Finland

De leukste outdooractiviteiten in Fins Lapland

Fins Lapland staat bij menig avontuurlijk reiziger op de bucketlist. Een huskysafari, een sneeuwscootertocht en hiken door Winter Wonderland. De kans om tijdens een wintervakantie in Lapland het noorderlicht te zien geeft een extra dimensie aan je reis. Wij tippen de vijf leukste excursies.

Lees verder  

Waarom je in september in Lapland wilt zijn

Bomen die van fel groen in intens rood en geel veranderen. Bossen die overvol raken van de sappigste bessen en heerlijkste paddenstoelen. Rendieren die vol energie om je heen rennen wanneer je aan het hiken bent. Tijdens de Ruska periode in Lapland is het de hele dag door feest. In dit artikel lees je waarom september zo’n mooie maand is om naar Lapland te gaan. Tipje van de sluier: je kunt dan ook het noorderlicht zien!

Lees verder  

Op jacht naar het Noorderlicht

Op jacht naar het Noorderlicht En die ontberingen zal ik met opgeheven hoofd trotseren, bedacht ik me net toen ik nog binnen was. Ik ben tenslotte een echte vent. Laat me door niets tegenhouden. ‘Kou is een emotie’, het koud hebben is voor mietjes, maar na ongeveer vijf minuten in de buitenlucht word ik weer mezelf en begin me serieus …

Lees verder  

Lente in Lapland

Als de lente aanbreekt en de sneeuw gaat smelten, worden wilde dieren wakker uit hun winterslaap en verandert het landschap in een groene wildernis met oneindig veel naaldbossen, talloze meren, kolkende rivieren en natuurlijk … de middernachtzon! Reis je mee?

Lees verder  

Sámi cultuur in een modern jasje

De moderne Sámi heeft een mobiele telefoon, een sneeuwscooter met gps, sneeuwpak, helm, huis met vloerverwarming, sauna en een hutje in de heuvels om een vuurtje te maken en te chillen met vrienden of een enkele vriendin, want veel vrouwen zijn er niet.

Lees verder  

Cityhoppen in Helsinki

Lichtjes in het duister Helsinki ligt heerlijk noordelijk, wat natuurlijk maakt dat de dagen in het najaar snel korter worden. Hoewel sommige mensen dit misschien als een groot nadeel zien, is dat niet per se nodig. De stad is prachtig verlicht en het voelt totaal niet ‘donker’ aan. De brede straten met statige lantaarns maken daglicht -bij wijze van spreken- …

Lees verder  

Omarm je winterdip in Rovaniemi

Rovaniemi’s eeuwige kerst Het plaatsje Rovaniemi wordt ook wel de toegangspoort tot Lapland genoemd. Op zichzelf is het niet zo’n bijzondere stad, met een wat blokkige bouw en miniem centrum. Maar zoals men zegt,  ‘locatie is alles’ en dat geldt hier meer dan ooit! Vanuit Rovaniemi heb je de uitgestrekte Lapse natuur aan je voeten liggen en met de eerste …

Lees verder  

Noorderlichtjagen in Fins Lapland

Bij een bezoek aan Lapland kan een zoektocht naar het Noorderlicht niet ontbreken. Natuurlijk kan je geluk hebben en valt het vanuit de stad te bewonderen. Meestal zal je echter actief de bewoonde wereld moeten verlaten om een goed beeld te krijgen en hoewel er drie ingrediënten te noemen zijn voor het spotten van dit wonder, lijkt de belangrijkste toevoeging toch echt een dosis geluk te zijn.

Lees verder  

Zomerdagen in Finland

Wanneer je aan Finland denkt, denk je niet meteen aan zomerse dagen, maar eerder aan sneeuw, ijs, elanden en noorderlicht. Toch is de Finse zomer iets wat je meegemaakt moet hebben.

Lees verder  

Bijzonder overnachten in Fins Lapland

Op zoek naar een heel bijzondere winterervaring? Reis naar Torassieppi Winter Village, dat hoog boven de Poolcirkel in het noorden van Fins Lapland ligt. Je kunt er niet alleen husky- en noorderlichtsafari’s en rendiertochten maken, je kunt er ook slapen in de Aurora Dome!

Lees verder  

Overwinteren in Lapland

Salla en Voigt Travel nodigen jou hierbij uit: kom in januari 2016 overwinteren in Lapland! Ze dagen je uit om het échte Lapland te ervaren zoals nog maar weinig reizigers het kennen. Door er een maand lang te komen overwinteren. Heb jij het in je, om samen met de cowboys van het Poolgebied, een stuk wildernis van 200 hectare te …

Lees verder  

Actief winters Lapland

Ontdek de betoverende landschappen van Lapland, de mooie skigebieden en het magische noorderlicht. Een reis naar sprookjesachtig Lapland is uniek! De zuivere lucht, de heldere sterrenhemel, de glinsterende sneeuw en de warme gloed van het kampvuur.

Lees verder  

Lapland… een echte aanrader!

Achterop de slee glijd je door dikke sneeuw in een sprookjeslandschap. Zware sneeuwtakken, een worstje grillen boven het kampvuur en intense stilte om je heen met alleen het geknisper van je schoenen. Stook het haardvuur in je blokhut en warm op in je eigen sauna.

Lees verder  

Eilandhoppen in de Åland Archipelago

De Ålandeilanden, een archipel tussen Zweden en Finland, zijn de perfecte bestemming voor mensen die van rust en natuurschoon houden. Maar ook voor de sportievelingen, want op de Åland eilanden, en het water er om heen en eronder, is alles mogelijk wat met buitensport te maken heeft.

Lees verder  

Spectaculaire nachten

Het noorderlicht, ook wel poollicht of aurora borealis genoemd, wordt veroorzaakt door uitbarstingen op de zon. Door de explosie wordt een grote plasmawolk naar de aarde geschoten. Als de hemel donker en helder is, bestaat de kans het zeldzame licht te zien.

Lees verder  

Lapland ontdooit

Lapland, de noordelijkste en koudste provincie van de Europese Unie, wordt steeds populairder. Vooral toeristen ontdekken massaal dit pure stukje poolcirkel: wintersporters vinden er nog gegarandeerd sneeuw, anders dan in sommige streken in Frankrijk of de Alpen.

Lees verder