Overwinteren in Lapland

Toe aan een echte winter in een compleet andere wereld? Lijkt het je wel wat een maand lang de pure wildernis van winters Lapland te beleven? Om met je favoriete reisgenoot de rendierhouders te helpen en het noorderlicht te observeren? Meld je dan nu aan op overwintereninlapland.com en motiveer waarom jullie dit avontuur verdienen!

Salla en Voigt Travel nodigen jou hierbij uit: kom in januari 2016 overwinteren in Lapland! Ze dagen je uit om het échte Lapland te ervaren zoals nog maar weinig reizigers het kennen. Door er een maand lang te komen overwinteren.

lachend-rendier

Heb jij het in je, om samen met de cowboys van het Poolgebied, een stuk wildernis van 200 hectare te ontdekken? Zo groot is het rendierpark in Salla namelijk, zo’n 400 voetbalvelden! Eén groot winderwonderland waarin je dagelijks bezig bent met de rendieren. De rendierhouders en gidsen zullen je met veel liefde kennis laten maken met de lokale rendierhouderij.

rendieren-voeren

Salla

Boven de Poolcirkel en vlakbij de Russische grens ligt het dorpje Salla. Je komt hier terecht in ‘the middle of nowhere‘, in een wonderlijke, witte wereld die je kan beschouwen als op en top Fins Lapland! Overweldigend is dat witte landschap met besneeuwde bomen, heuvels, rotspartijen en bevroren meren. Overweldigend is ook de rust. En overweldigend is de kou, die tot op het bot gaat. Maar… tegen die temperaturen, die tot onder de twintig graden onder nul kunnen komen, kun je je kleden.

Salla is zo puur, zo ongewoon, zo ‘in the middle of nowhere’ en toch ook zo knus dat je je er direct thuis voelt. De droom van elke natuurliefhebber.

Hier kun jij het nieuwe jaar starten om een maand lang de rendierhouders te helpen met het voederen van de rendieren en… als het eenmaal donker is, te genieten van het noorderlicht. Een retourticket, vervoer naar Salla, een cabin met open haard en privé sauna, en een set langlaufski’s staan gratis tot je beschikking!

Deel je magische ervaringen

Wie het noorderlicht heeft gezien, zal het beamen: het is een schitterend schouwspel waarbij allerlei dansende, lange slierten van groen licht (soms zelfs geel, rood of paars) de donkere hemel magisch verlichten. Aan jou de taak om het noorderlicht te observeren. Maak dagelijks een verslag op social media en vlog wekelijks over je belevenissen. Deel je ervaringen in het rendierpark en het magische noorderlicht met de hele wereld. Want… één ding is zeker: de nachtelijke hemel van winters Lapland gaat jou zeker op een unieke lichtshow trakteren.

Noorderlicht

sneeuwscooter

husky-salla

salla-fins-lapland

Wil jij overwinteren in Lapland?

Het initiatief van de actie ‘overwinteren in Lapland’ ligt bij Voigt Travel, dé specialist voor reizen naar het hoge Noorden. Wil jij kans maken om een maand lang te genieten van dit paradijs boven de poolcirkel? Geef dan aan met wie je dit wilt beleven en deel jouw originele motivatie op de website overwintereninlapland.com. Wees zo enthousiast mogelijk, benadruk waarom jij het verdient om te overwinteren in Salla, geef aan wat je ter plaatse wilt ondernemen en deel eventueel je motivatie op Facebook en verzamel zoveel mogelijk likes. Wie weet selecteert Upi, een professionele safarigids in Salla, jou om te overwinteren in Lapland en vlieg jij begin januari 2016 naar Fins Lapland!

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>