Algarve, Portugal

De Algarve is de meest populaire vakantiebestemming van Portugal. De combinatie van een mild klimaat, oude vissersdorpjes, een rijke cultuur en schitterende stranden maakt de Algarve al tientallen jaren tot een geliefd vakantiegebied.

De Algarve heeft een zeer gevarieerd landschap met ten westen van Faro de welbekende rotsformaties met prachtige baaitjes. In het kleurrijke achterland van de Algarve is genoeg te ontdekken. Uitgestrekte boomgaarden met citrussen, olijven en vijgen, wandelen door de prachtige natuur terwijl de geur van lavendel, tijm en rozemarijn je neus vervult of een fietstocht maken langs prachtige eucalyptusbomen en kurkeiken.

Natuur & cultuur in de Algarve

Aanrader is een bezoek aan het hoogste punt ‘Foie’ van de Algarve in het Monchique-gebergte. Snuif op de terugweg ook meteen nog wat cultuur op in de oude Moorse hoofdstad Silves, prachtig gelegen aan de voet van het gebergte. Historische kastelen en forten tref je in Lagos. Deze badplaats wordt vanwege z’n authentieke centrum ook wel het kroonjuweel van de Algarve genoemd. Ook leuk is een boottocht zodat je de fraaie rotsachtige kust eens vanaf het water kunt bewonderen.

De Algarve heeft meer dan 100 stranden!

En wist je dat de wereldstad Lissabon op nog geen drie uur rijden van de Algarve ligt? Leuk om te combineren of als afwisseling tussen een aantal stranddagen.

Latest posts by Dionne (see all)

Artikelen

Lees Meer  

Naar de Algarve tijdens corona

Met een oppervlakte van 5.000 vierkante kilometer en ongeveer 200 kilometer kustlijn is het in de Algarve heel makkelijk om fysieke afstand te bewaren. Daarnaast is de Algarve een van de minst getroffen regio’s in Portugal (momenteel zijn er 258 actieve gevallen -van totaal 1168 sinds 8 maart- en de 14,4 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners in week 36 ligt …

Lees verder  

Hoogtepunten van de Algarve buiten het hoogseizoen

‘Ontdek wat de Algarve allemaal in het najaar te bieden heeft.’ Met die uitnodiging ben ik afgelopen november naar het zuiden van Portugal gelokt. Daar maak ik kennis met de steile rotsen langs de kust, het bergachtige binnenland vol fruitbomen en de lokale specialiteiten waar de Portugezen zo trots op zijn.

Lees verder  

Werken in Lissabon

Werken in Lissabon En voor dat laatste heb ik gekozen. Inmiddels ben ik alweer een half jaar werkzaam in een van de mooiste steden ter wereld. Lissabon kent een groot aantal internationale callcenters, de banen liggen er werkelijk voor het oprapen. Voor een ieder is er wel een project te vinden in zijn moedertaal. Sommige bedrijven regelen huisvesting voor je, …

Lees verder  

Vijf keer doen in Centro Portugal

#1 Wandel in de natuur Vanuit ons hotel lopen we zo de natuur in. Langs boerderijen en een enkele woning. We zijn hier in het natuurpark Serras d’Aire e Candeeiros in het midden van Centro Portugal. Verwacht hier geen grote bossen of enorme vlaktes. Maar het landschap is ruig en heuvelachtig met hier en daar rotsen, kliffen en breuken. En …

Lees verder