je langs verschillende bezienswaardigheden brengen en tussendoor ook stoppen bij mooie snorkelplekjes. Vaak gaat het om een vol dagprogramma waarbij je onderweg geniet van een uitgebreide lunch. Liever zeevissen? Dat behoort ook tot de mogelijkheden.

Dolphin Academy - dolfijnen spotten op Curacao

Dolfijnen spotten op Curaçao

Ben je bang dat je zeeziek wordt? Dannie Hansen, oprichtster van het gezondheidsplatform SUNDT, heeft een goede tip. “Er zijn verschillende natuurlijke middeltjes waarmee je de symptomen van zeeziekte kunt verminderen of tegengaan. Zo werken pepermunt, dragon en basilicum erg goed tegen misselijkheid. Gebruik deze kruiden bijvoorbeeld bij het ontbijt. Ook etherische oliën van deze kruiden werken kalmerend. Hier kun je aan ruiken voor een kalmerend gevoel. Simpelweg wat citroen helpt ook goed. Doe wat citroensap in een glas water en drink dit langzaam op.”

Kitesurfen op Curaçao

Kitesurfen wordt steeds populairder op Curaçao. Er zijn verschillende plekken die zeer geschikt zijn voor kitesurfen, waaronder Sint Jorisbaai. Hier wordt ook lesgegeven en het is mogelijk om materiaal te huren bij de lokale kitesurfschool. Voor wie al kan kitesurfen is een trip naar Klein Curaçao een absolute aanrader.

Aruba Hi-Winds

Probeer één van de vele watersporten van Curaçao, van een powerboat tot aan flyboarden! Paddle boarden is nog zo’n snel groeiende watersport. Jetskiën is op Curaçao super leuk om te doen. Waterskiën of wakeboarden op het Spaanse Water. Of rustig peddelen door de mangrove bij de Piscadera Baai. Liever relaxen op het strand? Dit zijn onze 10 favoriete stranden van Curaçao.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>