Scala dei Turchi, Italië

De witte rots bij Realmonte, in het zuiden van Sicilië, is uitgegroeid tot een attractie dankzij haar extreem witte kleur. Weer en wind hebben in de loop der tijd een soort trap in de rots uitgehouwen.

La Scala dei Turchi, de Trap van de Turken, is een klif, gepositioneerd tussen twee stranden, die bekend staat om haar ongewoon witte kleur. In de zomer is de Scala dei Turchi heel toeristisch omdat het witte steen prachtig afsteekt tegen het blauw van de zee en de hemel. Bovendien voelt de rots zeer aangenaam aan en is dus een ideale afwisseling voor de gewone zandstranden.

Latest posts by Dionne (see all)

Artikelen

Lees Meer  

De schoonheid van Noord-Italië

Vorige zomer zijn wij met ons Volkswagenbusje naar Italië gereisd en hebben de schoonheid van het noorden van dit indrukwekkende land mogen zien. De gastvrijheid, het prachtige Lago Maggiore, het indrukwekkende Campello Monti en de goede (goedkope) Italiaanse koffie gun ik iedereen. In dit artikel neem ik je mee naar onze ervaringen van Noord-Italië en laat ik zien waar en hoe we hebben gereisd.

Lees verder  

Naar Val Gardena deze zomer

Het feit dat Oostenrijk vanaf dinsdag 16 juni 2020 de grenzen met Italië volledig heropent, stelt Val Gardena eindelijk weer in staat om gasten uit Europa te verwelkomen. Dit is een belangrijke stap op weg naar normaliteit en vrijheid van reizen. Val Gardena ligt in het hart van de Dolomieten (Italië) en is een echte hotspot voor actieve en culturele …

Lees verder  

Wandelen in Trentino – berghutten weer open

Goed nieuws voor de hikers en wandelaars onder ons, want de berghutten in de Noord-Italiaanse regio Trentino gaan weer open. Vanaf 20 juni is het weer mogelijk om de verschillende berghutten – ook wel refugios genoemd – te bezoeken voor een hapje, drankje of overnachting. Wij zetten de mooiste routes om te gaan wandelen in Trentino op een rij!

Lees verder  

Op ontdekkingstocht door Napels ten tijde van corona

Wonen in Napels Nog voordat Joël voor het eerst in Napels was geweest, had hij al een goed voorgevoel over deze bijzondere stad. Dat werd alleen maar bevestigd door zijn eerste stedentrip ernaartoe, waar hij naartoe ging om onder meer om een wedstrijd van de lokale voetbalclub Napoli te bekijken. Regelmatig ging hij terug naar Napels en toen hij een …

Lees verder  

6 tips voor Toscane

Toscane is een ideale vakantiebestemming. Er is prachtige natuur, goede wijn en er zijn historische steden. Deze 6 tips voor Toscane mag je niet missen! Van Florence en Pisa tot Lucca en Siena.

Lees verder