Zomer 2024? Ga naar Zuid-Finland

Reden 1: Finnen, een heel fijn volk Onze Zuid-Finland reis begon in het stadje Savonlinna waar we in de eerste uren al bijzonder lieve mensen hadden ontmoet. Je hoort het vaker: de Finnen zijn het gelukkigste volk ter wereld. Dat heeft met verschillende dingen te maken, maar de overvloed aan natuur met de duizenden meren, miljoenen bomen en spectaculaire natuurverschijnselen [...] Lees verder  

Zomer in Zuid-Finland: paradijs voor de avonturier

Na een vlucht van minder dan drie uur, nog geen tien minuten hoeven wachten op je bagage en een taxirit van een klein halfuur, kwamen we helemaal relaxed aan in het stadje Savonlinna. Het is precies wat je verwacht van een Finse stad in de zomer met zo’n 33 duizend inwoners. Een hoop rust, een gezellige boulevard met tientallen bootjes, …

Lees verder  

5x waarom je naar Zuid-Finland wil deze zomer

Een houten huisje aan een kraakhelder meer vanwaar je zo het water instapt. Wakker worden met het geluid van vogels en de geur van dennenbomen. En urenlang wandelen, fietsen en kanoën. Zuid-Finland is een waar outdoorparadijs en een echt goede bestemming voor rustzoekers. Toch zin gekregen in gezelligheid en een lekker hapje met de locals? Dan zit je in de …

Lees verder  

Roadtrip Zuid-Finland in de winter

Stel je een sprookjesachtige winter voor, waar het landschap bedekt is met een dikke laag sneeuw, de meren bevroren zijn, en de steden schitteren met feestelijke lichten. Afgelopen zomer hadden we een onvergetelijke vakantie in Zuid-Finland. Dit keer gaan we de betoverende kracht van de Finse winter ontdekken. We geven je in deze blog enkele hoogtepunten en tips voor een bezoek aan Zuid-Finland in de winter. Ga je mee op roadtrip door het unieke winterse wonderland van Zuid-Finland?

Lees verder  

De leukste outdooractiviteiten in Fins Lapland

Fins Lapland staat bij menig avontuurlijk reiziger op de bucketlist. Een huskysafari, een sneeuwscootertocht en hiken door Winter Wonderland. De kans om tijdens een wintervakantie in Lapland het noorderlicht te zien geeft een extra dimensie aan je reis. Wij tippen de vijf leukste excursies.

Lees verder  

6x wakker worden in de natuur van Lapland

Lapland, een regio die regelrecht uit een sprookjesboek komt. Een landschap vol witte wollige bomen, pastelgekleurde hemels en kraakhelder licht. Waar rendieren en husky’s je slalommend door het bos meenemen en waar je in alle stilte van de frisse lucht proeft. Koud krijg je het nooit, want ’s avonds warm je heerlijk op in de Finse sauna. Ga je naar …

Lees verder  

Waarom je in september in Lapland wilt zijn

Bomen die van fel groen in intens rood en geel veranderen. Bossen die overvol raken van de sappigste bessen en heerlijkste paddenstoelen. Rendieren die vol energie om je heen rennen wanneer je aan het hiken bent. Tijdens de Ruska periode in Lapland is het de hele dag door feest. In dit artikel lees je waarom september zo’n mooie maand is om naar Lapland te gaan. Tipje van de sluier: je kunt dan ook het noorderlicht zien!

Lees verder  

Top 3 noorderlicht bestemmingen

Op de bucketlist: groene golven die in slow motion langs de sterren aan de hemel dansen. Maar wat zijn nu de beste noorderlicht bestemmingen? Hier hebben we de top 3 mooiste en beste plekken om het noorderlicht te zien voor je verzameld.

Lees verder  

Winterwonderland Rovaniemi

In winterwonderland Rovaniemi in Lapland komt de winter volledig tot zijn recht! Hier geniet je van de indrukwekkende wildernis rondom het stadje. Sledehonden, arctische landschappen en een bezoekje aan het dorp van de kerstman. Gewapend met rendierrijbewijs, poolcirkel certificaat en Noordpoolstempel in je paspoort zal je dit sprookjesland in Finland weer kunnen verlaten.

Lees verder  

Winterse avonturen in Fins Lapland

Een vakantie in Fins Lapland is een droomreis! Maak een huskytocht, zoef met een sneeuwscooter door het betoverende landschap en ga sneeuwschoenwandelen. Alleen maar witte naaldbomen om je heen en je hoort de sneeuw onder je schoenen kraken! De mooiste winterse avonturen beleef je tijdens een vakantie in Fins Lapland!

Lees verder  

Bijzonder overnachten in Finland

Op vakantie in Finland kunnen toeristen kiezen uit duizend en een hotels en motels. Maar vakantiegangers die een keer iets anders willen, komen in Finland ook ruimschoots aan hun trekken. Er zijn bijzondere accommodaties om de overweldigende sterrenhemel en het noorderlicht vanuit het comfort van je bed te bewonderen. Check snel deze unieke mogelijkheden voor bijzonder overnachten in Finland!

Lees verder  

Ongerepte natuur in Oost-Finland

Oost-Finland: in het teken van de natuur De regio’s Noord-Karelië en Kainuu in Oost-Finland zijn al jarenlang een geliefde bestemming voor met name wandelaars en liefhebbers van ongerepte natuur. Wandelaars kunnen hun hart ophalen bij prachtige tochten door de uitgestrekte (oer)bossen en langs de talloze meren. Voor hen zijn er vooral veel kleinschalige voorzieningen in de regio. Want van massatoerisme …

Lees verder  

Op jacht naar het Noorderlicht

Op jacht naar het Noorderlicht En die ontberingen zal ik met opgeheven hoofd trotseren, bedacht ik me net toen ik nog binnen was. Ik ben tenslotte een echte vent. Laat me door niets tegenhouden. ‘Kou is een emotie’, het koud hebben is voor mietjes, maar na ongeveer vijf minuten in de buitenlucht word ik weer mezelf en begin me serieus …

Lees verder  

Lente in Lapland

Als de lente aanbreekt en de sneeuw gaat smelten, worden wilde dieren wakker uit hun winterslaap en verandert het landschap in een groene wildernis met oneindig veel naaldbossen, talloze meren, kolkende rivieren en natuurlijk … de middernachtzon! Reis je mee?

Lees verder  

Sámi cultuur in een modern jasje

De moderne Sámi heeft een mobiele telefoon, een sneeuwscooter met gps, sneeuwpak, helm, huis met vloerverwarming, sauna en een hutje in de heuvels om een vuurtje te maken en te chillen met vrienden of een enkele vriendin, want veel vrouwen zijn er niet.

Lees verder  

Zomerdagen in Finland

Wanneer je aan Finland denkt, denk je niet meteen aan zomerse dagen, maar eerder aan sneeuw, ijs, elanden en noorderlicht. Toch is de Finse zomer iets wat je meegemaakt moet hebben.

Lees verder  

Bijzonder overnachten in Fins Lapland

Op zoek naar een heel bijzondere winterervaring? Reis naar Torassieppi Winter Village, dat hoog boven de Poolcirkel in het noorden van Fins Lapland ligt. Je kunt er niet alleen husky- en noorderlichtsafari’s en rendiertochten maken, je kunt er ook slapen in de Aurora Dome!

Lees verder  

Overwinteren in Lapland

Salla en Voigt Travel nodigen jou hierbij uit: kom in januari 2016 overwinteren in Lapland! Ze dagen je uit om het échte Lapland te ervaren zoals nog maar weinig reizigers het kennen. Door er een maand lang te komen overwinteren. Heb jij het in je, om samen met de cowboys van het Poolgebied, een stuk wildernis van 200 hectare te …

Lees verder  

Actief winters Lapland

Ontdek de betoverende landschappen van Lapland, de mooie skigebieden en het magische noorderlicht. Een reis naar sprookjesachtig Lapland is uniek! De zuivere lucht, de heldere sterrenhemel, de glinsterende sneeuw en de warme gloed van het kampvuur.

Lees verder  

Lapland… een echte aanrader!

Achterop de slee glijd je door dikke sneeuw in een sprookjeslandschap. Zware sneeuwtakken, een worstje grillen boven het kampvuur en intense stilte om je heen met alleen het geknisper van je schoenen. Stook het haardvuur in je blokhut en warm op in je eigen sauna.

Lees verder  

Eilandhoppen in de Åland Archipelago

De Ålandeilanden, een archipel tussen Zweden en Finland, zijn de perfecte bestemming voor mensen die van rust en natuurschoon houden. Maar ook voor de sportievelingen, want op de Åland eilanden, en het water er om heen en eronder, is alles mogelijk wat met buitensport te maken heeft.

Lees verder  

Spectaculaire nachten

Het noorderlicht, ook wel poollicht of aurora borealis genoemd, wordt veroorzaakt door uitbarstingen op de zon. Door de explosie wordt een grote plasmawolk naar de aarde geschoten. Als de hemel donker en helder is, bestaat de kans het zeldzame licht te zien.

Lees verder  

Lapland ontdooit

Lapland, de noordelijkste en koudste provincie van de Europese Unie, wordt steeds populairder. Vooral toeristen ontdekken massaal dit pure stukje poolcirkel: wintersporters vinden er nog gegarandeerd sneeuw, anders dan in sommige streken in Frankrijk of de Alpen.

Lees verder