Uit varen met Norwegian Cruise Line

Ze zijn meteen herkenbaar aan hun kleurrijke boeg. Lekker vrolijk. En soms is het echt een kunstwerkje. De schepen van Norwegian Cruise Line zien er van buiten al uitnodigend uit. Je krijgt meteen zin om te gaan cruisen.

Brede vloot

Al vaker kozen we met Norwegian Cruise Line het ruime sop. De vloot van deze Amerikaanse cruise line bestaat inmiddels uit 16 schepen die over de hele wereld varen. En continenten met elkaar verbinden. Schip nummer 17, de Norwegian Encore, gaat vanaf het najaar 2019 de vloot versterken. Bovendien zijn nog eens zes schepen besteld die de komende jaren worden gebouwd. Een plekje in de top vijf van de grootste cruise maatschappijen heeft Norwegian met haar huidige vloot al verworven. De grootste maatschappij is ze bij verre niet. Maar dat hoeft ook niet.

De onlangs gerenoveerde Norwegian Joy in volle vaart

De onlangs gerenoveerde Norwegian Joy in volle vaart

Veel ervaring

Al ruim een halve eeuw is Norwegian Cruise Line actief op de cruisemarkt. Eigenlijk hebben ze altijd een beetje de markt opgeschud en vernieuwd. Onder meer door keuzevrijheid en flexibiliteit centraal te stellen. Niet iedere avond op hetzelfde tijdstip aan hetzelfde tafeltje met dezelfde onbekenden dineren. Nee, je kiest zelf hoe laat je in welk restaurant wil dineren en aan welke tafel. Geen verplichte jasje of dasje. ‘Feel free’ noemt men dit. Van traditioneel cruisen naar freestyle cruisen. Met op elk gebied gewoon ontzettend veel keus.


In één van de speciality restaurants dineren

Of gewoon van het buffet genieten

Ook voor wat betreft entertainment is er ruime keus

Geen doelgroep

Een specifieke doelgroep heeft Norwegian Cruise Line eigenlijk niet. Iedereen is de doelgroep. Dat vind je overal in terug. Zo zijn er bijvoorbeeld studio’s van 10 m² voor de solo reizigers in een apart complex ondergebracht. Met een eigen lounge waar solo cruisers elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast zijn er aangrenzende kamers geschikt voor gezinnen met kinderen. Voor het hogere segment heeft Norwegian Cruise Line het concept ‘The Haven’ ontwikkeld. Luxe kamers met eigen voorzieningen en bediening in de nok van het schip. Binnenhutten in het hart van het schip zijn doorgaans het goedkoopst. Met een buitenhut kun je door een raam de eindeloze zee bewonderen en bij een balkonhut heb je de mogelijkheid om ook nog even lekker buiten te kunnen zitten. Voor elke doelgroep en budget is er keuze.

Een binnenhut in het hart van het schip

Een buitenhut met uitzicht op zee

De balkonhut heeft een fijn balkonnetje

De studio is prima voor één persoon

Het schip of de bestemming

De bestemmingen van een reis bepalen deels de doelgroep. En ook het soort schip. Zo zijn de schepen die bijvoorbeeld de Carribean aandoen de grote jongens uit de vloot zoals de Joy, Bliss en Encore. Bij deze reizen is vermaak op het schip minstens zo belangrijk als de bestemmingen die tijdens de reis worden aangedaan. Op dat gebied is Norwegian Cruise Line zeker onderscheidend. Speel een potje lasertag op volle zee. Of vertoon je rijkunsten op de kartbaan. Ervaar een adrenaline stoot als de grond onder je voeten verdwijnt bij de ‘freefall aqualoop’ glijbaan. Drink een lokaal wijntje in The Cellars Wine bar of een craft biertje in The District Brew House. Of gewoon een koffie in de Starbucks die zich aan boord bevindt. Bij meer unieke bestemmingen zoals Alaska is vermaak op het schip veelal wat minder van belang en staan de bestemmingen meer centraal. Het schip is meer toegerust om van de omgeving te genieten bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een ruim observation deck. Vaak worden op deze routes de kleinere en meer wendbare schepen ingezet.

Ook dichtbij

Een keuze voor Norwegian Cruise Line is ook een keuze voor een internationaal gezelschap. De voertaal is Engels. Het personeel is afkomstig uit de hele wereld. Een vlaggetje met het land van herkomst siert hun nametag. Dichtbij huis vertrekken kan ook. Vanuit Amsterdam vaart Norwegian Cruise Line in het zomerseizoen naar Noorwegen, Engeland en de Baltische Staten. Ook vertrekken er cruises naar de Griekse eilanden, de Middellandse Zee en de Franse, Spaanse en Italiaanse riviera’s. De Norwegian Pearl maakte dit jaar haar debuut in Europa en voelt zich al helemaal in haar element in Amsterdam.

Voor elk wat wils

Aan de belofte ‘feel free’ geeft Norwegian Cruise Line overduidelijk invulling. Er valt op allerlei vlakken zoveel te kiezen. De tijd dat cruisen een activiteit voor een grijs publiek was ligt al lang achter ons. En dat zie je op de schepen van Norwegian Cruise Line zeker terug.

Jos

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>