Top 5 duikstekken Curaçao

Pal langs de kustlijn tref je meteen schitterende koraalriffen aan. De meest duiklocaties zijn vanaf het strand te bereiken. Hierdoor staat Curaçao in de top tien kantduik locaties ter wereld! Door het grote aanbod aan duiklocaties over de gehele zuidkust, wordt Curaçao als een zeer attractief duikparadijs beschouwd. Geen wonder dat duiken tegenwoordig een van de populairste sporten op Curaçao is.

Top 5 duikstekken CuraçaoDe top vijf meest populaire duikplaatsen:

  1. Playa Kalki (Alice in Wonderland) is een kleine inham in Westpunt, net onder Kurá Hulanda Lodge (een resort). Playa Kalki is een van de mooiste duiklocaties op Curaçao en daarom zul je er regelmatig andere duikers treffen. Het zicht onder water is gemiddeld zo’n 30 meter en het bereiken van de koraalwand, die een verval van 18 meter heeft, vergt slechts 3 minuten zwemmen. Je vindt er vooral groene murenen, krabben en grote paddestoelvormige koraalformaties op een vrij egaal plateau, maar ook veel kleurrijke rifvissen. Je hebt ook kans om wat grotere vissen of zelfs dolfijnen, roggen, een schildpad of een haaitje te zien, omdat Playa Kalki vlak naast de ruwe noordkant van het eiland ligt.
  2. Mushroom Forest & the Cave behoort ook zeker tot de top vijf van duiklocaties op Curaçao. Je vindt hier grote aantallen formaties sterkoralen die hier verticaal groeien op een zandplateau (een “woud van paddenstoelen”), waarin je gemakkelijk verdwaalt. Naast sterkoralen heb je kans om een verpleegsterhaai te spotten. The Cave ligt naast Mushroom Forest en beide duikplekken worden dan ook vaak gecombineerd. In de volksmond wordt deze plaats ook wel Boka Fluit genoemd, omdat de lucht die door de golfslag uit de grot wordt geduwd een fluitend geluid maakt.
  3. Porto Marie (The Valley) is een langgerekt zandstrand in een grote baai. The Valley is een vallei tussen twee mooie parallele riffen. Als je over het strand het water inloopt, kom je al snel terecht op een spectaculair dubbel rif. Het helderblauwe water geeft je volop kans om passerende pijlstaartroggen en schildpadden te bewonderen. Tussen het uitbundige koraal zwemmen murenen en kleurige rifvissen rond. Allerlei vissen die je bijna nergens anders ziet: kornetvisjes, engelvissen, papegaaivissen, tandbaarzen, geelstaart snappers, trekkervissen, trompetvissen en soms zelfs kleine verpleegsterhaaien. Omdat het dubbele rif uitgestrekt is, en het er links totaal anders uitziet dan rechts, wordt bij Porto Marie meestal twee keer gedoken.
  4. Superior Producer is een gezonken Nederlandse kustvaarder die op ruim 30 meter diepte ligt, met veel rifvissen, barracuda’s en tandbaarzen. Het is een diepe duik naar een van de mooiste scheepswrakken in het Caribisch gebied, net buiten de haven van Willemstad. Je kan er in tien minuten heen zwemmen vanaf Piscadera Baai (zo’n 60 meter), maar er staat vaak sterke stroming. In bijna 40 jaar is het wrak geheel begroeid geraakt met verschillende soorten koraal, sponzen en anemonen.
  5. Tugboat is nog een wrak; een sleepbootje dat ruim 30 jaar geleden zonk aan de zuidoostkant van Caracasbaai. De tugboat is een populaire locatie met veel variatie in duikopties: wand, wrak en diep. Het bootje ligt op maar vijf meter diepte, waardoor het ook een leuke plek is voor snorkelaars. Kijk bij de sleepboot uit naar murenen, trompetvissen, engelvissen en kokerkoraal. Op drie minuten zwemafstand ligt een steile wand, die tot zo’n dertig meter diepte valt. Er zwemmen complete scholen vis langs de wand en in de spleten kan je murenen, schorpioenvissen en krabben zien. Aan het einde van de duik kan je een kijkje nemen onder de aanlegsteiger. De stalen pilaren van de steiger zijn begroeid met koralen en kleurrijke sponzen en andere zeebewoners zoals garnalen en goby’s.

Top 5 duikstekken Curaçao

Dolphin Scuba Encounter
De Dolphin Academy (in het Curaçao Sea Aquarium) werkt met een familie tuimelaardolfijnen uit Honduras. De dolfijnen mogen regelmatig de open zee in en daar kan je met ze duiken! De Open Water Dolphin Dive is dan ook dé manier om dolfijn te leren kennen in hun eigen wereld. Je ontmoet de dolfijnen in de open zee, waar je ze met vissen ziet spelen, met duikers en natuurlijk met elkaar.


Curaçao Dolphin Academy is de derde dolfijnfaciliteit in de wereld die een Open Water Dolphin Dive programma aanbiedt. Je kan op Curaçao een introductieduik maken met dolfijnen, zelfs als je geen duikbrevet hebt. Iedereen die dat doet, komt als een ander persoon uit het water!

Duiken met dolfijnen op Curaçao

Latest posts by Dionne (see all)
  1. Autohuur zegt:

    Nummer 2,3, 4 en 5 ben ik nog niet geweest. Nummer 1 is inderdaad geweldig. Bedankt voor deze top 5, ik heb nog duikplaatsen te bezoeken zie ik. Leuk!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>