Naar het einde van Nederland

Expedia Pioneer Daisy reisde de afgelopen weken stad en land af op zoek naar verrassende activiteiten in eigen land. Ze bezocht de bloemendagen in Anna Paulowna en de Poldertuin, waar ze genoot van de kleurrijke Hollandse tulpen. Daarnaast zocht ze het avontuur op in Almere en ging ze in de provincie Groningen op zoek naar het meest noordelijke puntje van ons land. Op weg naar het einde van Nederland!

Hollandse tulpen

Herman Emmink had het er al over, maar waar komen die ‘tulpen uit Amsterdam’ nu vandaan? Daisy ontdekte het antwoord tijdens haar bezoek aan de Anna Paulowna bloemendagen en de Poldertuin. Op de bloemendagen zag ze een bijzondere tentoonstelling van mozaïeken die zijn opgebouwd uit duizenden hyacinten. In de Poldertuin zag ze hoe 200.000 bollen van 90 kwekers bij elkaar zijn gebracht tot een bijzondere kleurrijke omgeving.

daisy in tulpenveld

Avontuur in de stad Almere

Daisy startte haar bezoek aan deze stad met een architectuurroute en zag prachtige gebouwen met ieder een eigen verhaal. Daarnaast ondervond ze dat Almere veel leuke activiteiten heeft voor kinderen en dat je er ontzettend goed kan shoppen. Het avontuur in deze stad zocht ze op door te gaan wakeboarden langs de skyline van Almere. Daisy’s advies: “Geef Almere een kans!”

“Er gaat niets boven Groningen”

Daisy ontdekte Groningen met een fietstaxi en zette op een rijtje wat je echt niet mag missen in deze stad: het beklimmen van de hoge Martinitoren, een film kijken in het Infoversum en een bezoek aan de Prinsentuin. Voor de kunst- & cultuurliefhebber heeft Groningen diverse indrukwekkende musea, zoals het Groninger Museum.

groningen nederland

De vele uitgaansgelegenheden maken Groningen tot leuke en gezellige plek om een weekend door te brengen.

Maar wat echt niet mag ontbreken is een bezoek aan ‘het einde van Nederland’. Ze reed naar de Noordkaap en liep over de dijk naar het standbeeld dat het meest noordelijke puntje van Nederland markeert. Misschien is deze trip ook iets voor op jouw bucketlist.

Meer activiteiten in Nederland

Weet jij nog leuke activiteiten in Nederland? Bijvoorbeeld een origineel micro avontuur of een bijzondere bezienswaardigheid in ons eigen land? Laat het ons weten dan delen wij je reistip met onze lezers!

Latest posts by Martijn (see all)
 1. Dineke zegt:

  Volgens mij is de Noordkaap in Nederland het meest noordelijke punt op het vasteland; de eilanden liggen nog hoger.

  Groet
  Dineke

  • Hoi Dineke,

   dat klopt, het kunstwerk ‘De Hemelpoort’, staat op het allernoordelijkste puntje van het vasteland van Nederland. Datzelfde geldt voor de Noordkaap in Noorwegen, dat op het uiterste puntje van het vasteland van Europa ligt.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>