Curaçao North Sea Jazz

Na drie succesvolle edities van het Curaçao North Sea Jazz Festival was het voortbestaan van de Caribische versie van het jazzfestijn even onzeker. Ondanks een compleet uitverkochte zaterdag en een bijna uitverkochte vrijdag tijdens de laatste editie draait het festival verlies.

Baby I'm from New Yoooork, concrete jungle where dreams are made of, there's nothing you can't do... kippenvel! Alle handen gingen de lucht in, iedereen zong uit volle borst mee: say yeah yeah yeahhhhh

Na drie succesvolle edities van het Curaçao North Sea Jazz Festival was het voortbestaan van de Caribische versie van het jazzfestijn even onzeker. Ondanks een compleet uitverkochte zaterdag en een bijna uitverkochte vrijdag tijdens de laatste editie draait het festival verlies.

Iedereen kijkt tevreden terug op de derde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJ). Het festival was een groot succes met hordes toeristen, een perfecte sfeer en veel goede artiesten als Carlos Santana, Jill Scott, Alicia Keys, Caro Emerald, Waylon, India Arie en Maná. Dit grootse evenement heeft laten zien dat het mee kan doen met de wereldtop. Jazz, latin en pop, een internationale line-up…

Curaçao North Sea Jazz Festival 2012
Het Curacao North Sea Jazz 2012, Curaçaos grootste muziekevenement, vond dit jaar voor de derde keer plaats op het strand van Parasasa bij het World Trade Center (Piscadera Bay). Een festival waarvoor duizenden mensen naar het eiland komen. En terecht!

Er waren een hoop grote namen. Internationale topartiesten als Carlos Santana, Alicia Keys, de Mexicaanse superband Maná, Marcus Miller, Jill Scott, Caro Emerald, Waylan en India Arie. Iedereen was razend enthousiast!

Curaçao North Sea Jazz Festival 2013
Of er een vierde editie komt is lange tijd niet zeker geweest. Maar de organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival heeft inmiddels bekend gemaakt dat er een vierde en vijfde editie komt. Tijdens het programma van ParadiseFM zei Gregory Elias, organisator van Curaçao North Sea Jazz, dat het CNSJ volgend jaar op 30 en 31 augustus op het WTC terrein plaats zal vinden. In het programma van ParadiseFM, zegt Elias dat het CNSJ minstens twee jaar nog op Curaçao blijft. Muziekliefhebbers kunnen zich dus weer opmaken voor het grootste festival van het jaar!

Soul singer Jill Scott
Jill Scott, Curaçao North Sea Jazz Festival

Carlos Santana, de gitaarlegende
Carlos Santana, Curaçao North Sea Jazz Festival

Caroline van der Leeuw, beter bekend als Caro Emerald
Caro Emerald, Curaçao North Sea Jazz Festival

Press Guest Curaçao North Sea Jazz Festival 2012
Press guest Curaçao North Sea Jazz Festival 2012

Sam Cooke Stage
In totaal bezochten dit jaar 5.312 toeristen het festival wat bijna acht procent meer is dan in 2011. Al die mensen op het eiland, alle aandacht voor het eiland, heel mooi om te zien. Alles buiten, onder de blote hemel, onder de prachtige volle maan. Heerlijk!

Sir Duke Stage
Sir Duke Stage Curaçao North Sea Jazz Festival

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>