Winter in Nederland

Het regenachtige weer in december heeft er gelukkig niet voor gezorgd dat Expedia Pioneer Daisy geen activiteiten kon uitvoeren. Ze is juist vooral buiten geweest en heeft allerlei winterse activiteiten gedaan. Zo heeft ze de Franse Pioneer Philippe ontmoet in Brussel en hebben ze samen deze Belgische stad verkend. Ook is Daisy naar de Winter Efteling geweest én ze ging terug in de tijd tijdens het Dickens Festijn in Deventer.

Daisy winter

Meet-up in Brussel

Daisy reist normaal gesproken door Nederland, maar in december maakte ze een kleine uitzondering. Ze reisde voor een paar dagen af naar onze zuiderburen om daar Brussel te ontdekken met de Franse Expedia Pioneer Philippe. Ze gingen op zoek naar Manneke en Jeanneke Pis en dronken een Delirium biertje in deze bruisende stad.

De Efteling in de winter

Daisy is al meerdere keren in de Efteling geweest; het attractiepark bestaat immers al lang. Ze was er alleen nog niet in de winter geweest, dus dat moest er nu van komen. Het bleek een totaal andere ervaring voor Daisy, met de geur van brandend hout en natuurlijk warme chocolademelk. Kinderen kunnen er kennismaken met eeuwenoude ambachten en natuurlijk kon er geschaatst worden. Daisy genoot aan het einde van de dag van Europa’s grootste watershow: de spectaculaire water- en lichtshow Aquanura met prachtige fonteinen in alle kleuren. De Winter Efteling is nog te bezoeken tot februari.

Charles Dickens komt tot leven

Vlak voor Kerst bracht Pioneer Daisy een bezoek aan Deventer, waar het historisch centrum was veranderd in de wereld van Charles Dickens. Het Dickens Festijn bestaat al meer dan twintig jaar en begon als viering voor de bewoners en winkeliers van de stad. Inmiddels is het zo groot dat er jaarlijks maar liefst 150.000 bezoekers op afkomen. Volgens Daisy leek het wel een toneelstuk. Alle personages zaten zo goed in hun rol. Straatschoffies, chique dames, hoge heren allemaal alsof ze uit de 19e eeuw kwamen, liepen rond in het oude centrum.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>