Unieke mini-bivak langs de Isère

In het hart van de Noord-Franse Alpen kun je raften over de schitterende rivier de Isère. Om vervolgens in de open lucht te slapen op een mini-bivak langs de rivieroever. De volgende ochtend ga je weer verder raften naar het eindpunt. Wij vonden het een fantastisch avontuur. Want overnachten middenin het bos heeft iets magisch. Een unieke ervaring, die je nergens anders op deze manier kunt boeken. Weg uit de drukte, het rustgevende geluid van het stromende water en ontwaken met op de achtergrond tjilpende vogels. Op deze geweldige plek kun je letterlijk onthaasten en jezelf opladen in de rust van de natuur.

Op deze geweldige plek kun je letterlijk onthaasten en jezelf opladen in de rust van de natuur

Op deze geweldige plek kun je letterlijk onthaasten en jezelf opladen in de rust van de natuur

Raften over de schitterende rivier de Isère is een feestje

Raften over de schitterende rivier de Isère is een feestje

Overgewaaid uit Amerika

Wij zijn erg fan van slow traveling. Waarom zou je haasten als er zoveel te zien en te beleven valt? Door langzamer te reizen kom je echt tot rust. De mini-bivak van twee dagen is bedoeld om te genieten van de schitterende natuur langs de Isère, maar ook om tot rust te komen in diezelfde natuur. La Plagne zet erg in op duurzaam reizen en het terug gaan naar de basis, de natuur.

In Amerika leven veel mensen een gestrest leven, net als in West-Europa overigens vaak het geval is. Het weer leren genieten van elk moment, daar gaat het om. Raften is niet alleen een leuke manier om een adrenalinekick te krijgen. Het is ook een kans om ten volle te genieten van de natuur om je heen. Zo’n ervaring heeft bewezen stress te verminderen. Want je gebruikt actief je spieren, je bouwt in no time een band op met anderen en je gedachten worden afgeleid van je dagelijkse sores. Tegelijkertijd word je omgeven door de ruige omgeving van de rivier de Isère en de rust tijdens de overnachting in het bos. Jezelf bewust worden van wat er om je heen gebeurt. Kortom; een manier om je batterij weer helemaal op te laden.

Genieten van elk moment tijdens deze mini-bivak, daar gaat het om

Genieten van elk moment tijdens deze mini-bivak, daar gaat het om

Hatha Yoga in de bergen

De mini-bivak begint bij het verzamelpunt van de organisatie Essaonia Espirit Rafting. We ontmoeten de andere deelnemers van de groep en maken op het gemak kennis met elkaar. De gidsen zijn ontspannen en relaxt en hebben een positieve vibe. Met deze professionele gidsen, voelen we ons in goede handen voor dit leuke, maar toch ook wel spannende avontuur.

Dit avontuur starten met Hatha yoga is een aanrader en optioneel bij te boeken bij Essaonia Espirit Rafting. Je gaat even sporten en voelt je daarna weer heerlijk. Dat is bij yoga ook zo. Bij yoga ben je echt bezig om je lichaam en geest op dezelfde tijd op dezelfde plek te krijgen. Daardoor ben je veel meer in balans en dat voelt gewoon erg lekker voordat je aan de mini-bivak begint. Is dit niks voor jou? Boek het dan vooral niet. Wij vonden het in ieder geval erg prettig, want het zorgt ervoor dat je echt in het hier en nu bent. Je leert namelijk je lichaam en adem beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga.

Hatha betekent de zon en de maan. In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn. Zo start je je dag energiek en kun je ontspannen beginnen aan het volgende avontuur.

De mini-bivak begint met ontspanning door het volgen van een yoga sessie

De mini-bivak begint met ontspanning door het volgen van een yoga sessie

Door yoga maak je je lichaam sterker en krijgt je rust in je hoofd

Door yoga maak je je lichaam sterker en krijg je rust in je hoofd

De voorbereiding op de mini-bivak

We laden de boten op de aanhangwagen en rijden vervolgens naar het startpunt in Bourg-Saint-Maurice. We laden al onze spullen in waterdichte tassen om ervoor te zorgen dat onze essentiële uitrusting droog blijft tijdens de tocht. Al het materiaal voor de overnachting wordt ook ingeladen. Denk aan uitklapbare stoeltjes, het materiaal om te koken en natuurlijk ook de tenten. Het enthousiasme stijgt terwijl we ons voorbereiden op een dag vol avontuur. De gidsen zorgen ervoor dat je alle nodige veiligheidsinstructies krijgt en voorzien je van de benodigde uitrusting, waaronder reddingsvesten en helmen. Met hun kennis van de rivier en omgeving kun je vol vertrouwen aan je raftingavontuur beginnen.

Met deze boten gaan we raften en op de mini-bivak

Met deze boten gaan we raften en op de mini-bivak

We doen alles in waterdichte tassen om ervoor te zorgen dat onze essentiële uitrusting droog blijft tijdens de tocht

We doen alles in waterdichte tassen om ervoor te zorgen dat onze essentiële uitrusting droog blijft tijdens de tocht

Vliegvissen om forel te vangen

In snelstromende rivieren kun je forel vangen. Wij probeerden dat met vliegvissen. We kregen een uitgebreide instructie van Jean-Christophe van Savoie Fishing over de techniek van vliegvissen. Een vliegvisser vist met imitaties van insecten. Jean-Christophe helpt je geduldig om de speciale werptechniek onder de knie te krijgen. We hebben meerdere keren beet gehad, maar het is niet gelukt om echt een forel te vangen. Een leuke activiteit om te doen tijdens de mini-bivak. Je moet er wel van houden. Het vliegvissen is geen standaard onderdeel van de mini-bivak.

We kregen een uitgebreide instructie van Jean-Christophe van Savoie Fishing over de techniek van vliegvissen

We krijgen een uitgebreide instructie van Jean-Christophe van Savoie Fishing over de techniek van vliegvissen

Betoverd door het prachtige landschap

De Isère is een wereld op zich, met kristalhelder water dat zich een weg baant door indrukwekkende kloven en de adembenemende natuur. De Isère staat bekend om zijn gevarieerde stroomversnellingen die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren rafters. Van rustige gedeeltes waar je kunt genieten van het omringende landschap tot stroomversnellingen die je hart sneller doen kloppen. De rivier biedt enkele van de mooiste whitewater runs in de Noord-Franse Alpen, heel gaaf om dit te ervaren! De middag is een aaneenschakeling van adrenalinekicks terwijl we de uitdagingen van de rivier aangaan. De stroomversnellingen dagen ons uit en laten ons lachen en schreeuwen van plezier. Tussendoor springen we van een vijf meter hoge klif en mogen we af en toe uit de boot spring om ons mee te laten voeren door het snelstromende water. Het gevoel om zo dicht bij de natuur te zijn is overweldigend.

De rivier biedt enkele van de mooiste whitewater runs in de Noord-Franse Alpen

De rivier biedt enkele van de mooiste whitewater runs in de Noord-Franse Alpen

Het gevoel om zo dicht bij de natuur te zijn is overweldigend

Het gevoel om zo dicht bij de natuur te zijn is overweldigend

Tijdens het raften over de Isere beleven we veel plezier

Tijdens het raften over de Isère beleven we veel plezier

Maar het avontuur stopt hier niet

Onze gidsen wijzen ons de weg naar een afgelegen plek langs de rivieroevers waar we ons kamp voor de nacht zullen opzetten. We laden de boten uit en brengen al het materiaal en onze spullen naar de overnachtingsplek. Deze magische plek is niet toegankelijk vanaf het vasteland, wat het nog specialer maakt. We besluiten de tenten niet op te zetten, maar slechts een zeil te spannen waar we onder kunnen slapen. Een ware bivak dus; slapen in de open lucht, op een plek waar je enigszins veilig en beschut bent tegen de elementen. Zo beginnen we te begrijpen wat het betekent om één te zijn met de natuur. De rust en sereniteit van de omgeving zijn werkelijk betoverend.

We laden de boten uit en brengen al het materiaal en onze spullen naar de overnachtingsplek

We laden de boten uit het water en brengen al het materiaal en onze spullen naar de overnachtingsplek

Ontspannen in de ongerepte natuur

Na een welverdiende rustperiode bereiden we een smakelijke maaltijd. Er is iets bijzonders aan eten in de buitenlucht, omringd door de geluiden van de natuur en het gezelschap van mede-avonturiers. Met de zonsondergang als achtergrond kleuren de hemel en het landschap zich in warme tinten en maken plaats voor een sterrenhemel. Het hoogtepunt van de nacht is het slapen onder de sterren. We liggen op ons rug, terwijl het geluid van de kabbelende rivier ons in slaap wiegt. Het is een ervaring van totale rust en verbondenheid met de natuur die we nooit zullen vergeten.

Teamwork is onderdeel van de mini-bivak

Teamwork is onderdeel van de mini-bivak

en kampvuur mag natuurlijk niet ontbreken

en kampvuur mag natuurlijk niet ontbreken

Slapen in de buitenlucht is een onvergetelijke ervaring

Slapen in de buitenlucht is een onvergetelijke ervaring

Verder raften

De volgende ochtend worden we wakker met de zon die opkomt boven de bergen. Een ontbijt is de perfecte manier om de dag te beginnen. De rustige omgeving en het zachte ruisen van de rivier geven ons een gevoel van rust. Zorg er wel voor dat je tijdens je verblijf respectvol omgaat met de natuur en de lokale omgeving, zodat anderen ook kunnen genieten van dit prachtige stukje natuur. Het is belangrijk om verantwoordelijk te handelen en niets achter te laten dat de omgeving kan schaden. We maken ons klaar om het laatste stuk van de rivier te trotseren. We doorkruisen nog enkele prachtige stroomversnellingen voordat we uiteindelijk terugkeren naar het basiskamp. De herinneringen aan deze mivi-bivak zijn gaaf en zullen ons bijblijven. Het raften over de Isère in combinatie met een mini-bivak is een ervaring die je niet snel vergeet!

Het raften over de Isere in combinatie met een mini bivak is een ervaring die je dichter bij de natuur brengt

Het raften over de Isere in combinatie met een mini-bivak is een ervaring die je dichter bij de natuur brengt

Unieke mini-bivak langs de Isère

Raften en kamperen, een combinatie die je onderdompelt in de prachtige wildernis van de Alpen! We hebben genoten van een unieke mini-bivak langs de rivieroever. Het raften overdag op de Isère geeft een enorme adrenalinekick. Als je op zoek bent naar een unieke en adembenemende ervaring, zoek dan niet verder dan La Plagne en de rivier de Isère. Stap uit je comfortzone en laat je meevoeren op deze geweldige mini-bivak. De kracht van de rivier, de prachtige omgeving en het genot van een nacht in de buitenlucht maken dit een onvergetelijke ervaring. Het is een geweldige manier om te ontsnappen aan de hectiek en terug naar de basis te gaan. Op zoek naar andere ervaringen in La Plagne, kijk dan hier.

We ontmoeten de andere deelnemers van de groep en maken op het gemak kennis met elkaar

We ontmoeten de andere deelnemers van de groep en maken op het gemak kennis met elkaar

Bart
Laatste berichten van Bart (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>