Land van Melk en Honing

Een van mijn favoriete manieren om te reizen is tezamen met vrienden. Goed, ik ontmoet mijn vrienden wekelijks, maar een avondje in een café is heel wat anders dan een echt vakantiegevoel. Regelmatig organiseren we dan ook de meest heerlijke weekendjes weg. Soms alleen wij vrouwen, soms met manlief erbij. Soms gewoon in België, soms naar het buitenland.

Een weekend Picardië

Een weekend Picardië

Afgelopen lang weekend reden we naar Mondrepuis, Frankrijk. Het land van melk en honing. Of beter: van kaas en wijn. Picardië, in het noorden van Frankrijk, is niet erg ver vanuit België of Nederland. Ideaal dus voor een korte vakantie, perfect om je batterijen op te laden.

Zoals altijd hadden we een vakantiehuisje geboekt. Een waar plaatje van Franse rustiek. Een woonkamer met lage dakbalken, een keukentje met een arduinen wasbak, slaapkamers waar de dakspanten boven de twijfelaars het plafond sierden. Een groene tuin met een barbecue lag, net als de stilte, als een deken om het huisje heen.

Genieten in Picardië

Om eerlijk te zijn hebben we geen grootse avonturen beleefd. Genieten stond aan de top van ons lijstje. Lange wandelingen, door bossen of groene valleien, een bezoekje aan een gefortificeerd kerkje, een tocht naar een nabijgelegen stadje… Meer hebben we niet gedaan.

Eenmaal terug in het vakantiehuisje staken we de barbecue aan, aten we tot we er bij neer vielen en genoten toen van een avond aan het kampvuur. Iemand haalde een gitaar boven en tokkelde een melancholische begeleiding voor onze gesprekken. De avonden waren verrassend zwoel, met een zwarte hemel vol sterren. In de verte zagen we de weerlichten van het onweer dat over België trok, maar daar hadden wij geen last van. De ochtenden waren goud, met dauwdruppels die op het gras de zonnestralen vingen. Met je blote voeten in het gras aan de ontbijttafel zitten, waar je geniet van echt stokbrood en goede, Franse kaas: dat is genieten.

En zelfs ik, de rugzakreiziger die liever met een tent in een weide ligt, kon op het einde alleen maar vragen: waarom doen we dit niet meer? Want is dit niet vakantie?

Lotte

Lotte houdt ervan om te voet te reizen, om zo het land echt in te kunnen duiken. Bovendien zal ze altijd proberen om met duizend woorden een beeld te schetsen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>