De Adem van Curaçao

Watamula, in de volksmond 'De Adem of Curaçao' genoemd, ligt op het meest noordwestelijke punt van Curaçao. Er lijkt niet veel meer te zijn dan een vuurtoren tussen de afgelegen baaien. Maar langs de kust worden zee en lucht met grote kracht door het poreuze koraal geblazen met een geluid alsof er een grote reus ligt te slapen. Honderd meter verder ligt midden in het koraallandschap nog een zeewaterfontein die meters hoog spuit. En voor de kust van Watamula ligt één van de mooiste riffen van Curaçao.

Watamula: de Adem van Curaçao

Watamula, in de volksmond ‘De Adem of Curaçao’ genoemd, ligt op het meest noordwestelijke punt van Curaçao. Er lijkt niet veel meer te zijn dan een vuurtoren tussen de afgelegen baaien. Maar langs de kust worden zee en lucht met grote kracht door het poreuze koraal geblazen met een geluid alsof er een grote reus ligt te slapen. Honderd meter verder ligt midden in het koraallandschap nog een zeewaterfontein die meters hoog spuit. En voor de kust van Watamula ligt één van de mooiste riffen van Curaçao.

Toeristen komen naar Curaçao voor de zon en het strand, om te duiken en snorkelen. Wat mensen vaak niet weten is dat Curaçao een unieke ruige natuur heeft. Curaçao Actief maakt zich sterk voor behoud van die natuur. Ze doen dat door bewustwording bij de bevolking en de toerist te creëren over het ontstaan ervan en zijn unieke waarde.

Unieke plekjes
Curaçao is ontstaan uit vulkanisch materiaal en koraal. Het hele eiland is als het ware opgebouwd uit drie lagen, terrassen van koraal en vulkaansteen die door de zee zijn opgeduwd tot een eiland, die kilometers langs de noordelijke kustlijn lopen en goed zichtbaar zijn. Dat proces is nog steeds gaande, dus Curaçao groeit als het ware. Dat verklaart ook waarom de grond op Curaçao zo keihard is. Makkelijk om op te bouwen, maar het leggen van ondergrondse leidingen en kabels is daardoor juist erg moeilijk.


Aanbieding: Wonderlijke Waterwereld van Curaçao
Voor lezers van Reishonger wordt deze jeeptour de “Wonderlijke Waterwereld van Curaçao” langs unieke plekjes aangeboden voor 75 euro per persoon. Deze aanbieding is geldig t/m september 2013. Dit kan simpelweg door op www.curacao-actief.nl een contactformulier in te vullen en “Reishonger aanbieding” te vermelden in de aanvraag. In de ongerepte natuur wordt er gesnorkeld op plaatsen waar normaal niemand komt. Echt een dagje uit voor natuur- en off-road liefhebbers!

Curacao Actief

De tour en ook de ruige vlakte begint bij de vlakte van Hato, een mini woestijn. Midden in de vlakte ligt Bull’s Eye. Een in stenen uitgezette enorme schietschijf, van drie concentrische ringen die gebruikt werd door de Amerikanen in WO II als oefendoel om dummy vliegtuigbommen te droppen. Een ‘geheime’ tunnel leidt tot een hoger gelegen terras met enorme cactussen van waar je een geweldig uitzicht hebt over de lager gelegen terrassen.

Verderop de Supladó Krater, verscholen in het koraallandschap. Een natuurlijke jacuzzi waar een meters hoge zeewaterfontein verkoelend spuit. Aan de oostkant vind je unieke kleine verlaten strandjes tussen koraal en rotspartijen en kan je genieten van de geweldige koraalformaties onder water.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>