Wakeskaten op Curaçao

Herinner je die blauw gele rolschaatsen nog, lang geleden. Valpartijen, blauwe plekken, schaafwonden... no fun! Nu kan iedereen dit weer herleven, zónder al dat nare... big fun!

Herinner je die blauw gele rolschaatsen nog, lang geleden. Valpartijen, blauwe plekken, schaafwonden… no fun! Nu kan iedereen dit weer herleven, zónder al dat nare… big fun!

Wakeskating. Ik had er nog nooit van gehoord. Het idee is om met een soort skateboard het water op te komen. Het board bevat een speciale tape waardoor je gewoon grip hebt (net als op een skateboard). Wakeskaten, het is eigenlijk een combinatie van snowboarden, wakeboarden en skateboarden. Maar de tricks zijn weer heel anders dan bij wakeboarden. De start is lastig, maar Marcello leert je in no-time de fijne kneepjes.

Marcello Larmonie, eigenaar van de school en instructeur, is geboren op Curaçao en met 8 jaar naar Nederland verhuist. Daar heeft hij 22 jaar gewoond. Negen jaar geleden besloot hij terug te gaan naar de zon. Hij wilde in eerste instantie naar Sint Maarten, maar ze hadden zijn inboedel naar Curaçao gebracht. “Tja, dan maar gebleven dus.”

Een skischool in Curaçao?
Marcello vertelt Reishonger over zijn ‘skischool’ op Curaçao. “Wat gebeurt er als het altijd lekker warm is, als je een bootje hebt, lekkere muziek en allemaal leuke mensen die met je willen wakeboarden? Hahahaha, eenvoudig! Je maakt van je hobby je beroep en start een skischool!” Dat is precies wat Marcello deed!

“Het begin hier was absoluut niet leuk: geen medewerking van de overheid, iedereen lachte me uit, want dat idee zou nooit voeten in de aarde krijgen. Dus heb ik een vlot gebouwd van afvalhout, op het water. In een keer alle instanties achter me aan dat het vlot weg moest natuurlijk. Na lang vechten, van het kastje naar de muur en weer terug, heb ik alle benodigde papieren met zegel en stempel van een opperhoofd.”

Wat doe je precies?
“Wat wij aanbieden is top watersport. Wakeboarden, een van de snelst groeiende boardsporten, maar ook wakeskaten wat iets lastiger is. En natuurlijk het alom bekende waterskiën. Verder hebben we wat banden voor achter de boot. Dit alles gebeurt op het Spaanse water, waar dus ook mijn school zich bevindt, op het water. Hier kunnen we met maximaal 30 personen op vertoeven waarbij de wakeschool een bbq verzorgt. De barbecue gaat aan bij tien personen of meer. We hebben drie soorten vlees, mais, garlic bread, of veggi. Alles zelf klaargemaakt, local style.”

Gaat het goed?
“Aangezien ik alles zelf doe (ik ben kapitein, instructeur, kok, monteur, poetser, ..) en we de boten goed bijhouden, kunnen we altijd veilig uitvaren. Dat maakt alle verschil om dit vol te houden. En sinds Herman den Blijker met de RTL crew langs is geweest voor de opnames van “Enkele Reis Paradijs”, zijn we ook in Nederland goed vertegenwoordigd.”

Enkele Reis Paradijs

Full Moon Wakeboarding
Als het volle maan is, en net helder genoeg, is het voor ons tijd om te gaan wakeboarden! Eerst wat chillen op het vlot, en daarna met heel vlak water een onvergetelijke wakeboard ervaring beleven! Een keer per maand, drie nachten! Plankton in het water gloeit op als het water beweegt, dus de boot trekt een scala aan lichten. En door het maanlicht is het hmm… magisch?!

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)
 1. Stijn Broos zegt:

  Meneer,

  Ik ben hier op vakantie en ik wilde heel graag gaan wakeboarden. Ik heb uw artikel gelezen en zou graag mee gaan wakeboarden bij volle maan. Ik ben nu 15 jaar en ben inmiddels 2 x op wakeboard kamp geweest. Daarnaast heb ik vaker gewakeboard. Ik kan dus best wel wakeboarden. Alleen nu heb ik gekeken wanneer het dus volle maan is en kwam ik er acht dat het precies op de dag valt dat wij weer terug naar Nederland gaan (31 juli). Alleen er stond in het artikel dat je dan drie avonden gaat wakeboarden. Ik vroeg me dan af of jullie ook op de 30ste gaan wakeboarden zodat ik nog een avond mee kan gaan? Alvast bedankt voor het kijken.

  Met vriendelijke groet, Stijn

  • Hoi Stijn,

   We hebben contact gehad met de eigenaar (Marcello) van de Wake Skate Ski School en hij zegt dat ze waarschijnlijk gewoon uitvaren bij volle maan, ook als je privé met je familie wil gaan.

   “Heel vaak kloppen de data niet helemaal van de voorspellingen, maar hier op Curaçao hebben we drie nachten volle maan, dus er is ruimte. Je mag me bellen, appen, fb, mailen voor meer info!”

   Marcello Larmonie
   chelloxl@gmail.com
   +5999 66 40 608
   Caracasbaai weg 300

   Heel veel plezier en laat nog even weten of het gelukt is! We zijn benieuwd naar de foto’s 😉

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>