The Iceland Trail – een spectaculaire hike door IJsland

The Iceland Trail is een meerdaagse trektocht door de spectaculaire natuur van IJsland. De avontuurlijke wandeltocht brengt je langs vulkanen, sneeuwkappen, ijsgrotten, warmwaterbronnen, geisers en eindeloze lavavlaktes. Het is één van de mooiste wandelroutes op aarde. Durf jij dit avontuur in de meest pure vorm aan te gaan? Geef je dan snel op voor The Iceland Trail!

ijsland trail

De Laugavegur Route in IJsland

Eén van de mooiste wandeltochten ter wereld. Zo wordt de Laugavegur route in IJsland door kenners genoemd. Wat de Laugavegur Trail zo bijzonder maakt is het contrastrijke landschap dat aan je voorbij trekt. De reden dat de natuur langs deze route zo spectaculair en afwisselend is, heeft te maken met het feit dat dit deel van IJsland op de grens van twee tektonische platen ligt: de Noord-Amerikaanse en de Euraziatische plaat. Dat zorgde in het verleden voor vulkaanuitbarstingen en vandaag de dag voor schitterende natuur. Je wandelt langs pruttelende zwavelpoeltjes, warme stoombronnen, sneeuwkappen, ijsgrotten, groene vlaktes en zwarte lavastromen.

Laugavegur Trail the iceland trail 2019

Laugavegur -ofwel ‘Weg naar de warme bronnen’- is sinds de opening in 1978 snel uitgegroeid tot de populairste wandelroute van IJsland. Deze trektocht wordt gezien als een van de meest legendarische trektochten wereldwijd.

Wat is The Iceland Trail?

In de zomer van 2020 zullen er verschillende Iceland Trails worden georganiseerd door Travelbase. Travelbase is een reisorganisatie die al sinds 2010 thematische reizen organiseert voor jaarlijks 20.000 avonturiers. Naast The Iceland Trail organiseren zij bijvoorbeeld ook The Vespa Trip en de Budapest Rally.

The Iceland Trail The Iceland Trail Iceland Trail 2020

De tochten vinden dit jaar plaats tussen 6 juli en 10 augustus en gaan dwars door het landschap van IJsland. De complete Iceland Trail is een reis van zeven dagen, dat is inclusief reisdagen heen en terug en een overnachting in Reykjavik bij aankomst. Er is een volledig weekprogramma uitgestippeld met wandelingen tussen de 11 en 16 kilometer per dag waarbij je de mooiste landschappen van IJsland zult zien. Aan het begin van de reis ontvang je een trailbook met alle routes en bezienswaardigheden. Je zou met dit boek alleen op pad kunnen, maar per trail gaan er ook twee of drie ervaren gidsen mee.

Als je wil weten hoe het is om over een andere planeet te wandelen, dan ga je naar IJsland.

Waar slaap je tijdens The Iceland Trail?

Je slaapt vijf nachten in een tentje nabij een shelter met sanitaire faciliteiten en stromend water. Als je zelf geen goede campingspullen hebt of het niet handig vindt om ze mee te nemen in het vliegtuig, dan kun je die vooraf bijboeken en dan ontvang je een warme tent, matje en een slaapzak bij aankomst. Hou er wel rekening mee dat je onderweg geen supermarkten en restaurants tegenkomt, dus je moet voldoende eten en drinken meenemen voor de hele tocht. Je kunt ook een Survival Foodpack bijboeken, dan wordt dat ook nog voor je geregeld. Back to basic maar toch geheel verzorgd!

Slapen in een tentje nabij een shelter Kampvuur IJsland

Wat kost het?

The Iceland Trail kost € 490,- per persoon. Daar zitten 5 kampeer-overnachtingen, transport per 4×4 bus, een trailbook, een GPS-tracker en begeleiding van enkele ervaren gidsen bij inbegrepen. Jouw vliegticket naar Reykjavik boek je zelf en als je geen tent hebt en kampeerspullen om mee te nemen, dan kun je die ook voor een extra bedrag huren (kosten € 65,-). Hetzelfde geldt voor eten tijdens de reis, voor een extra bedrag kun je een Survival Foodpack boeken (kosten € 95,-) waarmee je tijdens de volledige trail van eten bent voorzien dat is afgestemd op hiken. Wanneer je terugkomt van de wandeltocht in Reykjavik op dag 6 kan je kiezen voor een overnachting op de city campsite (€ 19,-). Ook kun je ervoor kiezen om zelf één of meer hotelovernachtingen te boeken in Reykjavik, voor als je bijvoorbeeld nog langer in IJsland wilt blijven.

The Iceland Trail

The Iceland Trail is een meerdaagse trektocht in IJsland met uitdagende hikes langs vulkanen, gletsjers en de mooiste uitzichten.

Hoe kun je meedoen aan The Iceland Trail?

Heb jij zin in dit waanzinnige avontuur? Met je vriend of vriendin, vriendengroep of even helemaal alleen? Het inschrijven voor deze avontuurlijke trip kan gewoon online, via de website: www.theicelandtrail.com. Op de website vind je alle informatie over deze reis en de vertrekdata. Wacht niet te snel met boeken, want deze spectaculaire trektocht is zo volgeboekt!

TheIcelandTrail

  1. Nicky Smeets zegt:

    Zijn er bepaalde datums die handiger zijn dan andere voor een single reiziger? En moeten die vluchten op de dag van de boeking aankomen of een dag eerder?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>