Verken de veelzijdige kanten van Curaçao

We nemen je mee naar een plek waar je oude forten, prachtige streetart, indrukwekkende grotten en….geitenburgers(?) vindt. Een plek waar je eenvoudig switcht tussen de gezellige drukte van de stad en de adembenemende pracht van het ruige platteland. Die plek is het meest veelzijdige eiland van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden: Curaçao!

Lees verder  

6x ‘Van het strand af’ op Curaçao

#1 Beklim de Christoffelberg Voor actievelingen is de beklimming van de Christoffelberg de absolute nummer één op Curaçao. Met 372 meter is de Christoffelberg het hoogste punt van het Caribische eiland. Het pad omhoog is avontuurlijk; de laatste meters klauter je met handen en voeten over de rotsen. Eenmaal op de top kijk je niet alleen over een zee van …

Lees verder  

4x te water op Curaçao

Duiken op Curaçao Het water rondom Curaçao is prachtig blauw en zeer helder. Er zwemmen tientallen soorten tropische vissen tussen het adembenemende koraal en ook kun je schildpadden spotten of zwemmen tussen de haaien! Heb jij nog nooit gedoken? Dan kun je bij één van de vele PADI-duikscholen op het eiland je duikbrevet halen. PADI staat voor Professional Association of …

Lees verder  

Koninkrijk der Nederlanden

Expedia Pioneer Daisy ontdekte dat wandelen over de Afsluitdijk een (te) gekke activiteit is. Daarnaast bracht ze twee weken door op Sint Maarten en Curaçao! Lekker relaxen op de Antillen zou je denken, maar Daisy koos ook hier voor actie.

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Curaçao

De plaatjes in de reisgidsen zijn in het geval van Curaçao niet overdreven: het water is écht zo mooi, blauw en helder als het eruit ziet. Maar dat is niet het enige aan Curaçao dat ‘ansichtkaartwaardig’ is. Kijk je mee naar onze mooiste reisfoto’s van Dushi Kòrsou?

Lees verder  

Mountainbiken op Curaçao

Het leek mij leuk om Curaçao, een bestemming die bekend staat om haar Nederlandse invloeden, op een typisch Nederlandse manier te verkennen: op de fiets. Het liefst fiets ik samen met locals, omdat je op die manier op paden komt die je zelf niet snel zou inslaan. Daarom ging ik, gewapend met een helm, een mountainbike en flink wat water, …

Lees verder  

De kleuren van Willemstad

Van de prachtige Handelskade en de ‘Curaçao‘-letters in de wijk Punda tot street art in Pietermaai en van de statige villa’s in Scharloo tot de waterkant in Otrabanda; Willemstad is een explosie van kleuren. Tijdens een wandeling door de hoofdstad van Curaçao kijk je je ogen uit. Kijk je mee naar wat ik er zoal tegenkwam?

Lees verder  

Kajakken op Curaçao

Wist je dat Curaçao haar prachtige blauwe water mede te danken heeft aan de mangrovebossen op het eiland? Ik maakte een kajak tour door de Piscadera Baai en verkende met de allereerste mangroveplantage ter wereld. Een actieve manier om meer van Curaçao te zien, op een plek maar waar weinig bezoekers komen!

Lees verder  

Rancho Alegre

Paardrijden op Curaçao is een geweldige manier om het eiland te verkennen. Voor een geweldige buitenrit kun je terecht bij Rancho Alegre gelegen in Sint Michiel Baai. De paardrijtocht leidt je over cactusvelden en langs fruitbomen en geeft je de mogelijkheid om te genieten van adembenemende uitzichten vanaf de heuveltoppen.

Lees verder  

Curious to Dive

Hans Pleij, eigenaar van duikschool Curious2Dive, is een enorm ervaren duikinstructeur met een goed gevoel voor humor. Een man met een besmettelijk enthousiasme voor het eiland en de zee.

Lees verder  

Fietsen op Curaçao

Zon, zee, strand én cultuur, dat zijn de ingrediënten van een vakantie op Curaçao. Maar de verborgen schat van de Cariben, heeft naast hagelwitte stranden ook veel te bieden voor actievelingen die meer willen dan alleen zwemmen.

Lees verder  

De mensen van Curaçao

Er zijn weinig landen waar vooral de mensen een diepe indruk op mij maakten. Dat was eerder het geval op Bali en op Cuba, maar zeker ook op Curaçao! De rijke geschiedenis heeft van de Curaçaose samenleving een smeltkroes van culturen gemaakt. In het dagelijks leven zie je dat terug in de inwoners, met hun gastvrijheid en relaxte mentaliteit, taal en architectuur.

Lees verder  

Top 5 duikstekken Curaçao

De wateren van Curaçao zijn heel geschikt om te duiken. Onder water valt er veel te zien en te beleven. Tussen de kleurrijke koraalriffen zwemmen veel exotische vissen, schildpadden, roggen en zelfs dolfijnen en haaien.

Lees verder  

Heineken Regatta

Op 25 januari 2013 gaat op Curaçao de vijfde editie van de Heineken Regatta van start. De zeilwedstrijd trekt jaarlijks talrijke bezoekers uit binnen en buitenland en duurt tot en met 27 januari. Dit internationaal zeilevenement vindt plaats in en rond de omgeving van Willemstad.

Lees verder  

Landhuis Chobolobo op Curaçao

Het landhuis Chobolobo is gebouwd in het begin van de 19de eeuw, en wel in het midden van een grote voormalige plantage. Al meer dan 100 jaar is hier de Curacao Likeur Distillery gevestigd, waar je kan zien hoe de likeur ‘Blue Curacao’ op traditionele wijze wordt gestookt.

Lees verder  

Wakeskaten op Curaçao

Chellito’s wake, skate en skischool is bijzonder, zo vind je er niet veel. Geen stress, puur plezier! Marcello vertelt Reishonger over zijn ‘skischool’ op Curaçao.

Lees verder  

Top 10 stranden Curaçao

Het strand van Klein Curaçao is één van de mooiste stranden ter wereld, met een schitterend koraalstrand. Andere mooie stranden op Curaçao zijn Cas Abao, Mambo Beach, Playa Porto Marie, Grote en Kleine Knip, Playa Kalki en Playa Lagun.

Lees verder  

Het ‘Roer om’ op Curaçao

Marcel en Annemarie gooien het roer om op Curaçao. Na in Europa gewoond en gewerkt te hebben, besluiten ze in 2006 naar Curaçao te gaan. Daar beheren ze met groot succes het luxueuze appartementencomplex La Maya Beach.

Lees verder  

Topsporters op Curaçao

Met het oog op de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro wil Curaçao zich dan ook profileren als een ideale trainingsplek die dezelfde tijdszone en dezelfde temperaturen als de Braziliaanse metropool kent.

Lees verder  

Curaçao North Sea Jazz

Het CNSJ had veel goede artiesten als Carlos Santana, Jill Scott, Alicia Keys, Caro Emerald, Waylon, India Arie en Maná. Toch leek de toekomst na drie succesvolle edities onzeker. Maar… de organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJ) heeft de data voor 2013 bekend gemaakt.

Lees verder  

Contradictie Curaçao

Azuurblauw water, witte stranden en wuivende palmbomen? Je vindt het allemaal op Curaçao. Maar het grootste eiland van de Nederlandse Antillen biedt nog zo veel meer. Ook voor een portie cultuur, avontuur en exotische lekkernijen ben je hier aan het juiste adres. Het heerlijke klimaat en de gulle gastvrijheid van de lokale bewoners krijg je er gratis bij.

Lees verder  

De Adem van Curaçao

Toeristen komen naar Curaçao voor de zon en het strand, om te duiken en snorkelen. Wat mensen vaak niet weten is dat Curaçao een unieke ruige natuur heeft.

Lees verder  

Eten bij de snèk en de toko

Curaçao is een mengeling van verschillende culturen. De diverse gerechten zijn op het eiland niet alleen verkrijgbaar in de restaurants. Ook op de lokale markt en bij de diverse snèks kun je genieten van lokale lekkernijen.

Lees verder  

Flyboarden op Curaçao

Als je eens op een gemakkelijke manier uit wil proberen hoe je kan vliegen boven water, dan is flyboarden de ultieme uitdaging! Meters boven de zee kan je allerlei trucs uithalen op een speciale constructie. Flyboarden is een waanzinnige ervaring voor mensen die van water, zwemmen en een gezonde dosis spanning houden.

Lees verder  

Ruimtereizen for sale

Iets meer dan 50 jaar nadat Joeri Gagarin als eerste mens de ruimte werd ingeschoten, kan je nu ook zelf een retourtje boeken. Er zijn al meerdere aanbieders op de markt, waaronder het Nederlandse KLM. De afgelopen jaren zijn zeven mensen tegen betaling de ruimte ingegaan.

Lees verder  

North Sea Jazz naar Curaçao

Het North Sea Jazz Festival vindt volgend jaar niet alleen in Rotterdam, maar ook op Curaçao plaats. Begin september 2010 zijn op het festival soul, funk, jazz, latin, salsa en R&B te beluisteren. Dat wordt gemeld in muziekblad Oor. Imago oppoetsen Het festival is het resultaat van een samenwerking tussen Mojo Concerts, de Fundashion Bon Intenshon en de Curaçao Tourism …

Lees verder