Snowboarden of skiën in Nederland

Het is nog niet duidelijk of we dit seizoen naar het buitenland kunnen voor de wintersport. Gelukkig zijn er ook in Nederland verschillende plekken waar je aan jouw snowboard- of ski-skills kunt werken. Ook als de wintersport in het buitenland wel door kan gaan valt het aan te raden om een dagje in eigen land de (nep)sneeuw op te zoeken. Zo kom jij er alvast lekker in en raak je helemaal in de juiste vibe. Hier kun je snowboarden of skiën in Nederland.

Gezonde berglucht

Berglucht heeft een positieve uitwerking op je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. De lucht is namelijk een stuk schoner in de bergen. Ook is de lucht ijler, wat wil zeggen dat er minder zuurstof in de lucht zit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam extra rode bloedlichaampjes aan gaat maken. In dit proces worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Dit effect kun je ook bereiken als je thuisblijft. Een gezondheidsexpert van Supplementguide.nl geeft een goede tip. “Bij een laag gehalte rode bloedcellen is doorgaans een gebrek aan ijzer de oorzaak. Door wijzigingen aan te brengen in de dagelijkse routine en het voedingspatroon, kun je zelf het aantal rode bloedcellen in je lichaam verhogen.”

Wintersporten in de indoor-skihal

De indoor-skihal heeft nog wel het meeste weg van een echte wintersport. In Nederland zijn er zeven indoor-skihallen om uit te kiezen waar je in ‘echte’ sneeuw kunt snowboarden en skiën. De skihal bij Landgraaf is de grootste, met vijf pistes, funpark, sleepliften en zelfs een stoeltjeslift. De langste afdaling is haast 400 meter lang. Niet slecht voor ons platte landje waar geen berg te bekennen is. Het voordeel van een indoor-skihal is dat er vaak leuke voorzieningen zijn voor de freestylers, zoals rails en kickers. Ook lijkt de sneeuw echt op de sneeuw in de bergen en is het lekker koud binnen.

snowworld zoetermeer - indoor snowboarden of skiën in Nederland

De indoor-skihal heeft nog wel het meeste weg van een echte wintersport

Snowboarden op de rollerbaan

Een rollerbaan heeft weinig weg van een echte piste, maar hier kun je wel goed werken aan je techniek. De rollerbaan bestaat uit een omhoog rollende mat. Jij blijft gewoon op dezelfde plek staan terwijl het voelt alsof je naar beneden roetsjt. Naast de rollerbaan hangt een grote spiegel zodat je goed op je techniek kunt letten. Op het niet-rollende gedeelte staat een instructeur die je aanwijzingen geeft. Omdat je jezelf kunt zien en je aanwijzingen krijgt leer je gigantisch veel in korte tijd op de rollerbaan.

Skiën op een borstelbaan

Ten slotte kun je op diverse plekken in Nederland skiën of snowboarden op een borstelbaan. De borstelbaan is echt old-skool, maar nog steeds zeer populair. De borstelbaan biedt de enige outdoor optie. De borstelbaan ligt op een heuvel en je kunt hier gewoon vanaf skiën of snowboarden. Dit gaat wel wat lastiger dan in de sneeuw, wat je voordeel oplevert wanneer je eenmaal in de bergen in bijvoorbeeld het populaire skioord Val Thorens in de sneeuw staat. Er zijn 14 borstelbanen in Nederland waar je terecht kunt. Outdoor Valley bij Rotterdam is de langste baan, met een lengte van 225 meter.

Leren skiën in Nederland

Op skiles bij Outdoor Valley

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>