Naar Noorwegen met Color Line

Als je van plan bent met het hele gezin op vakantie te gaan, dan is Noorwegen een zeer geschikte eindbestemming. Een reis naar een andere wereld, dichtbij en toch zo anders. Ondanks de grote afstanden in het land, kunnen kinderen zich er goed vermaken. Er zijn talloze attractie- en waterparken en je kunt allerlei te gekke activiteiten ondernemen in de grillige en ongerepte natuur. Voor een volmaakt begin van je vakantie in Noorwegen kies je voor een overtocht van Kiel naar Oslo.

Naar Noorwegen met Color Line

Color Line is de grootste ferry-maatschappij in Noorwegen en behoort tot de meest toonaangevende rederijen in Europa. Met name de dagelijkse lijn Kiel – Oslo wordt door veel mensen vanuit Nederland, België en Duitsland gebruikt. De reis vanuit Noord-Duitsland duurt 20 uur, waarbij het schip om 14 uur uit Kiel vertrekt, je dus aan boord slaapt en de volgende ochtend om 10 uur uitgerust aankomt in Oslo.

Wij maakten de reis met kinderen, en dat is echt heel goed bevallen. Ik zal je vertellen waarom!

color line kiel

MS Color Fantasy klaar voor vertrek vanuit Kiel

overtocht noorwegen kinderen

Norway, here we come!

Minder in de auto, meer Noorwegen

Color Line is de enige rederij die het mogelijk maakt direct vanuit Duitsland naar Oslo te varen. Dat is prettig voor Nederlanders en Belgen, omdat je maar 5 à 6 uur hoeft te rijden en vervolgens je vakantie start met een heuse minicruise! Op die manier begint je vakantie gelijk. Voor vertrek vanaf het noorden van Denemarken zul je zeker nog vier uur langer in de auto moeten zitten. Je bespaart zo een hoop autokilometers en de overtocht zelf is erg leuk om mee te maken. Wil je je reis echt relaxed beginnen, boek je nog een goedkoop hotelletje in de buurt van Hamburg. Op die manier hoef je niemand wakker te maken voor een vroeg vertrek en heb je geen stress om op tijd aan te komen voor de afvaart. Reis je met een voertuig? Dan dien je twee uur voor vertrek aanwezig te zijn.

color line vertrek kiel

Klaar voor het inschepen

Luxe cruiseferry’s

Je kunt rekenen op zeer luxe en ruime schepen, wat de overtocht heel comfortabel maakt. De Color Fantasy en Color Magic behoren tot de grootste autodek-ferry’s ter wereld. Ze zijn van alle gemakken voorzien en combineren de luxe van een cruise met het praktische van een ferry. De overtocht naar Noorwegen wordt daardoor een ontspannende vakantie-ervaring! Dankzij de dienstregeling geniet je van een relaxte middag, heerlijke maaltijd, ontspannen avond, comfortabele nachtrust en kom je de volgende ochtend uitgerust aan in Oslo.

Deze moderne schepen bieden ontspanning, uitgebreide shopping mogelijkheden en een keur aan bars, cafés en restaurants. Meest in het oog springende van de Color Fantasy en de Color Magic is de promenade op dek 7 met restaurants, cafés, winkeltjes en glazen liften. Er is ook een grote belastingvrije shop (maar eigenlijk is tax free shoppen alleen interessant voor de Noren).

promenade color fantasy

De mooie 163 meter lange promenade aan boord van de Color Fantasy

Zo’n overtocht met kinderen

Aan boord is zo veel te beleven, dat je in 20 uur nog niet alles hebt kunnen zien en doen! Op het hele schip vind je cafés met live muziek en DJ’s en rustige plaatsen waar je kunt zitten en eventueel wat kunt drinken. Bij mooi weer kun je ook bovendeks prima vertoeven. Op het bovenste dek, boven de brug, vind je de Observation Lounge, een ruimte waar je een mooi panorama uitzicht hebt. Er is een theater met elke avond twee shows, een bioscoop en een disco. Voor degenen die een gokje willen wagen is er het casino met speelautomaten.

Meer weten over wat er te doen is en waar? Check het deckplan!

color fantasy deck

Het is goed vertoeven op het buitendek van de Color Fantasy

color line bibliotheek

Er zijn voldoende rustige plaatsen waar je even kunt zitten

Voor de allerkleinsten is er een Kids Corner op het promenadedek (dek 7). Een speelplaats voor kindjes van 2 tot 6 met strips en speelgoed. Je kunt tegen betaling zwemmen in Aqualand (tussen 14u en 18u), een zwemparadijs met wildwaterrivier, glijbaan, jacuzzi en peuterbadje. Handdoeken, een kluisje en eventueel zwemluiers zijn bij de prijs inbegrepen. Vergeet je eigen zwemspullen dus niet uit de auto te pakken voor een uurtje zwemplezier, want het autodek is afgesloten tijdens de overtocht.

color line aqualand

Aqualand, een waterland, midden op zee

Zijn je kinderen wat ouder, kunnen ze zich uitleven in Adventure Planet of Teen’s Plaza, waar je onder meer videogames kunt spelen. Neem ze mee naar de bioscoop of naar een theatershow in de Fantasy Show Lounge. Later op de avond opent de Tower/Palazzo Night Club haar deuren (daarvoor geldt een minimumleeftijd van 20 jaar). Je verveelt je geen moment aan boord en ondertussen komt je favoriete vakantieland steeds dichterbij.

color line kids corner

De speelhoek voor kleine kinderen

De Kids Corner speelhoek op dek 7

De Kids Corner speelhoek op dek 7

color line gameroom

Adventure Planet op dek 12

Ontspannen eten met de kinderen

Aan boord kun je kiezen tussen acht (!) verschillende restaurants vol culinaire hoogstandjes. De duurste restaurants bevinden zich achter op het schip, het Oceanic à la carte restaurant op dek 6 en het Cosmopolitan Gourmet Restaurant op dek 7, met een prachtig uitzicht over zee. Dineren in stijl is ook met de kinderen mogelijk, maar wellicht zitten jullie liever bij de tapasbar op de promenade of in het buffetrestaurant op dek 6 bij de Kids Corner? Of kies je voor het pizzarestaurant Mama Bella tegenover de speelhoek? Tip: boek je maaltijden vooraf, bespaar geld en maak een reservering voor de 1e zitting. Je kunt overal komen met de kinderwagen als je gebruik maakt van de liften.

color fantasty oceanic

Het à la carte restaurant ligt op het achterdek met een indrukwekkend uitzicht op zee

color line captain kid

Captain Kid kindermenu in het Oceanic Restaurant

color line oceanic

Tijdens het diner in het Oceanic Restaurant passeer je de indrukwekkende Grote Beltbrug

captain kid buffet

Captain Kid buffet, een apart gedeelte van het Grand Buffet op dek 6

color line ijsjes

Prachtig schepijs

Zelfs het slapen is een feestje

De cabines wisselen van grootte, uitzicht en algemeen luxeniveau. Uiteraard is dit prijsafhankelijk. Er zijn binnenhutten (geen ramen), buitenhutten (met een groot rond raam) en hutten met uitzicht op de promenade. Je kunt kiezen voor een 3, 4 of 5-sterren hut. Reis je met kinderen, kun je kiezen voor een gewone hut voor vier personen, waarbij met behulp van de bank eenvoudig twee bedden beneden gemaakt kunnen worden en er ook nog eens twee opgemaakte bedden uit het plafond getrokken kunnen worden. Een mooi alternatief, of wanneer je met meer dan twee kinderen reist, is twee aangrenzende hutten met een tussendeur.

color line buitenhut

Genieten van de ondergaande zon in het westen

hutten color line

Connecting cabins (3-sterren hut)

Meerdere verbindingen naar Noorwegen

Met haar vloot van zes schepen bedient Color Line vier routes. Ze vertrekken dus niet alleen vanaf Kiel, een andere route is vanaf de kop van Denemarken naar Noorwegen in slechts 3,5 uur tijd, naar Larvik (oosten) of Kristiansand (zuiden). Deze snelle veerdiensten zijn wel aanzienlijk minder luxe dan de Color Fantasy en Color Magic en je kunt er geen hut boeken. Uiteraard is daar de prijs ook naar.

De overtocht vanaf Denemarken kost €98,- per auto incl. twee personen. Voor ieder extra persoon is het €12,- meer. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis en kinderen tot 15 voor de helft van de prijs. Dat is een stuk minder prijzig dan de luxere overtocht van Kiel naar Oslo, die je vanaf €339,- kunt boeken (auto + twee personen).

Meer informatie over de vaarroutes en bijbehorende prijzen vind je op Colorline.nl

Een andere optie is de brugverbinding tussen midden-Denemarken en Kopenhagen. Aangezien het om enkele reizen gaat, is een combinatie ook goed mogelijk. Rij bijvoorbeeld naar Hirtshals, waar je het schip pakt naar Kristiansand. Langs de Noorse zuidkust zijn ontelbare eilandjes te zien en kun je boottochten maken bij een van de vele inhammen. Vervolgens kun je richting Stavanger touren, voor de echte fjorden-ervaring (ruim 3 uur) en dan richting Oslo om daar in de stad te eindigen voordat je terugcruist naar Kiel.

Hoewel de overtocht van Kiel naar Oslo een van de duurste is, kun je het wel zien als unieke start van je vakantie. Onze eigen ervaring: het geld waard en je komt lekker uitgerust aan in Oslo! Een mooie aanvoerroute door de Oslofjord is onderdeel van de ervaring. Meer info over route die wij gevolgd hebben, vind je in een roadtrip Fjell en Fjord Noorwegen.

color line kiel oslo

Tijdens de overtocht naar Noorwegen

color line oslo

Vertrek MS Color Fantasy vanuit Oslo

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>