DomUp en DomUnder

In de maand februari heeft Expedia Pioneer Daisy niet stilgezeten. Terwijl de meeste mensen Zandvoort in de zomer bezoeken, bracht Daisy een winters bezoek aan deze kustplaats. Ze maakte mooie wandelingen over het strand en door het prachtige landschap van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Daarnaast beklom ze de bekende Domtoren in Utrecht en vergeleek ze de carnavalsgekte in Brabant met Limburg.

Winters bezoek Zandvoort

In de winter een weekend naar Zandvoort betekende voor Daisy genieten van rust, natuur en cultuur. Met een dikke jas aan wandelde ze langs de kust en genoot ze van een prachtige zonsondergang. In het grootste wandelgebied van Nederland, de Amsterdamse Waterleidingduinen, maakte Daisy een wandeling door het heuvelachtige duinlandschap met veel waterkanalen. Onderweg kwam ze diverse damherten en schapen tegen. Tot slot bracht ze een bezoek aan twee musea: het historische Zandvoort Museum en het Zee, Strand en Juttersmu-ZEE-um. Hier zag Daisy bijzondere vondsten van het strand van Zandvoort, zoals een mammoetbot en een stukje ruimteschip.

DomUp en DomUnder

Daisy ging in haar eigen stad Utrecht hét symbool van de stad verkennen: de Domtoren. Na 465 treden stond ze bovenin de beroemde kerktoren waar het uitzicht waanzinnig was. Van 95 meter hoog liep Daisy daarna 100 meter naar beneden tot ze 5 meter onder de grond DOMunder bereikte. Hier ontdekte ze met een gids de geschiedenis van de Dom. Met een zaklamp en een filmmuur werd het een echte ondergrondse ontdekking.

expedia pioneer carnaval

Carnavalsgekte

Hoewel Daisy zelf geen carnavalsvierder in hart en nieren is, bezocht ze zowel het Bourgondische carnaval in Brabant als het Rijnlandse carnaval in Limburg. In haar dertien-in-een-dozijn aardbeienpak ontdekte ze de verschillen tussen de twee carnavalsprovincies. Waar in Brabant de mooie praalwagens opvielen, waren dit in Limburg vooral de prachtige kostuums. Haar conclusie? Waar je ook bent, carnaval is één groot feest met bier, muziek en gezelligheid.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>