Allemaal lichtjes en virtual reality

Expedia Pioneer Daisy heeft in de maand november weer spectaculaire activiteiten ondernomen. Zo heeft ze wederom een bezoek gebracht aan Eindhoven, dit keer niet voor design maar voor licht. Daarnaast heeft ze het International Documentary Festival Amsterdam bijgewoond en proefde ze al wat van de kerstsferen in Valkenburg.

Augustinuskerk

Glow in Eindhoven

Van 8 tot 15 november veranderde Eindhoven in een grote openluchttentoonstelling vol met prachtige lichtkunstwerken die de stad deed betoveren. Eens per jaar geeft Eindhoven licht tijdens lichtkunstfestival Glow. Daisy woonde een lichtshow bij in de Augustinuskerk, waar de pilaren en het hoge plafond werden omgetoverd in symmetrische en kleurrijke patronen. Mocht je het lichtkunstfestival in Eindhoven gemist hebben, dan geeft Daisy als tips in haar blog dat je naar het Amsterdam Light Festival (nog t/m 18 januari) kunt gaan of naar het China Light Festival in Utrecht (nog t/m 4 januari).

Docu’s en virtual reality bij IDFA

Uiteraard kon Daisy IDFA niet overslaan. Filmmakers en filmliefhebbers van over heel de wereld kwamen naar Amsterdam voor met name documentaires, maar ook exposities, masterclasses en workshops. Zo ook Daisy, die tijdens het toonaangevende documentaire filmfestival twee documentaires uitkoos en zich daarnaast inschreef voor een virtual reality-ervaring. Ze kreeg een grote, futuristische bril op en zat opeens in een privéconcert van singer-songwriter Patrick Watson. Dat was te gek en een beetje ongemakkelijk tegelijk. Met een andere virtual reality-bril verplaatste Daisy zich in het lichaam van de persoon tegenover haar. Ze keek naar zichzelf en schudde haar eigen hand. Heel verwarrend!


Kerst in Valkenburg

De kerst staat alweer voor de deur. Daisy wilde al graag in de juiste sferen komen en ging een paar dagen logeren in Valkenburg. Vanaf half november tot begin januari is de stad omgetoverd tot kerststad Valkenburg. Uiteraard bezocht ze de stad zelf, die intussen versierd is en vol staat met kraampjes. Daarnaast ging ze de Fluweelengrot in, met veel lichtjes, marktkramen en indrukwekkende wandschilderingen. Deze beroemde ondergrondse kerstmarkt staat hoog in de toplijst van Europese bezienswaardigheden tijdens de wintermaanden. Verder trekt er elke week op woensdag- en zaterdagavond een ware kerstparade door Valkenburg, met verlichte paradewagens en dansende feeën. Om een goede indruk te geven van al het moois heeft Daisy een sfeervolle video gemaakt, zodat je spontaan zin krijgt af te reizen naar het zuiden.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>