Ik ga op reis en laat achter

Simone emigreert op jonge leeftijd met haar vriend naar Nieuw-Zeeland. Toen ze 26 was, is haar verloofde Nico zes weken voor hun trouwdag aan een hersentumor overleden. Precies een jaar later krijgt haar nieuwe vriend Jason een dodelijk auto-ongeluk krijgt. Haar leven staat op z'n kop.

Ik ga op reis en laat achter. Een ontdekkingsreis naar Santiago de Compostella!

Aangrijpend verhaal

Een tijdje terug hoorde ik een intrigerend interview met Simone Awhina. Jarenlang is ze op zoek geweest naar haar grote liefde. Simone heeft de hele wereld bereisd, maar ze vond haar maatje niet. Ze heeft het een en ander aan ellende meegemaakt en wist zich geen raad met haar verdriet. Na zeven jaar in Nieuw-Zeeland en vierenhalf jaar in Amerika gewoond te hebben, ging het in 2008 niet zo goed met Simone.

Ontdekkingsreis naar Santiago de Compostella

Een hele poos heeft ze wat in het diepe rond gesparteld. Ze voelde zich vastgelopen na het overlijden van zowel haar aanstaande man als vervolgens haar nieuwe vriend en een uitblijvend succes als zangeres. Om deze reden liep zij de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, ruim 800 kilometer, alleen. Hartje zomer, ruim achthonderd kilometer, dwars door de Pyreneeën, over hoogvlaktes, langs wijngaarden en eindeloze korenvelden. De ervaringen van haar reis en haar bijzondere levensverhaal zijn prachtig beschreven in haar boek Ik ga op reis en laat achter.


Het boek

Ik ben gelijk in het boek begonnen en kon het bijna niet wegleggen. Het boek vertelt een prachtig verhaal en is heel toegankelijk geschreven, heel beeldend. Ondanks de spiritualiteit is het geen zwevend boek. Ook al heb je een zorgeloos leven, lees dan toch dit boek. Het is een verhaal dat enorm goed is geschreven en het blijft boeien. Een lach en een traan, maar met een enorm respect.

Latest posts by Martijn (see all)
  1. Reisverzekering zegt:

    Erg benieuwd naar dit boek, vreselijk als je je liefdes op deze manier moet verliezen, dat wens je niemand toe. Ga het zeker eens lezen!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>