Landhuis Chobolobo op Curaçao

Gelegen op een zeer centraal plekje in Salina is Landhuis Chobolobo gevestigd. Een authentiek Curaçaos landhuis dat het huis is van de beroemde Genuine Curaçao Liqueur die sinds 1896 op het eiland wordt gedestilleerd.

BB Hato

Curaçao bezit nog steeds veel mooie landhuizen, waarvan er een hoop prachtig zijn gerestaureerd. Een aantal gerenoveerde landhuizen is open voor publiek. Landhuizen zijn de restanten van de koloniale tijden, van de voormalige plantages, vandaar ook de benaming “Plantation House”. Met hun aparte tropische bouw en typisch Caribische architectuur blijven ze je verbazen. Een van de meest karakteristieke kenmerken van de landhuizen zijn de driehoekige topgevels. De bouw van de landhuizen werd altijd bepaald door twee klimatologische gegevens, wind en zon. De landhuizen zijn over het algemeen langwerpig, waarbij de lengterichting zoveel mogelijk op de oostelijke windrichting is geplaatst voor aangename afkoeling. De landhuizen werden vaak op een heuvel gebouwd (voor meer wind en een beter overzicht), met schaduwrijke galerijen. Veel van de landhuizen zijn tot monument verklaard.

Een likeur met een lange historie

De geschiedenis van The Genuine Curacao Liqueur start met de ontdekking van het eiland door de Spanjaarden eind 1400. Met als wens om de landbouw te ontwikkelen, namen zij onder andere de zogenaamde Valencia sinaasappel mee.

Door het klimaat en de samenstelling van de grond groeide er geen mooie sappige sinaasappel, maar een bittere niet eetbare variant. Het project werd vergeten, maar ondertussen groeide de ‘mislukte’ Valencia sinaasappel in het wild gewoon door. Zo vies dat het niet eens aangeraakt werd door de geiten. Decennia later werd ontdekt dat de gedroogde schillen van deze sinaasappel etherische oliën bevatten die erg lekker ruiken. De familie Senior is een recept ter ore gekomen en na verder experimenteren hebben zij in 1896 een unieke likeur ontwikkeld die zij naar het eiland hebben genoemd; Curacao Liqueur.

Ondertussen heeft de sinaasappel een eigen naam gekregen: “Citrus Aurantium Currassuviensis” (de Gouden Sinaasappel van Curaçao). In de volksmond heet de sinaasappel Laraha. Tot op vandaag wordt The Genuine Curacao Liqueur gedestilleerd met de etherische oliën van de Laraha schil en is daarmee ook uniek!

The originele Genuine Curacao Liqueur wordt geproduceerd in vijf verschillende kleuren; de originele doorzichtige kleur, de bekende Blue, maar ook Red, Green en Orange. Ook wordt er een Coffee, Chocolate en Rum Raisin likeur geproduceerd. Met een bijzonder detail, want The Genuine Curacao Liqueur is Kosher gecertificeerd.

Landhuis Chobolobo

De fabriek van The Genuine Curacao Liqueur is sinds 1946 gevestigd in Landhuis Chobolobo. Het landhuis is centraal gelegen in Salina en is een van de weinige gratis toegankelijke landhuizen op het eiland. In het Visitor Center kunnen bezoekers kunnen met eigen ogen zien en ervaren hoe The Genuine Curacao Liqueur al sinds oudsher wordt geproduceerd. Landhuis Chobolobo is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:00 – 12:00 uur en van 13:00 – 17:00 uur.

Voor meer informatie check de website www.chobolobo.com.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>