De leukste outdooractiviteiten in Fins Lapland

Fins Lapland staat bij menig avontuurlijk reiziger op de bucketlist. Een huskysafari, een sneeuwscootertocht en hiken door Winter Wonderland. De kans om tijdens een wintervakantie in Lapland het noorderlicht te zien geeft een extra dimensie aan je reis. Wij tippen de vijf leukste excursies.

De leukste outdooractiviteiten in Fins Lapland

Lapland in het uiterste noorden van Scandinavië staat bekend om haar actieve karakter. Een regio waar je op pad wilt gaan, de natuur in trekt en lokale tradities ervaart. Er zijn belevenissen, uitdagende tochten en excursies in overvloed! De bekendste en leukste winteravonturen in Lapland zijn excursies die alleen in het strenge winterse klimaat beleefd kunnen worden. Dat maakt ze extra bijzonder.

In één van de meest noordelijke bestemmingen van Europa, vind je het Winter Wonderland van Fins Lapland!

De leukste outdooractiviteiten in Fins Lapland

#1 Husky Safari

Een van dé activiteiten om eindelijk van je bucket list te schrappen nu je in Lapland bent: de Husky Safari! Achterop een slee race je als een musher met je eigen team husky’s over bevroren meren en door besneeuwde bossen. Een sledehondentocht met husky’s, voor velen een droom die uitkomt.

activiteiten in Lapland

huskies

huskysafari

activiteiten in Fins Lapland huskysledetocht

activiteiten in Fins Lapland huskytocht

#2 Noorderlicht Expeditie

De Aurora Borealis, het noorderlicht, is iets magisch om te spotten. Tijdens de donkere winternachten in het hoge noorden kun je -soms- het prachtige schouwspel aan de hemel bewonderen. Maar naast het noorderlicht heb je nog een prachtig natuurverschijnsel in Lapland; de poolnacht. In de eerste weken van januari komt de zon niet boven de horizon uit en is het in principe de hele dag ‘donker’. Er hangt een blauwachtige gloed over de sneeuw en in de lucht. Dit is de beroemde ‘kaamos’, oftewel ‘het licht in de donkere nacht’.

magisch Noorderlicht

Noorderlicht safari in Fins Lapland

#3 Snowshoe Hike

Er is geen betere manier om de verse sneeuw in de ongerepte natuur van Lapland te gaan ontdekken dan met een sneeuwschoenwandeling. Hiken door prachtige bossen, langs zacht stromende riviertjes en over bevroren meren om het prachtige landschap in haar puurste vorm te ontdekken.

#4 Sneeuwscooter Tocht

De snelste manier om in het noorden van Scandinavië op onbegaanbare plekken te komen is per sneeuwscooter. Dit avontuur brengt je via besneeuwde bossen naar uitgestrekte moerassen waar je geen voetafdruk zal vinden.

#5 Reindeer Farm

Ook een bezoek aan een rendierboerderij kan tijdens een reis naar het Pure Noorden eigenlijk niet ontbreken. Leer over de traditionele lokale gebruiken en maak een ritje met de slee.

Om in conditie te blijven – en omdat de rendieren het gewoon heerlijk vinden om door de sneeuw te rennen – worden ze ingezet tijdens diverse winterse activiteiten.

rendiersafari activiteiten in Fins Lapland

Andere gave activiteiten in Fins Lapland gaan van ijsvissen tot skiën, van paardrijden tot fatbiken, van ijshotels tot langlaufen. Je dag afsluiten doe je in de Finse sauna.

Fins Lapland duur?

Lapland is geen goedkope bestemming en zeker met alle excursies erbij ben je snel door je reisgeld heen. Maar heb je eenmaal je zinnen gezet op een speciale reis naar deze wondermooie regio, dan is het zonde om niet alles eruit te halen. Lapland Travel biedt goed geprijsde reizen, waarbij standaard vijf top-activiteiten zijn inbegrepen in de basisprijs. Je kan desgewenst nog extra activiteiten tegen een voordelige prijs bijboeken.


skieen activiteiten in Fins Lapland

Beste periode

De winter in Lapland is lang. Vanaf eind november t/m april is er voldoende sneeuw voor de winterse activiteiten. December en januari zijn de donkere maanden, waarbij het korter daglicht is. Het is het koudst gedurende deze maanden, als de dagen het kortst zijn. Van half december tot half januari komt de zon net niet boven de horizon en kan de temperatuur dalen tot extreme kou van -30 graden Celsius. Deze winterperiode kenmerkt zich ook vanwege het unieke licht, dikke sneeuwlaag en de serene stilte. Bomen zijn dan bedekt met dikke lagen sneeuw en de takken hangen naar beneden door het gewicht.activiteiten in Fins Lapland zoals wakzwemmen

Over Lapland Travel

Lapland Travel richt zich vooral op ‘betaalbaarheid’, en wil zo Lapland voor iedereen toegankelijk maken. Je kan al voor € 785,- (excl. vlucht) mee naar Lapland en genieten van alle basis activiteiten die je moet gedaan hebben: op safari met enthousiaste husky’s, scheur met een sneeuwscooter door het hemels witte landschap, ga op jacht naar het Noorderlicht en maak een wandeling op sneeuwschoenen.

De speerpunten van Lapland Travel:

  • Kleinschalig
  • Inclusief vijf top activiteiten in Fins Lapland ter waarde van € 520,-
  • Weg van het massatoerisme, uniek verblijf in het midden van de natuur
  • Zowel Nederlandstalige als lokale begeleiding
  • All-in-benadering: pick-up/drop-off aan airport, activiteiten, verblijf, sneeuwschoenen ect is geregeld.
  • Breed aanbod van accommodaties, voor elk budget

Voor meer informatie en een overzicht van meer activiteiten in Fins Lapland check je Laplandtravel.com

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>