Op tulpentour door de Bollenstreek

Zin in een gaaf uitje? Ga met een Twizy op tulpentour door de Bollenstreek! Het is een feestje om de mooie bloemenvelden te mogen bezoeken in dit open en eigentijdse autootje. Stap in en geniet!

Yes, het bollenseizoen is weer begonnen

We hebben enkele warme dagen achter de rug waardoor de narcissen en hyacinten volop in bloei staan. En de eerste vroege tulpenvelden staan inmiddels ook in bloei. Voor de meeste tulpenvelden moeten we echter nog even wachten tot waarschijnlijk half april. Nog een week, misschien twee, dan laten al die tulpen zich weer zien! In de nazomer bloeien de dahlia’s, in vele kleuren en vormen. Geniet van deze prachtige bloemen met de tulpentour van Renzy.

Renzy tulpentour - bollenvelden begin april

Eind maart, begin april zie je sowieso narcissen en hyacinten velden, ook zeer de moeite waard

Beleef de tulpen van dichtbij

Renzy.nl biedt GPS audiotours door het oer-Hollandse landschap. In een stoere Renault Twizy ontdek je de highlights van Zuid-Holland zoveel mogelijk buiten de gebaande paden. De tulpenvelden tour is te boeken van begin april tot half mei. Om de beroemde Bollenstreek zo intens mogelijk te beleven, word je met een elektrische, milieuvriendelijke Twizy voor twee personen op pad gestuurd. In de auto wordt een audiotour afgespeeld, die je alles vertelt over de omgeving en leuke tulpenweetjes deelt. Er zijn verschillende routes, inclusief stops bij showtuinen en kwekers. Je stapt zo vaak uit als je wilt voor een selfie, een picknick of een korte wandeling. Een unieke ervaring met gegarandeerd aandacht onderweg.

Velden vol hyacinten

Hyacinten in bloei

Op bezoek bij een tulpenkwekerij

Op de navigatie voorin de auto is de route al voorgeprogrammeerd, dus verkeerd rijden is haast onmogelijk. Allemaal leuke binnendoor weggetjes langs toffe plekken, geen tourbusroutes dus. De route van zo’n 20 à 25 kilometer kun je, zonder te stoppen, in een half uurtje rijden. Maar je hebt twee uur de tijd, dus het is lekker om zo af en toe even uit te stappen. Een aanrader is een stop bij de Tulperij, de authentieke tulpenbollenkwekerij van de familie Jansze in Voorhout. The Tulip Barn, wat meer aan het einde van de route, is recentelijk geopend en staat garant voor de leukste Instagram-waardige foto’s tussen de tulpen. De tulpenkwekers zijn zeven dagen per week geopend voor de Renzy tours, ook ‘s avonds.

De TulperijDe TulperijDe TulperijDe TulperijDe TulperijDe TulperijDe Tulperij

Tulpenkoorts

De tour volgt een vaste route door de Bollenstreek. Door de voorgeprogrammeerde GPS-route, en de audiogids die leuke weetjes deelt over deze typisch Nederlandse bloem, verken je op eigen tempo de kleurrijke bloemenvelden. Je komt te weten hoe Europa verliefd werd op tulpen. Dat ze in de Gouden Eeuw zo gewild waren, dat tulpenbollen plotseling speculatieve handelswaar werden, meer waard dan sommige huizen. Tulpen werden het symbool van rijkdom. Er ontstond een hype die nu bekend staat als ‘tulpenkoorts’, of ‘tulpomanie’, ‘tulpenrage’ of ‘bollengekte’. Hierover werd in 2017 de film Tulip Fever gemaakt.

Er werden tulpen gekweekt in allerlei kleuren. Alleen blauw en zwart is nooit helemaal gelukt. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis. Rood staan voor perfecte liefde, geel staat symbool voor vrolijkheid. Wil je je excuses aanbieden? Ga dan voor witte tulpen. Oranje staat voor energie en enthousiasme, dat doet het altijd goed. Nederland is uniek. Zo’n 80 tot 85 procent van alle tulpen komt uit ons land. Elk jaar vindt in Ottawa het Tulip Festival plaats waarbij het Nederlandse koningshuis 10.000 tulpenbollen naar de stad stuurt als dank voor de gastvrijheid die de koninklijke familie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Ottawa genoot, alsmede voor de prominente rol die Canada speelde bij de bevrijding van Nederland.

tulpenvelden

Er werden tulpen gekweekt in allerlei kleuren

Kidstour met Renzy: kraak de code

Families kunnen met z’n vieren de kidstour rijden met twee Twizies. De ouders sturen, de kinderen kruipen achterin. Voor kinderen van 1 tot 12 jaar zijn kinderzitjes en boosters beschikbaar. Hoewel de kinderen achterin zitten, hebben ze genoeg te doen tijdens de familietour. Ze krijgen een speurtocht mee, afgestemd op hun eigen leeftijd. Voor de jongere kinderen heeft Renzy tijdens de route een uitdagende fotospeurtocht om de code van de schatkist te kunnen kraken. Kinderen die al kunnen lezen krijgen een heuse GPS speurtocht door de Bollenstreek, waarbij ze onderweg op zoek gaan naar de geheime code. Hiermee kunnen ze de kluis bij terugkomst openen voor een leuke verrassing. Dat laten de kinderen zich geen twee keer zeggen en er wordt meteen fanatiek gebladerd in het boekje.

De passagiers krijgen ook een walkietalkie mee, super leuk natuurlijk voor de kinderen. Ook voor de ouders die rijden wel handig, want zo kun je ook afspreken wanneer je even wilt stoppen. En handig als je een afslag mist… over en uit 😉

Renzy Lisse

De oudste ziet de wagentjes al van ver buiten staan: “kijk, met legerprint!”, hij is meteen enthousiast

renzy gps speurtocht

Dennis van Renzy ontvangt ons hartelijk en neemt eerst alle tijd voor de kinderen

Twizy: verwarming is niet aanwezig

renzy kidstour

renzy gps speurtocht

Ontspannen cruisen door de Bollenstreek

Rijden in de Twizies is super makkelijk en leuk. Zorg dat je een half uurtje voor aanvang van de tour aanwezig bent om in te checken. De instructie vindt buiten plaats voor het bedrijfspand. Lastig is het niet. De belangrijkste knop op het dashboard dient om te bepalen of de Twizy voor- of achteruit rijdt. De Twizy is een automaat, korter dan een Smart ForTwo en nauwelijks breder dan een motorfiets. Je kunt er maar met zijn tweeën in en je zit niet naast, maar achter elkaar. Achterin kruipen vergt overigens wel enige behendigheid.

De Twizy heeft wel vleugeldeuren, maar geen zijruiten. Dankzij de open constructie is de beleving heel anders dan in een traditionele auto. Om eerlijk te zijn, zijn ze verre van standaard. De sensatie, en dus het pretgehalte, is daarom groot. Waar de Twizy in uitblinkt, is wendbaarheid. De draaicirkel is klein en dankzij de minimale afmetingen kun je de Twizy overal kwijt. Zo kun je de tot de verbeelding sprekende bloemenvelden ook van dichtbij bewonderen. Hij rijdt geruisloos en is 100% elektrisch, dus je tour is nog milieuvriendelijk ook.

Aangezien de Twizy geen ramen heeft, is een verwarming of airco zinloos en dus ook niet aanwezig. Het is aan te raden je warm en in laagjes te kleden, want het kan koud en winderig zijn in de open Renault Twizy. Er is wel een extra dekentje aanwezig voor de passagier achterin. Hoewel de Twizy klein is, is er overigens wel voldoende ruimte om nog een rugzak of tasje mee te nemen. Deze kan prima naast de bestuurder liggen.

Renzy bollentour langs de tulpenvelden

Renault Twizy

renzy tulpentours

Gaaf uitje: met een open Twizy op tulpentour via Renzy

Gaaf uitje: met een Twizy op tulpentour via Renzy.nl!

Praktische informatie

  • De tulpenvelden tour is te boeken vanaf 1 april t/m 9 mei
  • Prijzen vanaf € 89,- voor een GPS audiotour van 120 minuten voor twee personen
  • Een familiepakket Tulpen & Bloemenvelden (geschikt voor 2 volwassenen + 2 kinderen) kost € 120,-
  • Andere tours gaan langs de Duin en kustlijn (hele seizoen), de Kaag met historie en kastelen, en het Groene Hart vol polders en windmolens
  • Je kunt de tours boeken voor de ochtend, middag of avond; prijzen vanaf € 65,-
  • De tours duren 120 of 180 minuten, inclusief voldoende tijd om te stoppen
  • Check hier wat anderen ervan vonden

Tot in de tulpentijd!

Renzy tulpentour

Reken er maar op dat je onderweg veel bekijks trekt!

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>