Heineken Regatta

Heineken Regatta Curacao

Op 25 januari 2013 gaat op Curaçao de vijfde editie van de Heineken Regatta van start. De zeilwedstrijd trekt jaarlijks talrijke bezoekers uit binnen en buitenland en duurt tot en met 27 januari. Dit internationaal zeilevenement vindt plaats in en rond de omgeving van Willemstad.

Het begon in 2008 toen de Curacao Sailing Foundation en Heineken het initiatief namen om een regatta te organiseren, een serie races voor boten. Curaçao is gunstig gelegen onder de orkaangordel en het feit dat vooral Nederlandse werknemers de jachten er goed onderhouden, zorgt voor een toename van alle yachting activiteiten op het eiland. Binnen vijf jaar wist de organisatie het aantal deelnemers te verhogen tot 350 in alle categorieën, met 125 boten en 40 jachten. Aan de start verschijnen nationale en internationale zeilers uit Nederland, de Verenigde Staten, Aruba, Bonaire, Curaçao, het Verenigd Koninkrijk, Sint Maarten en zelfs uit Australië!

Heineken Regatta 2013
De aftrap van de Heineken Regatta vindt op 25 januari plaats aan de Handelskade, in het historische centrum van Willemstad. Deze bekende straat ligt tussen Punda en Otrabanda in, zodat ook iedereen vanaf de andere kant het zeilgedeelte van dit evenement kan volgen. De vloot van de kleine zeilen en windsurfen is gestationeerd op Marichi, een prachtige plek om te kijken naar de races.


Bron foto Handelskade: Bea Moedt

Real Different
Tijdens het evenement worden diverse activiteiten georganiseerd. De slogan van de Heineken Regatta Curacao ‘Real different’ is dan ook afgeleid van de enorme verscheidenheid aan watersportactiviteiten. Zo zijn er onder meer optredens van internationale artiesten, verlichte parades van boten en viswedstrijden. De afsluiting van de Heineken Regatta vindt plaats op 27 januari in Willemstad.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>